Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni vydání

Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509525/bmid_proc-se-klepou-rizky-chemie-v-kuchy-2y4-509525.jpg 4 13 13

Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, a má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí - od jejich chemického složení pres důvod klepání řízku až po to, proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným "éčka"), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost.... celý text

Vydání (3)


Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni
Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni

papírová kniha 2023, Dokořán

ISBN: 978-80-7675-086-9


Proč se klepou řízky Proč se klepou řízky

papírová kniha 2011, Dokořán

ISBN: 80-7363-143-1


Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni

papírová kniha 2008, Dokořán

ISBN: 978-80-7363-143-7