Populární knihy
/ všech 26 knihNové komentáře u knih Marie Havelková
Ovoce a zelenina ve skle
„Další kniha z pozůstalosti, ona totiž babička Anička zužitkovala veškeré přebytky ovoce a zeleniny, co se naskytly, o bylinkách nemluvě. Co se samotné knížky týče, ona kdyby vyšla dnes, v moderním formátu, tvrdé vazbě a s "vystajlovanými" fotkami, tak by to byla naprostá bomba, protože je plná skvělých receptů na zpracování skoro všeho, od angreštu po višně a od celeru po zelí, o houbách nemluvě. O její oblibě tehdy před lety svědčí i to, že ta moje je už třetí vydání, z roku 1975. Na své si přijdou i milovníci sladkostí, protože na ty je tam taky spousta receptů, namátkou třeba hruškové flameri,
ovocný dvojkoláč nebo jahodová balenka. Za mě tedy opravdu pět hvězdiček. :-)“... celý text
— Hanina61
Vaříme zdravě, chutně a hospodárně
„Knihu jsem dostala v 16 letech, v roce 1981 a byla děsně naštvaná, proč mi naši takhle zkazili Vánoce. Neměla jsem v nejmenším úmyslu se vdát a natož někomu vařit. A v roce 1985, kdy jsem se vdala jsem tuto knihu vzala na milost a stala se z ní moje největší pomocnice, de facto i kamarádka, protože co ta si chudák vyslechla ...hanba mluvit.
Za to, že troufnu si tvrdit celkem slušně vařím a kynuté buchty, knedlíky s gulášem a ve finále i svatební menu jsem zvládla , vděčím této knize a je neustále součástí mé kuchyně. Sáhnu po ní i dnes, vysvětlení, proč a jak se to či ono vaří, peče, nakládá je prostě dokonalý návod , jak začít vařit...a ta detektivka, jak to dopadne ...za mě nejlepší kuchařská kniha, co jsem kdy držela v ruce.“... celý text
— Vendula897
Kuchařka naší vesnice
„Tak tuhle kuchařku mám už dlouho a často jí používám. Hlavně, když nevím, co uvařit a nebo zapomenu nějaký recept. Nádherná česká klasika.“
— Belanna
Ovoce a zelenina ve skle
„Dobré rady ohledně ovoce a zeleniny. Zavařování a různé druhy sterilování zeleniny. Tvorba zavařenin a marmelád. Za mně prima.“
— Kontryhelka
Vaříme zdravě, chutně a hospodárně
„Každý nějak začínal a devatenáct vydání hovoří samo o sobě, že je kuchařka oblíbená a jistě obstojí i vedle dnes vydávaných.
První jídlo, které jsem podle ní vařil byl rýžový nákyp se švestkami.“... celý text
— draka
Marie Havelková knihy
1951 | Konservujeme ovoce |
1972 | Ovoce a zelenina ve skle |
1937 | Jindra divoška |
1964 | Brambory a bramborová jídla |
1969 | Okénko do cizí kuchyně |
1970 | Zavařujeme |
1958 | Konservace potravin v domácnosti |
1970 | Receptář štíhlé linie |
1937 | Nespoutané mládí |
1973 | Chutné pokrmy z brambor |
Štítky z knih
kuchařky ovoce zelenina zavařování a nakládání potravin hubnutí brambory pro dívky plavání jídlo sportování dětí
Havelková je 0x v oblíbených.