Padesát předpisů na hlavní jídla, moučníky a především ovocné směsi pečené i nepečené, slané i sladké s čerstvými, sušenými či zavařovanými švestkami. Jednoduché recepty s dostupnými ingrediencemi, přehled surovin, doba ... více
Švestky a třešně 1965, Miloslav Vávra
Příručka, rozdělená do dvou částí, zahrnuje jednak švestky, slívy, mirabelky a renklódy, jednak třešně, višně a sladkovišně. Obsahuje nejen pomologické popisy jednotlivých odrůd základního tržního a samozásobitelského vý... více
Slivoně v naší kuchyni 2010, Dagmar Lánská
Kuchařka nabízí celou škálu receptů sladké i slané, mezinárodní i krajové kuchyně, jejich podstatnou součástí jsou švestky, pološvestky, renklódy, slívy a mirabelky. více
Jak vypálit lepší slivovici 2015, Jaroslav Balaštík
Kniha Jak vypálit lepší slivovici byla vydána ku příležitosti Muzea lidových pálenic ve Vlčnově. více
Pomológia - marhule, broskyne, slivkoviny, drobné ovocie, a menej rozšírené ovocné druhy 2001, Ivan Hričovský
Publikácia pozostáva z dvoch zväzkov. V prvom sú odrody jabloní, hrušiek, čerešní, višní, orecha kráľovského, liesky a mandlí, v druhom odrody marhúľ, broskýň, slivkovín, drobného ovocia a menej rozšírených druhov. více
České ovoce, díl druhý: Třešně, višně, slívy a švestky 1937, Jan Říha
Pomologické dílo, počet stran 250, 61 barevných obrazových tabulí, 244 obrazů v textu. Formát A4. Praha 1937. Vydání 3. nezměněné. více
Lidová pomologie III. - Švestky a slívy 1935, Josef Vaněk
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Švestky, renklody, slívy, mirabelky 1963, Josef Luža
V knihe je venovaná popisu 54 odrůd a 30 typů slivoní, rozdělených do 4 skupin: švestky, renklodv, slívy, mirabelky. Jsou uvedeny hlavní znaky stromu i plodu, u většiny odrůd je popis doplněn obrázky listu, pupenů, květů... více