Proč se klepou řízky vydání
Vladimír Mikeš
![Proč se klepou řízky Proč se klepou řízky](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/132947/proc-se-klepou-rizky-132947.jpg?v=1345818960)
Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, ale zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí – od jejich chemického složení, přes to, proč se řízky mají naklepat, až po to proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným „éčka“), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost. Součástí knihy je kompletní seznam těchto aditiv řazený podle jejich kódů s popisem původu a technologické funkce.... celý text
Vydání dle jazyka (3)
![Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509525/proc-se-klepou-rizky-chemie-v-kuchy-2y4-509525.jpg?v=1674119881)
2023,
Dokořán
![Proč se klepou řízky Proč se klepou řízky](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/132947/proc-se-klepou-rizky-132947.jpg?v=1345818960)
Proč se klepou řízky
2011,
Dokořán
![Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni](https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/183792/proc-se-klepou-rizky-chemie-v-kuchyni-183792.jpg?v=1386199545)
2008,
Dokořán