Domácí pekař, aneb, Jak přijít vlastním přičiněním k dobrému pečivu přehled
Klára Hadašová
Kniha domácí pekař, která má 400 stran, tištěných na recyklovaném papíře, provede každého výrobou velkého množství chleba a sladkého i slaného pečiva od namletí mouky až po upečení toho, co si budeme přát.
Literatura naučná Hobby Kuchařky
Vydáno: 2018 , AnalfabetOriginální název:
Domácí pekař
více info...
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Domácí pekař, aneb, Jak přijít vlastním přičiněním k dobrému pečivu. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (1)
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Domácí pekař, aneb, Jak přijít vlastním přičiněním k dobrému pečivu v seznamech
v Přečtených | 8x |
ve Čtenářské výzvě | 1x |
v Doporučených | 1x |
v Knihotéce | 11x |
v Chystám se číst | 3x |
v Chci si koupit | 6x |
Štítky knihy
kuchařky chléb pečivo pečení domácí výroba kvásek
Autorovy další knížky
2014 | Domácí mlékař |
2018 | Domácí pekař, aneb, Jak přijít vlastním přičiněním k dobrému pečivu |
2019 | Domácí mlékař II |
Nová knížka Kláry Hadašové, která vznikla opět „Na kopci“, skvěle doplňuje její první trhák – Domácího mlékaře. Ten pro mě bohužel přišel pět minut po dvanácté, protože tahle výborná knížka vyšla v době, kdy jsem už sama s mlékem skončila.
Domácí pekař je neuvěřitelně obsáhlý a vyčerpávající soubor informací, pravidel i receptů, prostě všeho, co souvisí s domácím pečením. Najdete v ní i zajímavosti z historie, technologie, návody a tipy na pořízení pomůcek a podobně. Dozvíte se všechno o obilí, moukách, o kvasu, droždí, kypřidlech, tucích a všech ostatních surovinách, které se při pečení chleba, bílého pečiva i nejrůznějších moučníků používají. Podrobné návody a recepty jsou srozumitelné a polopatické, takže je pochopím i já. Klára dala do knížky velký kus sama sebe a zúročila roky práce a zkušeností, je to hotový poklad a tahle kniha bude rodinným stříbrem předávaným z generace na generaci, to vám garantuju.
Všechny recepty jsou poctivé, chleba jenom zvoní, moučníky jsou řádně mastné a řádně sladké, toustové chleby jsou lahodné. Nenajdete tady žádné náhražky ani šizení a můžete se spolehnout, že oblizovat se bude i konzervativní část rodiny. Tahle knížka není moderní, tedy nenajdete v ní 30 receptů a stejný počet celostránkových vystajlovaných fotek drahého nádobí a rozsypaných semínek, je ale nadupaná informacemi, a toho si alespoň já cením mnohem víc.
Kláru ze srdce obdivuju, protože kde je ona pracovitá, jsem já líná, kde je pečlivá, jsem já netrpělivá, kde je systematická, jsem já chaotik. Je mým nedostižným vzorem.
Pokud máte chuť konečně se pustit do pečení vlastního chleba, nenajdete lepší publikaci. A i zkušeným pekařům rozšíří obzory a přinese spoustu nových a zajímavých informací.