konzervace a sterilace potravin
štítky
65 knih
Domácí konzervování ovoce a zeleniny 1987, Libuše Vlachová
Skoro vše o domácím konzervování ovoce a zeleniny. více
Domácnosti našich babiček I: kuchyně, ošatka, spíž 2019, Alena Anežka Gajdušková
Domácnosti našich babiček jsou skromným návodem ke zdravému nezávislému životu, prověřenému denodenní snahou generací žen vést důstojný a přirozený život v souladu s přírodou a svou přirozeností. Kniha přináší ucelený... více
Konzervace a ukládání potravin v domácnosti 1987, Karel Půhoný
Praktická příručka pro domáctnost, která po úvodních statích přináší návody na konzervování potravin; její předností je, že v žádném receptu nepoužívá chemické přísady. Probírá totiž pouze konzervování teplem (kompoty, m... více
Konzervování 2010, Oded Schwartz
Průvodce všemi způsoby konzervace potravin a světové speciality. Ovoce, zelenina, masa, ryby, sýry – více než 150 vynikajících receptů na sladké marmelády, ohnivé hořčice, peprné nakládané směsi, uzené ryby, ochucené ole... více
Vše o pěstování hub 2021, Folko Kullmann
Pro všechny milovníky jedlých hub – praktická příručka s návody a tipy pro pěstování hub v domácích podmínkách včetně návodů na uchovávání a konzervování hub. Mnoho druhů jedlých hub lze bez problémů pěstovat na zahra... více
Konzervování potravin v domácnostech 1964, Jaroslav Balaštík
Jak správně konzervovat ovoce a zeleninu? Jak si vyrobit domácí víno či ovocný sirup? Tohle a mnohem více naleznete v této knize. více
Ovoce a zelenina ve skle 1972, Marie Havelková
288 zavařovacích návodů a kuchařských předpisů. 2. vydání. více
Domácí špajzka: 100 receptů na uchovávání ovoce, zeleniny, hub a bylinek 2019, Kamila Procházková
Urodila se vám letos na zahrádce hromada ovoce, zeleniny a bylinek či jste si přinesli z lesa velký košík hub a potřebujete celou sklizeň rychle zpracovat? Tento praktický průvodce domácí konzervací vám poskytne nejen př... více
Konzervovanie a mrazenie v domácnosti 1985, Jaroslav Balaštík
Možností konzervování ovoce a zeleniny je mnoho a liší se od sebe způsobem, změnami,které jsou při konzervaci nevyhnutelné a dobou trvanlivosti. Přitom je důležité, aby konzervování bylo laciné, rychlé, nenáročné a aby ... více
Méně známé ovoce 1991, Vladimír Kott
Publikace je impulsem k úvahám o tom, jakými ovocnými výpěstky je možno si obohatit jídelníček. Odborně populární formou je uvedeno 12 nejdůležitějších ovocných druhů a 11 méně známých druhů (jeřabiny, dřín, mišpule, mor... více
Zavařujeme ovoce, zeleninu a houby 1986, Libuše Vlachová
Další kniha o tom, jak zavařit cokoli, na mnoho způsobů. více
Babiččina spižírna nad zlato 2014, Renato Magát
Především zavařování, skvělé tipy. Kniha obsahuje velké množství zajímavých receptů na zavařování ovoce a zeleniny, na přípravu džemů, marmelád, sirupů, čajů a likérů. Najdete v ní také tipy na uchovávání masa, nápady na... více
Zavařujeme po celý rok 1982, Lea Filipová
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Průvodce světem fermentace podle Farmhouse Culture 2021, Kathryn Lukas
Fermentované pokrmy obsahující živé kultury jsou oblíbené a vyhledávané jak pro svoje výrazné a mnohovrstevnaté chutě, tak i díky jejich velmi pozitivnímu vlivu na zdraví zažívacího traktu a podpoře celkové imunity. Dos... více
Vaříme ze zeleniny 1983, Ladislav Nodl
Recepty na studené předkrmy, polévky, teplé pokrmy, omáčky, saláty, dezerty i nápoje, a to vše ze zeleniny. K tomu přehled základních druhů zeleniny, informace o skladování a konzervaci, rady pro čištění, krájení a tva... více
Kuchařka - udíme, vaříme, konzervujeme 2000, kolektiv autorů
Recepty na přípravu salámů, tlačenek, jitrnic a klasických jídel české kuchyně včetně omáček a specialit. více
Ako konzervovať ovocie 1980, Ján Silvester Kaščák
Príručka podáva základy konzervovania ovocia (kompóty, nátierky, džemy, mušty, sirupy) a pomocné látky, obaly aj mrazenie a sušenie ovocia a pod... 248 strán, 20 farebných obrázkov, 3 tabuľky, tvrdá väzba, malý formát více
Konzervace ovoce a zeleniny 1975, Jaroslav Balaštík
Soubor praktických a teoretických poznatků ze současného konzervárenství je určen především středně technickým pracovníkům. Pojednává o konzervárenských surovinách, látkovém složení potravin, konzervárenské mikrobiologii... více
Malá škola zavařování 2014, neznámý - neuveden
Všechno, co potřebujete k úspěchu Malá škola zavařování ukáže, jak zavařovat, mrazit, sušit a nakládat ovoce, zeleninu i maso, jak připravit čatní, marmelády, ovocné krémy, rosoly, želé či alkoholické nápoje, jak naklá... více
Uchovávání úrody: Tradiční i nové způsoby, jak zachovat potraviny v chutném stavu přes zimu a déle 2019, Eva Hauserová
Příručka vás seznámí s tím, jak nejlépe uchovat úrodu ze zahrady i jídlo nasbírané ve volné přírodě s využitím obnovitelných zdrojů energie, a to různými metodami včetně polozapomenutých postupů našich babiček a prababič... více