Konzervovanie a mrazenie v domácnosti
Jaroslav Balaštík
Možností konzervování ovoce a zeleniny je mnoho a liší se od sebe způsobem, změnami,které jsou při konzervaci nevyhnutelné a dobou trvanlivosti. Přitom je důležité, aby konzervování bylo laciné, rychlé, nenáročné a aby byl získaný výrobek chutný, zdravý a trvanlivý. Všechny tyto předpoklady lze splnit jen tehdy, když použijeme nejvhodnější konzervační a výrobní postup. A o tom je tato publikace. Šieste vydanie. Cena knihy v čase vydania: 28.- Kčs.... celý text
Přidat komentář
Kniha je ve slovenštině, což není na závadu, protože je v ní obsah knihy uvedený v češtině a Slovensko-český diferenční slovníček (například jsem do té doby nevěděla, že obyčejné české borůvky se slovensky řeknou čučoriedky). Osobně používám starší vydání z roku 1979 (Konzervovanie v domácnosti). Obě tyto knihy mají spoustu jednoduchých klasických receptů, podle nichž jsem se naučila sterilovat, konzervovat a to nejen ovoce, zeleninu, ale i maso, houby atd. Jednoduché postupy, vyzkoušela jsem jich z toho dost a vše dopadlo na 1.
Autorovy další knížky
1964 | Konzervování potravin v domácnostech |
2015 | Jak vypálit lepší slivovici |
1985 | Konzervovanie a mrazenie v domácnosti |
2001 | Konzervování v domácnosti |
1980 | Konzervovanie v domácnosti |
Tuto knihu jsem dostala od maminky, v době, kdy mně to ještě moc nezajímalo. Ale postupem času jsem za ní byla vděčná. (a posloužila i při křížovkách, jako slovníček). Vím, že nyní jsou již jiné a novější možnosti , ale základ čerpám vždy z této knihy.