Recepty pro dětské kuchaře, doplněno obrázky s kačerem Donaldem. Naučíme se: předkrmy, teplá jídla, sendvič a koláč na rodinný piknik, saláty, dezerty, pamlsky, narozeninové pochoutky, nápoje a zúčastníme se "hodiny" peč... více
OpRAWme se 2017, Stanislav Skřička
Kniha je napsána podle scénáře dokumentu točeného s předními odborníky z ozdravných institutů a univerzit na americkém kontinentu. Je v ní srozumitelně vysvětleno, jak funguje výživa a co v těle dokážou vlastní ozdrav... více
Jídlo jako jed, jídlo jako lék 1998, kolektiv autorů
Abecední průvodce bezpečnou a zdravou výživou - Je syrová mrkev zdravější než vařená? Většina lidi si myslí, že ANO – v této knize můžete zjistit, proč to není pravda. Mimo jiné se dozvíte, čím po jídle ochráníte své zub... více
Zelenina z ekozahrady pro radost i soběstačnost 2018, Jaroslav Svoboda
Kniha se zabývá zábavným permakulturním pěstováním zeleniny, a to od výběru místa pro záhony přes jejich utváření mnoha různými způsoby až po zúrodňování půdy, tvorbu kompostů a přidávání přírodních zlepšujících příměsí ... více
Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy 2008, Norman W. Walker
Kompletní návod k používání čerstvých syrových džusů k léčení specifických nemocí V této praktické knize jsou popsány účinky a důležité látky čerstvých ovocných i zeleninových šťáv. Dnes se šťávy sice pijí téměř v kaž... více
Sláma v botách 2017, Veronika Kyčera Kučerová
Příběhy Slámy v botách vycházely na internetu s podtitulem Když blondýna začne biofarmařit, nyní je autorka vydává i knižně. Veronika jednoho dne zjistí, že hlavní položku napjatého rozpočtu tvoří výdaje za biopotraviny... více
Zahradničení bez rytí 2019, Charles Dowding
Jak jednoduše a v souladu s přírodou pěstovat, skladovat a využívat vlastní úrodu. Zahradničit bez rytí – je to vůbec možné? A proč vlastně? Autoři této knihy (a mnozí jiní) svou zahradu tímto způsobem obdělávají již ce... více
Jednoduše a dokonale - Zelenina a luštěniny 2018, Roman Vaněk
Jako vždy spolu s Vaňkem na této publikaci pracovala jeho manželka Jana a tým předních českých šéfkuchařů, kteří jsou zároveň lektory Pražského kulinářského institutu. Kniha obsahuje více než 120 barevných fotografií. ... více
Mrkva ľúbi paradajky 2001, Louise Riotte
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Zeleninová zahrádka 2021, Roman Pavela
Napsal Roman Pavela s předmluvou Filipa Čapky. Vždy jste chtěli svá vypěstovaná rajčata, ale nevíte, jak na to? Anebo nějaké záhonky máte, ale květák neroste, cukety od květu zahnívají a brambory jsou flekaté? A možná u... více
Kombinování rostlin – Smíšená kultura v praxi 2018, Christa Weinrich
Praktická zahradnická příručka ukazuje, jak na záhonech kombinovat zeleninu a bylinky tak, aby prospívaly a přinášely co největší výnosy. Autorka podrobně popisuje jednotlivé druhy, jejich nároky na pěstování, stanoviště... více
Vegetariánska kuchárka 1990, Karel Červený
300 receptů, vegetariánství v teorii a v praxi. Kniha není jen souborem receptů na přípravu vegetariánské stravy - ty tvoří druhou část knihy. Dává také odpovědi na otázky co je vegetariánství, kam sahají jeho kořeny, ... více
Mystický léčitel - Léčivá síla ovoce a zeleniny 2017, Anthony William
ANTHONY WILLIAM coby Mystický léčitel pomohl tisícům lidí uzdravit se z nemocí, které byly buď chybně diagnostikovány, neúčinně léčeny nebo považovány za nevyléčitelné. Božský hlas mu přímo sděluje, co je pravou příčinou... více
Zahrádka v květináči 2014, Anita Blahušová
Celé dny trávíme uvnitř – ať už doma nebo v práci – odtrženi od zeleně a čerstvého vzduchu. Zahradničení je činnost s relaxačními, ba přímo terapeutickými účinky. Vytvořte si vlastní oázu klidu z rostlin, kterými se bud... více
Domácí konzervování ovoce a zeleniny 1987, Libuše Vlachová
Skoro vše o domácím konzervování ovoce a zeleniny. více
Recepty z farmářského trhu. II. díl, Jaro-léto 2013, Hana Michopulu
Pokračování úspěšné kuchařky známé autorky, tentokrát s recepty z jarních a letních plodin. Hanka Michopulu vás provede slunečnou sezónou tak, že už nebudete váhat, co uvařit a upéct z čerstvých produktů koupených na far... více
Zelená kuchyně 1988, Seergej Michajlovič Skorňakov
Kniha je rozdělena do několika oddílů: 1) Původem jsme vegetariáni, 2) Zelený zdroj života, 3) Živá chemická továrna, 4) Z přírody do zahrad a polí, 5) Plodiny moderního člověka, 6) Zjevné kvality a skryté vady, 7) Dopra... více
Zelenina na zahrádce 1986, Antonín Dolejší
Kniha přináší mnoho užitečných rad o pěstování zeleniny a podává přehled jejích jednotlivých druhů. Obsahuje 41 fotografií, 39 pérovek a 16 stran barevné přílohy. více
Veganské vaření snadno a bez námahy 2015, Martin Kintrup
Dají se veganská jídla připravit jednoduše a rychle? Ano! V této knize najdete jednoduché recepty pro všechny, kdo si chtějí připravovat pestrou veganskou stravu rychle a pohodlně – se snadno dostupnými ingrediencemi, sk... více
Medvídek Pú - Dá si někdo mrkvičku? 2005, Walt Disney
Králíček právě sklidil svoji úrodu a napadlo ho, že by mohl nabídnout něco ke snědku i kamarádům. Ale už jste viděli jíst Medvídka Pú mrkvičku nebo okurku? Tak si určitě přečtěte, jak to všechno dopadlo. více