Populární knihy
/ všech 11 knih



Nové komentáře u knih Jaroslav Balaštík

„máme doma knihu od rodičů pomalu 60 let a stále v době sklizně ze zahrady aktuální“
— vvikingg

„Příručka, na které "vyrostlo" hodně domácích konzervářů a konzervářek.“
— jprst

„Ve své době to byla "bible" konzervářů a ještě řadu let po jejím vydání nebyla překonaná.“
— jprst
„Tuto knihu jsem dostala od maminky, v době, kdy mně to ještě moc nezajímalo. Ale postupem času jsem za ní byla vděčná. (a posloužila i při křížovkách, jako slovníček). Vím, že nyní jsou již jiné a novější možnosti , ale základ čerpám vždy z této knihy.“... celý text
— lenyleny
„Kniha je ve slovenštině, což není na závadu, protože je v ní obsah knihy uvedený v češtině a Slovensko-český diferenční slovníček (například jsem do té doby nevěděla, že obyčejné české borůvky se slovensky řeknou čučoriedky). Osobně používám starší vydání z roku 1979 (Konzervovanie v domácnosti). Obě tyto knihy mají spoustu jednoduchých klasických receptů, podle nichž jsem se naučila sterilovat, konzervovat a to nejen ovoce, zeleninu, ale i maso, houby atd. Jednoduché postupy, vyzkoušela jsem jich z toho dost a vše dopadlo na 1.“... celý text
— anyzek
Jaroslav Balaštík knihy
Žánry autora
Štítky z knih
víno ovoce zelenina zavařování a nakládání potravin nápoje potraviny alkohol maso konzervace a sterilace potravin švestky
Balaštík je 0x v oblíbených.