Rádi byste si doma vyrobili tvaroh, máslo, různé druhy sýrů? Chcete zpracovávat doma mléko a nevíte jak na to? Kniha domácí mlékař, která má 256 stran, tištěných na recyklovaném papíře, provede každého výrobou velkého ... více
Domácnosti našich babiček I: kuchyně, ošatka, spíž 2019, Alena Anežka Gajdušková
Domácnosti našich babiček jsou skromným návodem ke zdravému nezávislému životu, prověřenému denodenní snahou generací žen vést důstojný a přirozený život v souladu s přírodou a svou přirozeností. Kniha přináší ucelený... více
Kravín na konci pekla 2022, Zuzana Andělová
Co se skrývá za krabicí mléka, masa a mléčných výrobků? Žijí krávy v dobrých životních podmínkách nebo je to jen líbivá nálepka na obalech? Jak je s nimi zacházeno od narození až po celý jejich průběh života? Příběhy, k... více
Kovbojové z mlíkárny 2023, Ondřej Šír
Kniha je o přátelství a především o odhodlání začít v mladém věku podnikat. Dočtete se o dějinách, které partě kovbojů z mlékárny stály nejednou v cestě a taky o pohádkách a povídačkách z Podkrkonoší. více
Mléko, vejce, sýry 1980, Maryna Klimentová
Uvádí netradiční předpisy na chuťově rozmanité pomazánky, chlebíčky, toasty, saláty, omelety,nákypy, polévky, omáčky, hlavní jídla, příkrmy, dezerty, pečivo a zákusky z mléka, tvarohu, sýrů a vajec. více
Vaření II 1968, Maryna Klimentová
Soubor rad a zkušeností, určených začátečníkům ve vaření, obsahuje základní pokyny pro zpracování masa, zvěřiny, drůbeže, ryb, mléka, sýrů a vajec. více
Mléko, mléčné výrobky a máslo 1965, Jiří Daněk
Kapitoly: Nový způsob hodnocení jakosti mlékárenských výrobků, Odborné názvosloví, Mléko, Smetana, Mléčné kysané výrobky tekuté a podmáslí, Kakaové mléko, Mléčné koktaily, Jogurty, Tvarohy, Sýry, Měkké sýry, Tvrdé sýry, ... více
Mlieko vo výžive ľudí 2016, kolektiv autorů
Vážení čitatelia, Práve sa vám do rúk dostala kniha Mlieko vy výžive ľudí, ktorú spísal kolektív autorov pod vedením Ing. Jána Keresteša. Kniha nadväzuje na už zverejnenú knihu, ktorá sa venuje problematike výživy a str... více
Co z mléka a z mléčných výrobků 1972, Hana Sedláčková - Pačová
V krátkém úvodu ke každé kapitolce se autorka šíří o mléčných výrobcích a o jejich složení a významu pro naši výživu. Předkládá recepty na různé druhy koktejlů a mléčných výrobků, seznamuje s rozmanitým použitím jogurtu ... více
Analytické metody pro mléko a mlékárenské výrobky, díl I.- chemie 1986, Eva Černá
Zpracování mléka a výroba mléčných výrobků je v podstatě průmyslovou výrobou. Porto bylo nutné sjednotit používané metodiky. Cílem publikace je podat přehled analytických metod při chemicko-fyzikálním zkoušení mléka a m... více
Dojíme strojem 1954, František Žlábek
Technika dojení pomocí ruské pojízdné dojící soupravy DUP 10. více
Čím nahradit mléko: rostlinné nápoje včetně receptů 2016, kolektiv autorů
Nesedí vám mléko? Bolí vás žaludek už po jednom jogurtu? Možná je pro vás řešením rostlinný nápoj. Mléko sice zcela nikdy nemůže nahradit, ale pro lidi s intolerancí na laktózu či mléčnou bílkovinu je to dar z nebe. Co v... více
Technika ručního a strojního dojení 1951, František Žlábek
Kniha nese podtitul "Za vysoké výnosy, za vysokou užitkovost". První vydání. více
Mlieko a mliečne prípravky vo výžive 1986, Terézia Vacová
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Mléko – přítel nebo nepřítel 2016, Pavel Kohout
Mléko je jednou ze základních potravin lidské výživy, které je pronásledováno řadou mýtů, které vedou u mnoha lidí k omezení konzumace mléka. Odborníci oslovení k sepsání této publikace se věnují složení mléka, jeho ne... více