Maso a mléčné výrobky přispívají ke vzniku nemocí, což dokázal nespočet studií. Na jejich konto spadají především rakovina a kardiovaskulární onemocnění, ale i mnoho dalších nemocí jako cukrovka nebo autoimunitní onemocn... více
Zdravě jíst 2019, Lenka Špaček
V této kuchařce najdete 70 receptů, které spojuje absence bílé mouky, cukru, palmového oleje a tropických plodin. Samozřejmostí je, že všechna jídla jsou 100% rostlinná a vařená s co největším důrazem na lokální produkci... více
Bez masa 2015, kolektiv autorů
Chcete jíst méně masa nebo přestat jíst maso, a nerezignovat přitom na dobré jídlo? Jste vegetariáni? Hledáte inspiraci na bezmasé večeře či pohoštění pro přátele? Kuchařka Bez masa vám nabízí více než 120 receptů vyzkou... více
Útěk z talíře – Měsíční průvodce vaším životem bez masa 2021, Iveta Hanková
Je těžké učinit ono prvotní rozhodnutí vzdát se masa. Jako většina změn i tato s sebou přináší určitý strach, obavy i potíže, které se na bezmasé cestě mohou objevit. Tato prvotina podává ucelený přehled informací, které... více
Ještě více hojnosti - Nové kulinářské skvosty mistra zeleninové kuchyně 2018, Yotam Ottolenghi
Zelenina jako hlavní jídlo, barevné a lákavé obiloviny – odvážná, svěží a nepřetržitá revoluce ve stravování. Tak lze charakterizovat tuhle nádhernou kuchařku, poutavou svými recepty, komentáři autora o surovinách, vařen... více
Veľká rodinná kuchárka bez mäsa 2015, Vladimír Horecký
V poradí štvrtá kuchárska kniha od manželov Horeckých, ktorá vychádza vo Vydavateľstve Príroda ponúka recepty ako stvorené pre všetkých, ktorý z nejakého dôvodu nemôžu alebo nechcú jesť jedlá z mäsa, prípadne chcú konzum... více
Vaříme zdravě pro děti bez mléka, vajec, pšenice a sóji 2012, Christiane Schäfer
Chcete se o své děťátko postarat co nejlépe, jenže po tom, co zazněla diagnóza potravinová alergie, cítíte bezradnost? Tato kniha přináší ucelený úvod do problematiky a bezpečně vás provede všemi úskalími dietního stravo... více
Pochutnejte si bez masa aneb tak vařil Zarathustra 2000, Jiří Pánek
Kuchařské předpisy na vegetariánskou stravu se inspirují orientální kuchyní. více
S chutí 2021, Veronika Žmolilová
Mladá kuchařka ve své knize ukazuje, že vaření a pečení není žádná nuda. Ve čtyřech kapitolách najdete spoustu zdravých receptů na bezmasé pokrmy, ze kterých si snadno připravíte snídani, oběd či večeři. Na své si přijdo... více
Zdravá kuchyňa a domácnosť 2017, Hanka Sekulová
Autorka Hanka Sekulová už dávno prišla k poznaniu, že nám všetkým bez výnimky škodí konzumácia chemických jedov, ktoré sú dnes obsiahnuté vo väčšine priemyselne vypestovaných a spracovaných potravín. Vyše tridsať rokov z... více
Minútky bez mäsa 1994, Stanislav Muntág
Receptár jedál rýchlych, výživovo hodnotných a jednoduchých s rôznymi alternatívami namiesto mäsa. více
Bezmasé pokrmy 1985, Antonín Nestával
Sešit, který obsahuje polévky ; slané a sladké pokrmy ; pokrmy z brambor ; zeleninové a houbové pokrmy ; pokrmy z luštěnin ; pokrmy z těstovin ; teplé a studené omáčky ; více
Nová domácí kuchařka /3 - Bezmasé pokrmy 1972, Joza Břízová
540 receptů na 12 měsíců a 52 týdnů a 365 dní. více
Ľahko, rýchlo a bez mäsa 2002, Anne Wilson
Ak ste sa nazdávali, že nemôžete mať potešenie z bezmäsitej kuchyne, poďte sa pustiť do našich ľahkých, rýchlych a bezmäsitých jedál. Všetky chutné a výživné jedlá pripravíte do 30 minút. Oceníte ich najmä v dnešných upo... více
Kuchárska kniha 1987, Ľudmila Dullová-Horecká
Počet strán 632 + 48 stránfarebná príloha. Štvrté vydanie. více
Kuchařka 2: Bezmasá jídla 1992, Daniela Jurníková
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Bezmasá kuchyně 2006, kolektiv autorů
Tato knížečka není kuchařkou pro vegetariány, je to skromná sbírka receptů pro přípravu pokrmů a jídel, jejichž základem není maso, nýbrž zelenina, luštěniny, obilniny, ovoce…Publikace se snaží pomoci začínajícím kuchařk... více
Vařím bez masa: Kuchařská kniha pro zdravé i nemocné 1935, Vilma Höschlová
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Bezmasá jídla - 135 receptů 2002, Marie Malachová
Kniha kuchařských předpisů na pokrmy z brambor, těstovin, rýže, luštěnin, zeleniny, hub, sýra a vajec. Fotografie Jiří Poláček. -- zdroj: www.mlp.cz -- více
Bez mäsa ku zdraviu 1991, Barbora Malá
Kniha prináša rady, ako hospodáriť so surovinami i s jedlom. Obsahuje 500 receptov na prípravu tradičných, zabudnutých i celkom nových jedál. Významné sú najmä kapitoly o využití sóje, obilnín a zeleniny. více