kvásek
štítky
29 knih
Ruce v mouce: Domácí pečivo s kváskem i droždím 2017, Iva Trhoňová
"Pečení s kváskem nebo s droždím není žádná věda" Připravit domácí pečivo není složitá věc. Nechte se autorkou provést světem pečení z kvásku i z droždí. V knize najdete všechny potřebné informace: Jak si připravit kvás... více
Kvásek 2018, Robin Sloan
Mladá programátorka Lois toho má v práci až nad hlavu a kvůli stresu téměř nejí. Když ve svém okolí objeví tajemnou rozvážku jídla, je nadšená — konečně něco, z čeho se jí nedělá špatně. Nadšení jí však nevydrží dlouho, ... více
Upečeno s láskou: Kváskový chléb a pečivo 2019, Iva Trhoňová
Pekařina je staré voňavé řemeslo, které dnes s radostí opět objevujeme. Ponořte se do světa domácího pečení a s ním spojených tradic. Upečte si kváskové pečivo v troubě, domácí pekárně či v remosce. Autorky pro vás s lás... více
Terapie těstem 2022, Michaela Rau
Nejlepší lék na hlad i chutě? Domácí pečivo! Droždí, prefermenty, žitný kvas nebo lievito madre – pšeničný kvas původem z Itálie. To vše mohou být vaši pomocníci při slaném i sladkém pečení. Blogerka a pekařka Michaela... více
Kvásková kuchařka: Chleba - pečivo - sladkosti - vaření 2015, Jana Berková
Kvásek je zázrak! Kuchařka je pro začátečníky i pokročilé. Dozvíte se vše o kvásku, surovinách, je zde fotopostup přípravy a pečení chleba. Spousta pestrých snadných receptů na chleba, pečivo slané i sladké a hlavně na v... více
Domácí kváskové pečení 2016, Gabriela Hradecká
Myslíte si, že upéct si vlastní chleba je příliš těžké? Autorka této knihy vás přesvědčí, že ne. Skoro denně peče poctivé domácí kváskové klasické i bezlepkové pečivo. Používá tradiční pomůcky – lopaty na sázení chleba d... více
Domácí pekař, aneb, Jak přijít vlastním přičiněním k dobrému pečivu 2018, Klára Hadašová
Kniha domácí pekař, která má 400 stran, tištěných na recyklovaném papíře, provede každého výrobou velkého množství chleba a sladkého i slaného pečiva od namletí mouky až po upečení toho, co si budeme přát. více
Kouzlo kvásku 2019, Dagmar Lužná
Domácí pečení chleba – pro spoustu lidí zpočátku něco naprosto nepředstavitelného. V momentě, kdy si však upečete svůj první chleba s použitím vlastnoručně vedeného tradičního kvásku, tak jste zvítězili. Velmi jednoduchá... více
Kváskovanie. Recepty z kvásku 2016, Daniela Rau
Kniha plná báječných jedál, ktoré už len pohľadom dokazujú, že kváskovať sa oplatí. Nájdete v nej recepty od odborníčok a aktívnych kváskových pekárok zo Slovenska i z Čiech. Kniha je vhodná pre všetkých, ktorí majú prob... více
Bezlepkové kváskové pečení 2018, Gabriela Hradecká
Pečte si sami doma bezlepkový kváskový chléb, Chleban s An! Pokud máte chuť vrátit se ke kořenům, udělat si radost a vyrobit si doma něco opravdového, voňavého a lahodně dobrého, a navíc ještě musíte, anebo chcete vypus... více
Kváskový chleba 2015, Pavla Momčilová
Pomocník a rádce pro všechny, kdo doma pečou kváskový chleba. Kniha vyplývá z více než 30tileté zkušenosti autorky a přátel z přípravy chutného a trvanlivého kváskového chleba a z kvalitní odborné literatury. V otázkách ... více
Umění fermentace I 2021, Sandor Ellix Katz
Pokud jste fanoušci fermentace nebo se o tomto oboru chcete více dozvědět, něco si doma nakvasit, vybavit si kuchyň, osvojit si opravdu jednoduché postupy, až detektivně si počíst o světě přátelských mikrobů prospívající... více
Pečeme chleba z kvásku a děláme domácí těsta 2020, Alena Anežka Gajdušková
Kniha je výborem i volným pokračováním dvoudílných Domácností našich babiček. Alena Gajdušková vychází z historických kuchařských knih, dobových živnostenských receptářů, odborných publikací i archivu rodinných, ručně... více
Upeč si svou lásku z kvásku 2023, Gabriela Hradecká
Chléb s lepkem i bez lepku. Tradičně i bezlepkově, vždy však s chutí. Bible kváskového pečení nejen pro začátečníky. Jste ve světě pečení noví a při zaslechnutí slova kvásek jen bezradně krčíte rameny? Zkušená pekař... více
Pečeme s kváskem a kvasnicemi od A do Z 2017, Růžena Přibylová
Často slýcháme, že kynuté těsto znamená moc práce, že je to těžké a nestojí za to se do toho pouštět. Ale jedná se o kuchařský předsudek, jako i u jiných jídel i tady existují různé varianty a způsoby. Takže každý si můž... více
Umění fermentace II 2021, Sandor Ellix Katz
Umění přírodní fermentace, díl druhý se věnuje pivům a dalším alkoholickým nápojům, kváskovému chlebu a dalším kvašeným obilovinám, misu, tofu a tempehu, masu, rybám a vejcím i fermentaci v širším kulturním kontextu. ... více
Kvásek 2018, Lenka Mančíková
„V kvásku jsme dostali velký dar. Množící se energie v podobě kvásku pomáhá zasytit tělo i duši a po celé generace spojuje lidi a rodiny. Jeho síla tkví ve schopnosti zvětšovat se a dále růst. Někdy se jeho síla utlumí, ... více
Kváskové pečivo slané 2015, Hana Bačíková
Komplexně pojatá publikace, která na domácím knižním trhu zcela chybí. Je určena jak laické veřejnosti, turistům, také i dietologům, firmám, zaměstnancům, ale i studentům z oboru potravinářství a gastronomie, cestovním a... více
Kvásková kuchařka - bez lepku a bez cukru 2017, Jana Berková
Tento díl kváskové kuchařky je o bezlepkovém kvásku a jeho dosud netušených možnostech. O pečení a vaření jen ze základních, přirozeně bezlepkových surovin. O slazení zdravějšími cukry a volitelně i bez laktózy. O chlebu... více
Pečeme z kvásku s lepkem i bez lepku 2015, Lenka Žák
Lenka Žák – Biolenka se zabývá vědomým vařením a čtenářům své první knihy dokázala, že se dají šetřit peníze, zdraví i příroda maximálním využitím navařených surovin. V nové kuchařce Pečeme z kvásku, která navazuje na... více