jprst komentáře u knih
Podprůměrný béčkový thriller, který sice má nápaditý a poutavý námět, ale neuvěřitelně překombinovaný, což mu spíše škodí. Pro mne ztráta času a nic, k čemu bych se někdy vracel.
Výrazným plusem knihy je autenticky a barvitě charakterizované prostředí tajgy severního Uralu, zapadlých bezvýznamných městeček a zanikajících osad včetně téměř beznadějného života jejich obyvatel. Ale příběh sám o sobě je jaksi mdlý, jednoduchý a chování amatérského pátrače je dost naivní a náhodné. Příznivci ''poctivých'' detektivek budou spíše zklamáni.
No, žádný trhák to rozhodně není, podle zdejšího hodnocení jsem čekal něco povedenějšího, ale dočkal jsem se spíše zklamání. Nicméně na otravné podzimní odpoledne docela stravitelné, takže asi zkusím ještě jeden kousek, abych nezavrhnul autora po přečtení jediné knihy.
Pro mne velké zklamání, jako románový náhled do činnosti útvaru lovců lebek hodně naivní až možná znevažující. Navíc zhruba od poslední třetiny knihy se už dal očekávat předvídatelný závěr, který vzhledem k ději, charakteru a jednání hlavního hrdiny autoři snad ani jinak vymyslet nemohli. Tohle prostě za přečtení nestálo.
Slušný průměr, který výrazně vylepšují prvky mystična, záhad a prolínání minulosti. Pro příznivce knih p. Vašíčka opět dobré počtení, ale ani já jsem nebyl zklamaný.
Příběhy vycházející z běžné rutiny výjezdovky policie v Praze. Za zmínku stojí především poslední příběh nazvaný Úhel pohledu, kde autor naznačuje, jak to je s některými "odborníky" ve specializovaných útvarech a vedení Policie ČR. A několik případů z poslední doby mu, bohužel, dává za pravdu.
Šedý průměr, neotráví, ale ani nenadchne. Zajímavý motiv, zpracování poněkud pokulhává, některé pasáže brzdí tempo děje. Nicméně není mým zvykem odstřelit sérii po přečtení jediného dílu, takže příležitostně zkusím ještě jeden, ale spěchat s tím nebudu.
Příjemné oddechové čtení na léto, ale žádný extra zázrak, chybí tomu větší dávka napětí, která by mě vyloženě hnala k četbě dalšího dílu. Takže hezky pomalu a proložit nějakým tím vyloženým "trhákem".
Druhý díl této série sliboval stoupající úroveň, ale tento třetí to rozhodně nepotvrdil. Takové podprůměrné "nic", které za přečtení nestálo.
Docela vydařená detektivka, od této autorky jedna z těch lepších, má spád, nenudí a rovněž závěr je povedený, takže četbou příjemně strávený čas.
Na rozdíl od prvního dílu se zpočátku děj dost vleče, na druhou stranu jsou zde více rozvinuty charaktery hlavních postav. Ale postupně příběh získává spád a Ozi s Primaverou se dostávají do divokého kolotoče událostí až k nečekanému závěru. Zkrátka slušný průměr, který neotráví.
Slušná a zábavná detektivka nic moc přehnaného, prostě dobrá kniha na období, kdy není chuť na nějakou tu "těžší" literaturu.
Kniha české autorky, proto jedna hvězda, ale jinak naprostá škoda času věnovaná četbě.
Od tohoto autora jsem vzhledem k jeho tvorbě přece jen očekával něco překvapivého a pro něj typického. A co jsem dostal? Starobyle se tvářící pověst místy připomínající křížence mezi Němcovou a Jiráskem, takže pro mne na rozdíl od jiných autorových knih docela zklamání.
Další verze událostí okolo Djatlovovy expedice, shrnutí faktů a autorova argumentace jsou hodně přesvědčivé, nicméně je to zase jen jedna z řady verzí.
Opět klasika z pera z pera Eda McBaina, tentokrát v popředí s postavou Cottona Hawese. Nechybí svěží a vtipné dialogy a je až s podivem, jak málo stránek autorovi stačí k napsání dobré a hlavně čtivé detektivky.
Příjemná detektivka, povedená zápletka, Ota Fink je stále ve formě a zkušenosti z kriminálky se mu hodí, nechybí ani humor pro autorovy příběhy typický. Co více si přát od pohodové oddechovky.
K přečtení mne nalákala anotace a autorovo jméno, ale žádné nadšení se nekonalo. Prostě jsem čekal víc, ale tohle hodnotím jen jako průměrný thriller, z celé série citelně nejslabší. Autor rozhodně už předvedl lepší příběhy.
Docela příjemné překvapení, směska klasického detektivního pátrání, akčních scén, vtípků, mystiky a tajemství, k tomu sympatická dvojka hlavních protagonistů, a to vše ve větší míře, než jsem podle anotace očekával. Není to samozřejmě žádná světová četba, ale já jsem se příjemně pobavil a byl jsem spokojen.
Žádná velká sláva, příběh mi připadl hlavně z počátku dosti vleklý, navíc řada věcí byla neuvěřitelných nebo si dokonce odporujících. A závěr mi přišel téměř bez překvapení, takový jako by odbytý, uspěchaný. Ale je to Agatha Christie, takže pod tři hvězdy nejdu.