potraviny

štítky

126 knih

Doba jedová 2 2012, Anna Strunecká

Kniha nabízí poutavé čtení o škodlivých látkách v potravinách, nápojích, kosmetice, lécích a potravinových doplňcích a životním prostředí vůbec, které jsou reklamou, sdělovacími prostředky a mnohdy i medicínou doporučová... více


Super jednoduše 2020, Zdeněk Pohlreich

Pár obyčejných surovin, jednoduchý postup a na stole super jídlo. O nic jiného v této kuchařce nejde. Žádná nukleární věda a žádné složitosti. Připravit si něco k jídlu díky této kuchařce zvládne kdokoliv a jídla, která ... více


Ultrazpracovaní lidé: Proč nemůžeme přestat jíst věci, které nejsou jídlo, a co s tím? 2024, Chris van Tulleken

Víte, čím krmíte sebe a své děti? Vydejte se na fascinující a zároveň děsivou cestu do světa ultrazpracovaných potravin. S pomocí vědy odhalíte, co skutečně jíte a proč moderní strava vede spíše než ke zdraví a rovnov... více




Podvody na talíři. Jak nás obelhávají potravinářské koncerny 2014, Thilo Bode

Thilo Bode, který patří k nejcitovanějším a zároveň nejobávanějším kritikům kvality potravin a potra­vinářského průmyslu, ve své kni­ze, které se v Německu prodalo přes 150 000 výtisků a která měla mimořádný ohlas napřík... více


Farmagedon 2017, Isabel Oakeshott

Skutečná cena levného masa. Fascinující a zároveň děsivá průzkumná pouť za zavřené dveře nezvladatelného zemědělského průmyslu napříč světem - ze Spojeného království a Evropy, přes USA až do Číny, Argentiny, Peru a Mex... více


Skryté nebezpečí zdravých potravin 2018, Steven R. Gundry

Trápí vás zdravotní potíže nebo obezita, i když jíte hodně ovoce, zeleniny, celozrnného pečiva a další doporučované potraviny? Chcete se zbavit i nemocí, s nimiž si západní medicína neví rady? Průlomový bestseller mění n... více


Objevujeme svět! Jídlo 2017, Nathalie Choux

Jak vypadá jablíčko, když se rozkrojí? Co bude dnes k obědu? A co se maže na chleba k snídani? Je zdravější hrášek, nebo hranolky? Které ovoce je oranžové? Rozdělí se mlsná holčička o bonbony? Stačí jen vložit prstík do ... více


Jak funguje jídlo - Co jíme, když jíme 2018, kolektiv autorů

Srozumitelný, přehledný průvodce fakty o potravinách a výživě. Přibližuje klíčové koncepce o jídle a zabývá se různými teoriemi, které potraviny nám prospívají a které ne. Graficky poutavě upravená publikace zkoumá to ... více


Tajemství výrobců potravin 2008, Vít Syrový

Odkryjme tajemství výrobců potravin a podívejme se na to, jaké látky se v moderní průmyslové produkci běžně užívají. Co dnes ve skutečnosti obsahují průmyslově vyráběné potraviny? více


Sám sobě výživovým poradcem 2021, Jan Caha

Vydejte se na cestu za zdravým životním stylem Chcete začít zdravě jíst a lépe se starat o svoje tělo, ale nevíte, jak začít? Ztrácíte se v záplavě diet, které nikdy nefungují tak, jak byste si představovali? Tak by t... více


Zachraň jídlo v kuchyni 2019, Adam Podhola

Až polovina potravinového odpadu v EU vzniká v domácnostech. Nakoupíme toho více než potřebujeme, nevíme, jak správně skladovat potraviny, nebo nám chybí inspirace. Proto vznikla kuchařka Zachraň jídlo v kuchyni, která v... více


Gazdinkám od A do Z 1985, Ružena Murgová

Povídání o výživě, racionálním stravování a rovněž o účelně vedené domácnosti. Přehled potravin a jejich použití při přípravě jídel pro všední i slavnostní dny. více


Proč pláčeme při krájení cibule? 2018, Andy Brunning

.... plus 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla. Všichni vnímáme pomocí smyslů různé vlastnosti běžných potravin a nápojů, ale položili jsme si někdy otázku, jaké se za nimi skrývají chemické a fyzikální pochody... více


Lži o masu 2017, Hans-Ulrich Grimm

Podtitul: Živočišná výroba jako zdroj nemocí Maso je bohaté na bílkoviny, minerály a další důležité látky, které naše tělo potřebuje. Totéž platí pro mléko, vejce a ryby. Ale příliš mnoho masa je nekvalitního a znehodno... více


Pan Brambora a jeho kamarádi - Na cestě do Evropy a do vašich bříšek 2017, Markéta Hrubešová

Vydejte se na plavbu s kulaťoučkým panem Bramborou a jeho kumpány – panem Rajčetem, Rošťandou Slunečnicí, paní Kukuřicí a nerozlučnou dvojkou slečnou Vanilkou a Bobem Kakaovým – a dočtěte se o tom, odkud vlastně pocházej... více


Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni 2008, Vladimír Mikeš

Sháněním jídla a především jeho přípravou je člověk schopen strávit velkou část svého času. Někteří z nás jídlo považují za nutné zlo, které pouze ruinuje peněženku nebo postavu a odvádí pozornost od jiných zábavnějších ... více


Lži a mýty o tom, co jíme 2015, Allan Levinovitz

Čemu máme věřit? Komu máme věřit? Měli bychom jíst maso, nebo ne? Libové maso, nebo tučné maso? Vznikají při grilování karcinogeny? Zabraňuje brokolice vzniku rakoviny? Jsou umělá sladidla bezpečná? Můžeme pít z plastový... více


Šokující pravda o potravinách 2001, Udo Pollmer

Popis: Zajímavá vás, jak se do jogurtů dostává falešné ovoce? Jak je označováno nealkoholické pivo? Nebo že odsuzované pochutiny jako káva, černý čaj a víno jsou pro lidské zdraví potřebné víc než všechny osvětové ... více


Budíková dieta aneb Jíst ve správný čas a hubnout 2015, Jarmila Mandžuková

Revoluční metoda hubnutí, která vám nezakáže skoro nic, protože nejdůležitější je v ní čas, který je zakódován ve vašem těle. Když se naučíte naslouchat svému nitru a vnímat svoje biologické hodiny, zbavíte se přebytečný... více


Jak se dožít 100 let 2015, Gene Stone

Kniha Jak se dožít 100 let - Tajemství lidí, kteří nejsou nikdy nemocní vypráví příběhy pětadvaceti lidí, z nichž každý má vlastní tajemství skvělého zdraví - tajemství, které dává smysl a je vědecky podloženo. Patří k n... více