Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni přehled
Vladimír Mikeš
Sháněním jídla a především jeho přípravou je člověk schopen strávit velkou část svého času. Někteří z nás jídlo považují za nutné zlo, které pouze ruinuje peněženku nebo postavu a odvádí pozornost od jiných zábavnějších činností. Jiní se zase vyžívají v přípravě kulinářských specialit a stráví spoustu času v kuchyni nebo ve sklípku při výběru vhodného vína... Příprava jídla je chemický proces, má proto s chemií mnoho společného. V této knize se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí – od chemického složení potravin přes to, proč se řízky mají klepat či proč vzniká karamel až po to, zda instantní čínské polévky skutečně škodí zdraví.... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (4)
Jako studentka, která se o chemii ví dost, tohle byla pro mě kniha hlavně pro doplnění a zjištění nových zajímavých informací. Kniha byla napsaná srozumitelně i pro lidi, kteří chemii neznají a nezajímají se o ni.
Mě tahle knížka pobavila, poučila, poděsila, povznesla... :-)
Uvědomila jsem si, že přestože všichni známe termíny jako nasycené, nenasycené mastné kyseliny, ale většina z nás netuší a nevysvětlí - včetně mě. A to byl jediný příklad z mnoha.
Přestože od prvního vydání této knihy už uběhlo spoustu let a bezpochyby už se leccos změnilo (zase), tak i tak si myslím, že není vůbec od věci si ji přečíst.
Související novinky (1)
Sokolník, Lesk soumraku a další knižní novinky (7. týden)
12.02.2023
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni v seznamech
v Přečtených | 31x |
ve Čtenářské výzvě | 4x |
v Knihotéce | 22x |
v Chystám se číst | 33x |
v Chci si koupit | 10x |
v dalších seznamech | 2x |
Štítky knihy
chemie potraviny populárně-naučné publikace
Skutečně je to pro ty, co rádi vaří a zajímá je podstata toho co dělají. Možná pomocí této knihy dokážou vytvořit i nový recept.