Kniha nabízí poutavé čtení o škodlivých látkách v potravinách, nápojích, kosmetice, lécích a potravinových doplňcích a životním prostředí vůbec, které jsou reklamou, sdělovacími prostředky a mnohdy i medicínou doporučová... více
Ultrazpracovaní lidé: Proč nemůžeme přestat jíst věci, které nejsou jídlo, a co s tím? 2024, Chris van Tulleken
Víte, čím krmíte sebe a své děti? Vydejte se na fascinující a zároveň děsivou cestu do světa ultrazpracovaných potravin. S pomocí vědy odhalíte, co skutečně jíte a proč moderní strava vede spíše než ke zdraví a rovnov... více
Podvody na talíři. Jak nás obelhávají potravinářské koncerny 2014, Thilo Bode
Thilo Bode, který patří k nejcitovanějším a zároveň nejobávanějším kritikům kvality potravin a potravinářského průmyslu, ve své knize, které se v Německu prodalo přes 150 000 výtisků a která měla mimořádný ohlas napřík... více
Jídlo s.r.o. 2015, Roman Vaněk
Velká naučná obrazová kniha autora kuchařských bestsellerů Romana Vaňka pro každého, kdo se chce dozvědět více o tajuplném vzniku potravin krok za krokem. Kniha boří některé mýty a díky moderním technologiím v mobilní... více
Jak funguje jídlo - Co jíme, když jíme 2018, kolektiv autorů
Srozumitelný, přehledný průvodce fakty o potravinách a výživě. Přibližuje klíčové koncepce o jídle a zabývá se různými teoriemi, které potraviny nám prospívají a které ne. Graficky poutavě upravená publikace zkoumá to ... více
Kočičí slovník: Ilustrovaný průvodce řečí vaší kočky 2023, Lili Chin
Názorná a humorná příručka pro všechny, co bydlí u své kočky! Zajímá vás, co se skrývá za řečí těla vašeho mazlíčka, nebo máte pocit, že vaše vzájemná komunikace občas drhne? A co když kočka vrtí ocasem, znamená to stejn... více
Hořkosladká vůně vanilky 2024, Romana Vaverová
Hořkosladká vůně vanilky je historický román z Opavska, který se odehrává na konci 19. století. Jednou z hlavních postav je Marie Fiedorová, živnostnice a matka třech synů, která vybudovala moderní podnik na výrobu op... více
Mikrobiologie pro potravináře a biotechnology 1995, Ludmila Šilhánková
Kniha seznamuje čtenáře se základy obecné mikrobiologie s důrazem na partie důležité z hlediska potravinářského průmyslu a biotechnologií. Zabývá se funkční cytologií mikroorganismů, mechanismem jejich rozmnožování a výž... více
Ostravské pivovarnictví aneb Jak Ostrava k pivu přišla 2007, Boleslav Navrátil
Kniha o vzniku a vývoji pivovarnictví v Ostravě a okolí od 16. století do první poloviny století dvacátého. Rovněž vznik a obsah pivního řádu a popis vaření a druhy a chuti piva v minulosti. Doplněno dobovými vyobrazením... více
Kniha o čokoládě 2008, Dagmar Broncová-Klicperová
Bohatě obrazově vybavená kniha sleduje historii výroby čokolády a cukrovinek v Čechách, na Moravě i na Slovensku. Obsahuje i kapitolu o situaci po roce 1989, o kakaovníku, o čokoládě a zdraví apod. více
Zmrazené potraviny - v průmyslu a domácnosti 1988, Miroslav Smotlacha
Způsoby manipulace se zmrazenými potravinami a předpisy na přípravu pokrmů z těchto potravin. více
Pivovarnictví v českých královských městech v 16. století 1959, Josef Janáček
Historická studie jedná o výrobě a odbytu piva v českých městech v 16. století a ukazuje, jak městské pivovarnictví, které v předchozím století vzkvétalo, postupně upadalo, hlavně následkem rozšiřování výroby piva na vel... více
Potravinářské zbožíznalství 2014, Jana Dostálová
Výživa a potraviny, zejména jejich kvalita a vliv na zdraví, jsou v současné době předmětem velkého zájmu médií a samozřejmě i veřejnosti. I když stále většina spotřebitelů nakupuje potraviny podle ceny, stoupá počet těc... více
Suroviny na výrobu pečiva 1994, Jan Skoupil
Popis knihy není zatím k dispozici. více
První severočeský akcijní pivovar v Bohušovicích 2020, Jan Grisa
Předkládaná kniha mapuje historii pivovaru, který svou velikostí jistě nenáležel k nejvýznamnějším podnikům v mocnářství. Nepatřil ani k největším ve sledovaném regionu. Přesto je jeho historie výjimečná a zasluhuje pozo... více
František Egerle a české cukrovarnictví 2003, Radim Dušek
Monografie věnovaná Františkovi Egerlemu představuje život a literární dílo básníka, muzejníka a cukrovarníka, působícího na konci 19. stol. v Ústí nad Orlicí. více
Senzorická analýza potravin I. 2010, Jan Hrabě
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Barón Karl Kuffner de Dioszegh a diószegský cukrovar 2009, kolektiv autorů
Základem prezentované publikace jsou příspěvky, které zazněly na konferenci konané v roce 2007 u příležitosti 140. výročí založení sládkovičovského cukrovaru. Autoři v širokých souvislostech přibližují rodinu Kuffnerů, z... více
Senzorická analýza potravin II. 2006, Jan Hrabě
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Pekařská příručka 1958, Karel Dufek
Kniha vydaná ÚSSD, která měla odstranit nedostatky ve znalostech pekařských pracovníků vyrábějících v družstevních pekárnách obsahuje Katalog pekařských výrobků : obrázkový více