Konzervovanie a mrazenie v domácnosti

Konzervovanie a mrazenie v domácnosti
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/194430/bmid_konzervovanie-a-mrazenie-v-domacnos-TEA-194430.JPG 5 4 4

Možností konzervování ovoce a zeleniny je mnoho a liší se od sebe způsobem, změnami,které jsou při konzervaci nevyhnutelné a dobou trvanlivosti. Přitom je důležité, aby konzervování bylo laciné, rychlé, nenáročné a aby byl získaný výrobek chutný, zdravý a trvanlivý. Všechny tyto předpoklady lze splnit jen tehdy, když použijeme nejvhodnější konzervační a výrobní postup. A o tom je tato publikace. Šieste vydanie. Cena knihy v čase vydania: 28.- Kčs.... celý text

Přidat komentář

lenyleny
22.01.2017 5 z 5

Tuto knihu jsem dostala od maminky, v době, kdy mně to ještě moc nezajímalo. Ale postupem času jsem za ní byla vděčná. (a posloužila i při křížovkách, jako slovníček). Vím, že nyní jsou již jiné a novější možnosti , ale základ čerpám vždy z této knihy.

anyzek
15.04.2016 5 z 5

Kniha je ve slovenštině, což není na závadu, protože je v ní obsah knihy uvedený v češtině a Slovensko-český diferenční slovníček (například jsem do té doby nevěděla, že obyčejné české borůvky se slovensky řeknou čučoriedky). Osobně používám starší vydání z roku 1979 (Konzervovanie v domácnosti). Obě tyto knihy mají spoustu jednoduchých klasických receptů, podle nichž jsem se naučila sterilovat, konzervovat a to nejen ovoce, zeleninu, ale i maso, houby atd. Jednoduché postupy, vyzkoušela jsem jich z toho dost a vše dopadlo na 1.