Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni přehled

Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509525/bmid_proc-se-klepou-rizky-chemie-v-kuchy-2y4-509525.jpg 4 13 13

Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, a má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí - od jejich chemického složení pres důvod klepání řízku až po to, proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným "éčka"), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (4)

JiříŠkorpík
13.05.2024 4 z 5

Skutečně je to pro ty, co rádi vaří a zajímá je podstata toho co dělají. Možná pomocí této knihy dokážou vytvořit i nový recept.

Ivka14
19.04.2024 3.5 z 5

Jako studentka, která se o chemii ví dost, tohle byla pro mě kniha hlavně pro doplnění a zjištění nových zajímavých informací. Kniha byla napsaná srozumitelně i pro lidi, kteří chemii neznají a nezajímají se o ni.


iceVS
27.05.2023 5 z 5

Mě tahle knížka pobavila, poučila, poděsila, povznesla... :-)
Uvědomila jsem si, že přestože všichni známe termíny jako nasycené, nenasycené mastné kyseliny, ale většina z nás netuší a nevysvětlí - včetně mě. A to byl jediný příklad z mnoha.
Přestože od prvního vydání této knihy už uběhlo spoustu let a bezpochyby už se leccos změnilo (zase), tak i tak si myslím, že není vůbec od věci si ji přečíst.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Sokolník, Lesk soumraku a další knižní novinky (7. týden)

12.02.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni v seznamech

v Přečtených31x
ve Čtenářské výzvě4x
v Knihotéce22x
v Chystám se číst33x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech2x