Spolek Jane Austenové přehled
Natalie Jenner
Spolek Jane Austenové série
1. díl >
Krátce po druhé světové válce se v malebné vesničce Chawton na jihu Anglie několik obyvatel domluvilo, že se pokusí uskutečnit jeden pozoruhodný záměr. Uplynulo už více než století od doby, kdy byl Chawton domovem Jane Austenové, jedné z nejvýznamnějších anglických spisovatelek. Tamější panství, kde dosud bydlí její vzdálení příbuzní, se nyní potýká s finančními problémy. Hrozí nebezpečí, že to poslední, co po Austenových zbývá, se rozprodá a padne do neznámých rukou. I proto se dá dohromady různorodá skupinka lidí – mimo jiné mladá vdova, venkovský lékař, služka či filmová hvězda – kteří se snad nemohou víc lišit, a přesto mají jedno společné: všichni milují romány Jane Austenové. Každý z nich se musí v těžké době vyrovnávat s ranami, které jim osud zasadil, ale spojuje je vysněný cíl: vybudovat ve své vesnici muzeum Jane Austenové a její dědictví zachovat pro budoucnost. Román z autentického prostředí o naději, smutku ze ztrát i o lásce, který dokáže potěšit, a to nejen fanoušky Jane Austenové.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2021 , KontrastOriginální název:
The Jane Austen Society, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Spolek Jane Austenové. Přihlašte se a napište ho.
Příjemné oddechové čtení, které neurazí, ale ani nenadchne. Styl vyprávění mi občas přišel dost nesouměrný a z některých dialogů postav jsem byla snad ještě zamtenější než ony samy. Přesto se jednalo o příjemný příběh, který se točí kolem jedné z nejlepších autorek vůbec. Čas strávený na anglickém venkově jsem si proto užila a zanechává ve mně takovou tu mírně nostalgickou náladu.
Knižní novinky (37. týden)
12.09.2021
Kniha Spolek Jane Austenové v seznamech
Jsem stejná milovnice díla Jane Austen, jako hlavní představitelé této knihy. Všechny její romány jsem četla minimálně 2x, Pýchu a předsudek a Rozum a cit asi 5x. Proto se mi tato kniha opravdu hodně líbila a určitě se k ní vrátím. Je jasné, že pro někoho, kdo dílo Jane Austen nezná, nebude mít takovou hodnotu, nicméně autorka se zcela určitě jejím dílem inspirovala a nejednoznačné dialogy se mi moc líbí a mohou upoutat každého, stejně jako zajímavé životní osudy všech postav.