Populární knihy
Nové komentáře u knih Klára Hadašová
Domácí mlékař II
„Pokračování Domácího mlékaře, rozšíření o další informace, receptury.... Navazuje na předchozí knihu, neomílá stejné informace, ale navuzuje na předešlé a ještě je vhodně rozšiřuje, další receptury na mléčné vyrobky, recepty prověřené a do detailu zpracované tak, aby se podařilo.“... celý text
— Barcasss
Domácí mlékař
„Není co dodat, top! Mám ho už 3 roky a stále s ním pracuji.“
— Barcasss
Domácí mlékař
„Jasné, srozumitelné, přehledné zpracování tématu. Postoj ke zvířatům je velice etický, vstřícný, to se mi líbí a považuji to za moc důležité. Ze mě žádný velký domácí mlékař nebude, ale na knihu jsem byla zvědavá a pár těch nejjednodušších receptů časem vyzkouším, s tak názornými recepty to určitě půjde samo. Je skvělé, že autorka si své sýrařské úspěchy nenechává pro sebe, ale že se ochotně dělí s ostatními a značně jim ulehčí práci tam, kde ona sama si musela vyšlapávat cestičku.“... celý text
— Dáma s hrnstjm
Domácí pekař, aneb, Jak přijít vlastním přičiněním k dobrému pečivu
„Nová knížka Kláry Hadašové, která vznikla opět „Na kopci“, skvěle doplňuje její první trhák – Domácího mlékaře. Ten pro mě bohužel přišel pět minut po dvanácté, protože tahle výborná knížka vyšla v době, kdy jsem už sama s mlékem skončila.
Domácí pekař je neuvěřitelně obsáhlý a vyčerpávající soubor informací, pravidel i receptů, prostě všeho, co souvisí s domácím pečením. Najdete v ní i zajímavosti z historie, technologie, návody a tipy na pořízení pomůcek a podobně. Dozvíte se všechno o obilí, moukách, o kvasu, droždí, kypřidlech, tucích a všech ostatních surovinách, které se při pečení chleba, bílého pečiva i nejrůznějších moučníků používají. Podrobné návody a recepty jsou srozumitelné a polopatické, takže je pochopím i já. Klára dala do knížky velký kus sama sebe a zúročila roky práce a zkušeností, je to hotový poklad a tahle kniha bude rodinným stříbrem předávaným z generace na generaci, to vám garantuju.
Všechny recepty jsou poctivé, chleba jenom zvoní, moučníky jsou řádně mastné a řádně sladké, toustové chleby jsou lahodné. Nenajdete tady žádné náhražky ani šizení a můžete se spolehnout, že oblizovat se bude i konzervativní část rodiny. Tahle knížka není moderní, tedy nenajdete v ní 30 receptů a stejný počet celostránkových vystajlovaných fotek drahého nádobí a rozsypaných semínek, je ale nadupaná informacemi, a toho si alespoň já cením mnohem víc.
Kláru ze srdce obdivuju, protože kde je ona pracovitá, jsem já líná, kde je pečlivá, jsem já netrpělivá, kde je systematická, jsem já chaotik. Je mým nedostižným vzorem.
Pokud máte chuť konečně se pustit do pečení vlastního chleba, nenajdete lepší publikaci. A i zkušeným pekařům rozšíří obzory a přinese spoustu nových a zajímavých informací.“... celý text
— Tyet
Domácí mlékař
„V současné době moje bible. Je napsaná velice přehledně a srozumitelně. Své si v ní najde naprostý začátečník i mistr sýrař. Obdivuji práci Kláry Hadašové, na této knize odvedla profesionální práci.“... celý text
— Petronelka123
Klára Hadašová knihy
2019 | Domácí mlékař II |
2014 | Domácí mlékař |
2018 | Domácí pekař, aneb, Jak přijít vlastním přičiněním k dobrému pečivu |
Hadašová je 1x v oblíbených.
Osobní web autora