kvásek

štítky

29 knih


Ruce v mouce: Domácí pečivo s kváskem i droždím 2017, Iva Trhoňová

"Pečení s kváskem nebo s droždím není žádná věda" Připravit domácí pečivo není složitá věc. Nechte se autorkou provést světem pečení z kvásku i z droždí. V knize najdete všechny potřebné informace: Jak si připravit kvás... více


Kvásek 2018, Robin Sloan

Mladá programátorka Lois toho má v práci až nad hlavu a kvůli stresu téměř nejí. Když ve svém okolí objeví tajemnou rozvážku jídla, je nadšená — konečně něco, z čeho se jí nedělá špatně. Nadšení jí však nevydrží dlouho, ... více


Upečeno s láskou: Kváskový chléb a pečivo 2019, Iva Trhoňová

Pekařina je staré voňavé řemeslo, které dnes s radostí opět objevujeme. Ponořte se do světa domácího pečení a s ním spojených tradic. Upečte si kváskové pečivo v troubě, domácí pekárně či v remosce. Autorky pro vás s lás... více




Terapie těstem 2022, Michaela Rau

Nejlepší lék na hlad i chutě? Domácí pečivo! Droždí, prefermenty, žitný kvas nebo lievito madre – pšeničný kvas původem z Itálie. To vše mohou být vaši pomocníci při slaném i sladkém pečení. Blogerka a pekařka Michaela... více


Kvásková kuchařka: Chleba - pečivo - sladkosti - vaření 2015, Jana Berková

Kvásek je zázrak! Kuchařka je pro začátečníky i pokročilé. Dozvíte se vše o kvásku, surovinách, je zde fotopostup přípravy a pečení chleba. Spousta pestrých snadných receptů na chleba, pečivo slané i sladké a hlavně na v... více


Domácí kváskové pečení 2016, Gabriela Hradecká

Myslíte si, že upéct si vlastní chleba je příliš těžké? Autorka této knihy vás přesvědčí, že ne. Skoro denně peče poctivé domácí kváskové klasické i bezlepkové pečivo. Používá tradiční pomůcky – lopaty na sázení chleba d... více


Domácí pekař, aneb, Jak přijít vlastním přičiněním k dobrému pečivu 2018, Klára Hadašová

Kniha domácí pekař, která má 400 stran, tištěných na recyklovaném papíře, provede každého výrobou velkého množství chleba a sladkého i slaného pečiva od namletí mouky až po upečení toho, co si budeme přát. více


Kouzlo kvásku 2019, Dagmar Lužná

Domácí pečení chleba – pro spoustu lidí zpočátku něco naprosto nepředstavitelného. V momentě, kdy si však upečete svůj první chleba s použitím vlastnoručně vedeného tradičního kvásku, tak jste zvítězili. Velmi jednoduchá... více


Kváskovanie. Recepty z kvásku 2016, Daniela Rau

Kniha plná báječných jedál, ktoré už len pohľadom dokazujú, že kváskovať sa oplatí. Nájdete v nej recepty od odborníčok a aktívnych kváskových pekárok zo Slovenska i z Čiech. Kniha je vhodná pre všetkých, ktorí majú prob... více


Bezlepkové kváskové pečení 2018, Gabriela Hradecká

Pečte si sami doma bezlepkový kváskový chléb, Chleban s An! Pokud máte chuť vrátit se ke kořenům, udělat si radost a vyrobit si doma něco opravdového, voňavého a lahodně dobrého, a navíc ještě musíte, anebo chcete vypus... více


Kváskový chleba 2015, Pavla Momčilová

Pomocník a rádce pro všechny, kdo doma pečou kváskový chleba. Kniha vyplývá z více než 30tileté zkušenosti autorky a přátel z přípravy chutného a trvanlivého kváskového chleba a z kvalitní odborné literatury. V otázkách ... více


Umění fermentace I 2021, Sandor Ellix Katz

Pokud jste fanoušci fermentace nebo se o tomto oboru chcete více dozvědět, něco si doma nakvasit, vybavit si kuchyň, osvojit si opravdu jednoduché postupy, až detektivně si počíst o světě přátelských mikrobů prospívající... více


Pečeme chleba z kvásku a děláme domácí těsta 2020, Alena Anežka Gajdušková

Kniha je výborem i volným pokračováním dvoudílných Domácností našich babiček. Alena Gajdušková vychází z historických kuchařských knih, dobových živnostenských receptářů, odborných publikací i archivu rodinných, ručně... více


Upeč si svou lásku z kvásku 2023, Gabriela Hradecká

Chléb s lepkem i bez lepku. Tradičně i bezlepkově, vždy však s chutí. Bible kváskového pečení nejen pro začátečníky. Jste ve světě pečení noví a při zaslechnutí slova kvásek jen bezradně krčíte rameny? Zkušená pekař... více


Pečeme s kváskem a kvasnicemi od A do Z 2017, Růžena Přibylová

Často slýcháme, že kynuté těsto znamená moc práce, že je to těžké a nestojí za to se do toho pouštět. Ale jedná se o kuchařský předsudek, jako i u jiných jídel i tady existují různé varianty a způsoby. Takže každý si můž... více


Umění fermentace II 2021, Sandor Ellix Katz

Umění přírodní fermentace, díl druhý se věnuje pivům a dalším alkoholickým nápojům, kváskovému chlebu a dalším kvašeným obilovinám, misu, tofu a tempehu, masu, rybám a vejcím i fermentaci v širším kulturním kontextu. ... více


Kvásek 2018, Lenka Mančíková

„V kvásku jsme dostali velký dar. Množící se energie v podobě kvásku pomáhá zasytit tělo i duši a po celé generace spojuje lidi a rodiny. Jeho síla tkví ve schopnosti zvětšovat se a dále růst. Někdy se jeho síla utlumí, ... více


Kváskové pečivo slané 2015, Hana Bačíková

Komplexně pojatá publikace, která na domácím knižním trhu zcela chybí. Je určena jak laické veřejnosti, turistům, také i dietologům, firmám, zaměstnancům, ale i studentům z oboru potravinářství a gastronomie, cestovním a... více


Kvásková kuchařka - bez lepku a bez cukru 2017, Jana Berková

Tento díl kváskové kuchařky je o bezlepkovém kvásku a jeho dosud netušených možnostech. O pečení a vaření jen ze základních, přirozeně bezlepkových surovin. O slazení zdravějšími cukry a volitelně i bez laktózy. O chlebu... více


Pečeme z kvásku s lepkem i bez lepku 2015, Lenka Žák

Lenka Žák – Biolenka se zabývá vědomým vařením a čtenářům své první knihy dokázala, že se dají šetřit peníze, zdraví i příroda maximálním využitím navařených surovin. V nové kuchařce Pečeme z kvásku, která navazuje na... více