Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni vydání
Vladimír Mikeš
Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, a má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí - od jejich chemického složení pres důvod klepání řízku až po to, proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným "éčka"), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost.... celý text
Vydání (3)
Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni
2023, Dokořán
ISBN: 978-80-7675-086-9Proč se klepou řízky
2011, Dokořán
ISBN: 80-7363-143-1Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni
2008, Dokořán
ISBN: 978-80-7363-143-7Štítky knihy
chemie potraviny populárně-naučné publikace