Rádi byste si doma vyrobili tvaroh, máslo, různé druhy sýrů? Chcete zpracovávat doma mléko a nevíte jak na to? Kniha domácí mlékař, která má 256 stran, tištěných na recyklovaném papíře, provede každého výrobou velkého ... více
Mražené jogurty 2016, Nina Engels
Osvěžující pochoutky pro každou příležitost. Zmrzlinové sendviče, mražená lízátka , ledové pralinky a další. Mražené jogurty se v poslední době stávají hitem cukráren. Nyní máte možnost si tuto osvěžující pochoutku připr... více
Šéf na smetaně Smetanové recepty Zdeňka Pohlreicha 2012, Zdeněk Pohlreich
Kdy byla francouzská revoluce? V létě. A kdy proběhne Pohlreichova francouzská revoluce? Letošní léto. Zdeněk Pohlreich uvádí spoustu zajímavých receptů s výpravnými fotografiemi, které stojí na francouzské kuchyni a lét... více
Domácnosti našich babiček I: kuchyně, ošatka, spíž 2019, Alena Anežka Gajdušková
Domácnosti našich babiček jsou skromným návodem ke zdravému nezávislému životu, prověřenému denodenní snahou generací žen vést důstojný a přirozený život v souladu s přírodou a svou přirozeností. Kniha přináší ucelený... více
Pravda o mléce - jak ji potvrzuje věda 2003, Jarmila Průchová
Lidé a jejich planeta mají patrně šanci na přežití jen v jediném případě: když bude smysluplně spolupracovat mladá moderní věda se znalci tisícileté vědy tradiční. Autorka seznamuje s poznatky o škodlivosti mléka, se kte... více
Jogurtová kuchařka 2008, Hana Sedláčková - Pačová
Dlouholetá profesorka pražské hotelové školy a autorka řady knih o gastronomii, odborných učebnic i výpravných kuchařek, včetně nedávno vydané Kuchařky české šlechty, přichází tentokrát s drobnější publikací věnovanou je... více
Jogurt 2010, Sarina Jacobson
Jíte jogurt jen k snídani? Pravděpodobně jste ho doposud nevyzkoušeli na tolik způsobů, kolik jich najdete v tomto receptáři. Jogurtem dokonale zahájíte den, když si připravíte koktejl s banánem, medem a mandlemi. Jogurt... více
O sýrech 2013, Fiona Beckett
Kniha s bohatým fotografickým doprovodem vám nabízí vše, co potřebujete vědět o sýrech. Jak se sýry vyrábějí a proč se různé druhy tolik liší. Jak vybrat sýr v nejlepším možném stavu a co dělat, aby takový až do konzumac... více
Mléko, mléčné výrobky a máslo 1965, Jiří Daněk
Kapitoly: Nový způsob hodnocení jakosti mlékárenských výrobků, Odborné názvosloví, Mléko, Smetana, Mléčné kysané výrobky tekuté a podmáslí, Kakaové mléko, Mléčné koktaily, Jogurty, Tvarohy, Sýry, Měkké sýry, Tvrdé sýry, ... více
Domáci liečivý kefír 2019, Matej Sabo
Dokáže zmeniť život. Môže byť liečivou kultúeou tvojho domova. Nielen o domácej výrobe kefíru! Aj o prekvapivo úzkych vzťahoch medzi zdravým jedlom a šťastným životom. Spolu s domácou výrobou kefíru odhalíme súvislosti ... více
Moderní mléčná kuchařka 1981, Miloš Teplý
Kniha obsahuje recepty na mléčné pokrmy, lahůdky a nápoje. V souladu se zásadami racionální výživy přinášejí autoři recepty na mléčné nápoje, polévky, hlavní pokrmy a moučníky s použitím mléka a mléčných výrobků. Uvádě... více
Mléko, vejce, sýry 1980, Maryna Klimentová
Uvádí netradiční předpisy na chuťově rozmanité pomazánky, chlebíčky, toasty, saláty, omelety,nákypy, polévky, omáčky, hlavní jídla, příkrmy, dezerty, pečivo a zákusky z mléka, tvarohu, sýrů a vajec. více
Mléčné výrobky pro vaše zdraví 1996, Antonín Pavelka
Mlékarenské výrobky jsou bohatým zdrojem důležitých živin, zejména mléčných bílkovin. více
Analytické metody pro mléko a mlékárenské výrobky, díl I.- chemie 1986, Eva Černá
Zpracování mléka a výroba mléčných výrobků je v podstatě průmyslovou výrobou. Porto bylo nutné sjednotit používané metodiky. Cílem publikace je podat přehled analytických metod při chemicko-fyzikálním zkoušení mléka a m... více
Co z mléka a z mléčných výrobků 1972, Hana Sedláčková - Pačová
V krátkém úvodu ke každé kapitolce se autorka šíří o mléčných výrobcích a o jejich složení a významu pro naši výživu. Předkládá recepty na různé druhy koktejlů a mléčných výrobků, seznamuje s rozmanitým použitím jogurtu ... více
Jogurt - 50 snadných receptů 2016, Cinzia Trenchi
Jogurt patří k velmi rozšířeným potravinám a je součástí téměř všech diet. Díky svým pozitivním účinkům na zdraví je vhodný pro všechny. Vzniká srážením a kysáním mléka pomocí bakterií Lactobacillus bulgaricus a Streptoc... více
Jedlá z jogurtu a tvarohu 1992, Stanislav Muntág
Málokto si vie predstaviť život bez mlieka a mliečnych výrobkov, od jogurtu až po čokoládu. Mlieko bolo našou prvou potravou od narodenia. Materské mlieko je však iné, než mlieko kravské. více
Mléko a jeho zpracování 1913, Berta Pichová - Poláková
Berta Pichová - Poláková: Mléko a jeho zpracování na máslo, sýr i jiné výrobky v hospodářství. Edice: Knihovny českých hospodyněk a dívek, svazek 8. více
Jedlá z mlieka a mliečnych výrobkov 1977, Anna Marienková
Moderný človek, ktorý sa všestranne psychicky i fyzicky angažuje, potrebuje na obnovu svojich síl také potraviny, ktoré sú zdrojom plnohodnotných bielkovín, minerálnych solí a vitamínov. Mlieko pritom obsahuje aj tuky a ... více
Jedlá z mlieka a mliečnych výrobkov 2001, Eva Paulovičová
Možnosti využitia mlieka a mliečnych výrobkov v studenej a teplej kuchyni sú skutočne široké. Potvrdzuje to i táto kuchárska kniha. více