Konzervovanie a mrazenie v domácnosti přehled
Jaroslav Balaštík
Možností konzervování ovoce a zeleniny je mnoho a liší se od sebe způsobem, změnami,které jsou při konzervaci nevyhnutelné a dobou trvanlivosti. Přitom je důležité, aby konzervování bylo laciné, rychlé, nenáročné a aby byl získaný výrobek chutný, zdravý a trvanlivý. Všechny tyto předpoklady lze splnit jen tehdy, když použijeme nejvhodnější konzervační a výrobní postup. A o tom je tato publikace. Šieste vydanie. Cena knihy v čase vydania: 28.- Kčs.... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Konzervovanie a mrazenie v domácnosti. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (2)
Kniha je ve slovenštině, což není na závadu, protože je v ní obsah knihy uvedený v češtině a Slovensko-český diferenční slovníček (například jsem do té doby nevěděla, že obyčejné české borůvky se slovensky řeknou čučoriedky). Osobně používám starší vydání z roku 1979 (Konzervovanie v domácnosti). Obě tyto knihy mají spoustu jednoduchých klasických receptů, podle nichž jsem se naučila sterilovat, konzervovat a to nejen ovoce, zeleninu, ale i maso, houby atd. Jednoduché postupy, vyzkoušela jsem jich z toho dost a vše dopadlo na 1.
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Konzervovanie a mrazenie v domácnosti v seznamech
v Přečtených | 4x |
v Knihotéce | 7x |
v Chci si koupit | 1x |
Štítky knihy
ovoce zelenina konzervace a sterilace potravin
Autorovy další knížky
1964 | Konzervování potravin v domácnostech |
2015 | Jak vypálit lepší slivovici |
1985 | Konzervovanie a mrazenie v domácnosti |
2001 | Konzervování v domácnosti |
1980 | Konzervovanie v domácnosti |
Tuto knihu jsem dostala od maminky, v době, kdy mně to ještě moc nezajímalo. Ale postupem času jsem za ní byla vděčná. (a posloužila i při křížovkách, jako slovníček). Vím, že nyní jsou již jiné a novější možnosti , ale základ čerpám vždy z této knihy.