Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni vydání
Vladimír Mikeš
Sháněním jídla a především jeho přípravou je člověk schopen strávit velkou část svého času. Někteří z nás jídlo považují za nutné zlo, které pouze ruinuje peněženku nebo postavu a odvádí pozornost od jiných zábavnějších činností. Jiní se zase vyžívají v přípravě kulinářských specialit a stráví spoustu času v kuchyni nebo ve sklípku při výběru vhodného vína... Příprava jídla je chemický proces, má proto s chemií mnoho společného. V této knize se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí – od chemického složení potravin přes to, proč se řízky mají klepat či proč vzniká karamel až po to, zda instantní čínské polévky skutečně škodí zdraví.... celý text
Vydání (3)
Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni
2023, Dokořán
ISBN: 978-80-7675-086-9Proč se klepou řízky
2011, Dokořán
ISBN: 80-7363-143-1Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni
2008, Dokořán
ISBN: 978-80-7363-143-7Štítky knihy
chemie potraviny populárně-naučné publikace