Jak funguje jídlo - Co jíme, když jíme přehled
kolektiv autorů
Srozumitelný, přehledný průvodce fakty o potravinách a výživě. Přibližuje klíčové koncepce o jídle a zabývá se různými teoriemi, které potraviny nám prospívají a které ne. Graficky poutavě upravená publikace zkoumá to dobré, to špatné i to matoucí o potravinách, probírá i trendy ve výživě. Přečtěte si, co jsou to antioxidanty, zjistěte, co s vaším tělem udělají superpotraviny, poučte se, proč je nebezpečné znovu ohřívat rýži. Kniha pokrývá širokou škálu témat, od diet k nesnášenlivosti lepku a vyvrací řadu běžných mýtů o jídle. Vysvětluje, jaké jsou zásady dobré výživy, probírá jednotlivé skupiny potravin, srovnává organické a průmyslově zpracované potraviny. Sleduje historii výroby potravin a organického zemědělství, způsob dopravy potravin, vysvětluje i to, co znamená doporučené datum spotřeby. Kniha je poutavým průvodcem čtenáře, pomůže mu pochopit skryté biologické účinky běžných potravin pomocí vědeckého rozboru a odhalí sílu různých druhů jídla a pití.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak funguje jídlo - Co jíme, když jíme. Přihlašte se a napište ho.
Graficky skvěle zpracovaná učebnice. Ovšem pokud nejste v oblasti stravy úplně nepolíbeni, asi vám toho úplně moc nedá.
Tohle pro mě bylo docela zklamání. Po vizuální stránce skvělá práce, co dvojlist to nádherná a přehledná vizualizace, která by šla i samostatně použít třeba ve výuce. A to je ale vlastně přesně ten problém, člověk celou dobu nemůže potlačit pocit, že listuje středoškolskou učebnicí biologie/chemie, o moc hlouběji se totiž v informacích nedostane. Knížka tak vlastně zbytečně klouže po povrchu a zůstává takovou tou encyklopedií, co si se zájmem prolistujete, když ji dostanete, ale pak už ji z police nikdy znovu nevytáhnete.
Kniha Jak funguje jídlo - Co jíme, když jíme v seznamech
potraviny stravování, výživa potravinářský průmysl
Strojový překlad anglického originálu Jitka Rákosníková absolutně nezvládla a příšerná kvalita textu i chyba na *obálce knihy* (blackcurrants opravdu nejsou ostružiny...) prošla přes trio Květuše Hrachová, Tereza Nekorancová a Lenka Gregorová.
Tisk této knihy byla škoda papíru.