Toho kluka znala Hadley jen od vidění. Když jedno ráno školu oblétne zpráva, že je mrtvý, nechápe. Jak se vůbec jmenoval? Archer? Od té doby nedokáže myslet na nic jiného. Co ho vedlo k tomu, že si sáhl na život? Když na... více
Kočky by kupovaly myši 2013, Hans-Ulrich Grimm
Černá kniha o krmivech pro zvířata. Pokud někdo věří reklamě, je prý pro naše zvířata dost dobré jen to nejlepší. Realita vypadá jinak: „chutné“ krmivo pro psy a kočky se vyrábí v čarodějné kuchyni z všeho možného, vy... více
Strava pro klid v duši - Jak strava bez masa a mléka léčí tělo a mysl 2014, Ruediger Dahlke
Maso a mléčné výrobky přispívají ke vzniku nemocí, což dokázal nespočet studií. Na jejich konto spadají především rakovina a kardiovaskulární onemocnění, ale i mnoho dalších nemocí jako cukrovka nebo autoimunitní onemocn... více
Atopický ekzém a potravinové alergie očima mámy 2020, Jana Ligurská
Průvodce pro rodiče dětí s atopickým ekzémem. Ukazuje příčiny vzniku ekzému a jeho průběh. Vysvětluje, co vás čeká v ordinaci pediatra, alergologa i dermatologa. Ozřejmuje, co mohou a nemohou odhalit alergologické testy.... více
Čtyřfázový program histaminového restartu – Jak odhalit příčiny migrén, ekzémů, závratí, alergií a dalších potíží 2021, Becky Campbell
Odhalte základní příčinu vašich zdravotních problémů a uzdravte své tělo. Revoluční čtyřfázový program, který přirozeně vyléčí vaše tělo Miliony lidí trpí alergiemi, migrénami, kožními problémy, poruchami spánku, zaž... více
Intolerance laktózy 2015, Doris Fritzsche
Poznejte příčiny laktózové intolerance a zjistěte, jak se bezpečně vyhnout mléčnému cukru. Publikace nabízí řešení problémů, jako jsou bolesti a křeče v žaludku, nadýmání, průjem. Díky třífázovému programu s množstvím p... více
Vegan recepty – hravě a zdravě 2019, Monika Brýdová
Rostlinná strava je zdravá, představuje menší zátěž pro planetu a pro masožrouty může znamenat příjemné zpestření jídelníčku. A když víte, jak na to, dokážou být veganská jídla přímo hříšně chutná. Kuchařka obsahuje přes... více
Potravinová alergie a intolerance 2016, Martin Fuchs
Potravinová alergie je podmíněna nežádoucí, výhradně specifickou imunologickou odpovědí na potravinové antigeny. Na rozdíl od jiných alergií jí neustále přibývá, za což nese odpovědnost jak samotný genom, tak především p... více
Kuchařka pro alergiky 2018, Michelle Bérriedale-Johnson
200 receptů pro celiaky a lidi s intolerancí na pšeničnou mouku, mléčné produkty a laktózu. Mléko, pšenice a lepek jsou nejběžnějšími ingrediencemi, které se v současné době používají v potravinářském průmyslu, a proto ... více
Bezlepková a bezmléčná dieta 2013, Jitka Knápková
Recepty pro kompletní jídelníček, rozpoznání příznaků, léčba, dieta. Jak žít s celiakií, nesnášenlivostí lepku či mléka, co je to potravinová alergie? Jak poznat první příznaky? Existuje léčba? Odpovědi na nejčastější o... více
Zdravé dobroty: Slané i sladké 2017, Henrietta Inmanová
Zdravé dobroty jsou plné inspirativních receptů, podle kterých můžete připravovat sladké i slané pamlsky zcela bez lepku, mléčných výrobků a rafinovaného cukru. V první části Zdravých dobrot ukáže vyučená cukrářka Henri... více
Vaříme bez lepku a bez mléka 2004, Táňa Bálintová
Vaření bez lepku a bez mléka. více
Super jednoduché veganské sýry 2019, Janice Buckingham
Od dob, kdy se výroba veganských sýrů pojila s prapodivnými surovinami, které nebyly k sehnání a spoustou drahého náčiní uplynulo už mnoho času. V knize Super jednoduché veganské sýry najdete snadné recepty, podle nichž ... více
Vaříme zdravě pro děti bez mléka, vajec, pšenice a sóji 2012, Christiane Schäfer
Chcete se o své děťátko postarat co nejlépe, jenže po tom, co zazněla diagnóza potravinová alergie, cítíte bezradnost? Tato kniha přináší ucelený úvod do problematiky a bezpečně vás provede všemi úskalími dietního stravo... více
Vaříme zdravě bez mléka 2005, Simone Maus
Při nesnášenlivosti laktózy je ideálním řešením dlouhodobá změna stravování. Mléčný cukr je ale obsažen nejen v mléčných výrobcích, ale i v mnoha hotových produktech, kořenících přípravcích a nápojích. To omezuje výběr r... více
Jde to i bez mléka a vajec 2017, Petra Lamschová
Druhý díl knihy Jde to i bez mléka a bez vajec volně navazuje na první Jde to i bez pšenice. I tentokráte se výživový specialista Petr Havlíček a šefredaktorka Diety Petra Lamschová zaměří na zdravý životní styl a zdravé... více
Vařím s láskou: Bez lepku, mléka, vajec – Bezlepková kuchařka nejen pro celiaky 2010, Zuzana Kobíková
Bezlepková kuchařka nejen pro celiaky Vařím s láskou je průvodcem domácí kuchyní bez lepku, mléka a vajec i pro úplné začátečníky. více
Střeva - základ zdraví: Správné jídlo a mentální nastavení - nejlepší lék na spoustu neduhů 2023, Lothar Ursinus
Co dělat při onemocnění střev, potížích s vyprazdňováním, nepříjemným nadýmání, potravinové intoleranci či nadmíře břišního visceralniho tuku? Srozumitelně vysvětlí, co je pro vaše zažívání vhodné a co ne. více
Přirozeně bez lepku a bez mléka 2017, Ilona Dostálová
V kuchařce najdete recepty na využití přirozeně bezlepkových obilovin, kterými jsou jáhly, pohanka, rýže a kukuřice. Důraz je kladen také na chutnou úpravu zeleniny, která je základem každého zdravého jídelníčku. Základn... více
Kuchařka pro alergiky 2009, Alice Sherwood
Kniha speciálních předpisů na přípravu předkrmů, lehkých i masových jídel, pokrmů z těstovin a rýže, dezertů, zákusků, omáček a dresinků pro lidi trpící alergií na potraviny. více