Spolek Jane Austenové přehled
Natalie Jenner
Spolek Jane Austenové série
1. díl >
Krátce po druhé světové válce se v malebné vesničce Chawton na jihu Anglie několik obyvatel domluvilo, že se pokusí uskutečnit jeden pozoruhodný záměr. Uplynulo už více než století od doby, kdy byl Chawton domovem Jane Austenové, jedné z nejvýznamnějších anglických spisovatelek. Tamější panství, kde dosud bydlí její vzdálení příbuzní, se nyní potýká s finančními problémy. Hrozí nebezpečí, že to poslední, co po Austenových zbývá, se rozprodá a padne do neznámých rukou. I proto se dá dohromady různorodá skupinka lidí – mimo jiné mladá vdova, venkovský lékař, služka či filmová hvězda – kteří se snad nemohou víc lišit, a přesto mají jedno společné: všichni milují romány Jane Austenové. Každý z nich se musí v těžké době vyrovnávat s ranami, které jim osud zasadil, ale spojuje je vysněný cíl: vybudovat ve své vesnici muzeum Jane Austenové a její dědictví zachovat pro budoucnost. Román z autentického prostředí o naději, smutku ze ztrát i o lásce, který dokáže potěšit, a to nejen fanoušky Jane Austenové.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2021 , KontrastOriginální název:
The Jane Austen Society, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Spolek Jane Austenové. Přihlašte se a napište ho.
Odkládam po 50 stranách. Nějak mne pribeh nevtahl a vlastně ani nevim k čemu směřuje. Milovníci knih J.A. asi knihu ocení a líbí se jim rozbor jejich děl. Nám ostatní asi toto téma blízké nebude.
Jsem stejná milovnice díla Jane Austen, jako hlavní představitelé této knihy. Všechny její romány jsem četla minimálně 2x, Pýchu a předsudek a Rozum a cit asi 5x. Proto se mi tato kniha opravdu hodně líbila a určitě se k ní vrátím. Je jasné, že pro někoho, kdo dílo Jane Austen nezná, nebude mít takovou hodnotu, nicméně autorka se zcela určitě jejím dílem inspirovala a nejednoznačné dialogy se mi moc líbí a mohou upoutat každého, stejně jako zajímavé životní osudy všech postav.
Knižní novinky (37. týden)
12.09.2021
Kniha Spolek Jane Austenové v seznamech
Tak tohle nebyl můj šálek kávy. Do knihy se mi nedařilo vůbec začíst. Čekala jsem nějakou odlehčenou romantickou linku, ale tohle bylo těžkopádné a nezáživné s více dějovými linkami.