Barcasss komentáře u knih
Začátek se nesl ještě v podobném duchu jako první díl (takový pohádkový mišmaš), ale postupně už v příběhu začínají zapadat jednotlivé informace do sebe. A třešničkou na dortu je zmizelý gnóm.
Není asi moc co dodávat, snad že se čte dobře. Pro mě příjemná pohádka.
Přečteno díky čtenářské výzvě, jinak jsem se těšila na zajímavé téma, ale nějak to bylo celé nezáživné (až na pár výjimek), nemastné, neslané a až příliš COOL a OKEJ a rušily i chyby v textu. Nějak jsem se prostě nemohla tím nezáživným a tak i dlouhým textem pročíst.
Čtivý a poutavý příběh o životě odvážné Gaëlle od její začínající puberty až po věk velmi staré byť vitální babičky. V příběhu je zahrnut i život její rodiny a problematický vztah s dcerou.
Román asi nebude úplně pro každého čtenáře a je poněkud"těžší", děj plyne pozvolna a odhaluje postupně i různé historky z nedávné minulosti jednotlivých postav, které pak napoví něco více k jejich charakteru. Líbily se mi popisy krajiny, jejich obraz jsem měla úplně před sebou a příběh chvílemi až mrazil. Není to knížka na jednu či dvě odpoledne, je lepší ji trávit pozvolna a postupně, s tím jak pozvolna plyne, tím má člověk víc prostoru si urovnávat jednotlivé postavy, charaktery i situace. Peter mě tou svou svérázností poměrně dost zaujal, ale samozřejmě postava Phila a jeho psychologie je jednoznačně nejvýraznější.
Pohodová romantika, do které se člověk snadno začte a poměrně rychle přečte. Hezká "pohádka" na dobrou noc.
Zoufalé, navíc se stale opakují určité věty či slovní spojení, což člověka vytáčí ještě víc.
Za mě nenadchne, ale neurazí. Nějak jsem se nemohla začíst, přesto že příběh jako takový nebyl špatný, ale opravdu že by to člověka chytilo, je bohužel až cca posledních 50 stran, kde jsem se konečně začetla tak, jak bych to chtěla už mnohem dřív. Nakonec jsem ji i zařadila do čtenářské výzvy, jedna z postav tráví maximum svého pracovního i volného času v knihovně domu, který hraje v příběhu velmi důležitou roli.
Čte se dobře, příběh rychle ubíhá a člověk jen čeká, co přijde dál. Hlavní hrdina je závislák na dobré kávě, milující své kočky a svou vášeň pro sběratelství a do toho ještě vinylový detektiv, už to je zárukou zábavného čtení, bez velkých "krváků".
Příjemné oddechové čtení, třeba na dovolenou. Klidně bych snesla, kdyby bylo prostředí, postavy I příběh propracovanější a podrobnější. Hezký se čte a pro milovníka venkovských příběhů bych knihu určitě doporučila.
K dvaceti dekům vlašského salátu a třem rohlíkům Vám místní prodavačka Oktábcová přibalila povídání o merekvických sousedech, které autor předává dál, formou krátkých povídek (pohádek), ve kterých si krásně hraje s jazykem. Některé kousky jsou pak zdařilejší, jiné méně, ale i tak je to příjemné počtení.
Mnohokrát probíraná klasika, takže není moc co dodávat, co by už nezaznělo. Je krátká a lehko se čte. Sice nejsem úplně milovníkem toho žánru, ale celkem se mi i líbila.
Velmi silný příběh, který člověka chytí a nutí číst dál a dál, dokud nedočte. Vzhledem k tomu, že řadu míst z příběhu znám, mě líčení přechodů hranic přímo ožívá v představách. Jen mi občas trochu "překáží" přítomný čas a pro lepší srozumitelnost bych chvílemi použila i minulý čas, ale to už je jen můj problém. Celkově knížka zanechala opravdu velký dojem.
Kniha je čtivě napsaná - stránky mizí jedna za druhou, ani si člověk nevšimne že už se blíží konec. Téma je zajímavé. Určitě se pustím i do dalšího dílu. Za mě příjemné odpočinkové poctění. Jen mě trochu deptalo to neustálé zdůrazňování mytí rukou
Četla jsem již podruhé a stále je to příjemné čtení a opět jedním dechem.
Kniha se velmi dobře četla, byla rozdělena do krátkých kapitol, které velmi rychle ubihaly. Přečteno jedním dechem naráz. Působivý příběh různých postav (i různý náhled dané situace), které jsou osudem svedeni dohromady a putují ke své záchraně na lodi W.G., se kterou doufají, se dostanou k lepším zítřkům.
Kniha byla čtivá a donutila mě dohledat si podrobnější informace k atentátu, za to jsem hodně ráda.
Začátek knihy se mi líbil (nejsem úplně čtenář tohoto žánru, ale zkusit se má vše). Jak příběh pokračoval, tak mě to postupně chvílemi přišlo trochu otravné a závěr mi co do krimi, kterému nerozumím, přišel až moc přitažený za vlasy a trochu moc uspěchaný. Trochu škoda, hezkého příběhu. Konec pokazil názor na celou knihu
Velmi čtivé dílo, opravdu pěkně se četlo... vlastně skoro jedním dechem.