jídlo

štítky

78 knih

Pekáč buchet 2014, Kateřina Petrusová

ONA Redaktorka ženského časopisu, expertka na vaření. Miluje nové recepty, oprašuje staré po babičkách, dobrého jídla se nikdy nepřejí a je pro ni středobodem vesmíru. Sama o sobě říká, že je gastrosexuálka. Sport je pr... více


Vegetariánka 2023, Han Kang

Ten pocit syrového masa rozžvýkaného mezi mými zuby. Jonghje se jednoho dne probudí z krvavé noční můry a její život se začne dramaticky měnit. Ze všeho nejdřív přestane jíst maso. Ovšem v dravé patriarchální společnosti... více


Jídlo na prvním místě 2014, Melissa Hartwig

Převratná kniha shrnující nejnovější vědecké poznatky o vlivu jídla na zdraví. Věda + zkušenosti tisíců lidí + recepty. více




Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete 2020, Karolína Fourová

Výživa člověka se stala jedním z nejkontroverznějších témat poslední doby. Díky internetu a sociálním sítím, kde má možnost sdílet kdokoliv cokoliv, a to hned, se výživové mýty šíří rychlostí blesku. Pro běžného smrtelní... více


Nervy 2020, Raina Telgemeier

Jídlo nás všechny spojuje, ale co když má člověk z jídla strach a bojí se, že mu některé potraviny nedělají dobře? Právě tím si puberťačka Raina prochází, spolužáci si přitom libují v nechutnostech a největší událostí je... více


Mluvit o ex… není dobré pro sex 2018, Alena Jakoubková

Ella je vynikající kuchařka, vaří v obyčejné hospůdce, ale její tradiční česká jídla jsou vyhlášená široko daleko. Robert, její přiženěný bratranec, je též skvělý kuchař, má michelinskou hvězdu ze svého působení v cizině... více


Manazuru 2024, Hiromi Kawakami

Hlavní hrdinka Kei se snaží vyrovnat s tím, že její manžel Rei před dvanácti lety beze stopy zmizel. Netuší, zda je manžel mrtvý, nebo zda od rodiny utekl. V jeho diáři ji zaujala poznámka Manazuru, což je název malého p... více


Čo sa varí v Kremli: (Ako vybudovať impérium nožom, naberačkou, vidličkou) 2022, Witold Szabłowski

Ako vybudovať impérium nožom, naberačkou, vidličkou Prečo s posledným ruským cárom Mikulášom II. zastrelili aj jeho kuchára? Čo sa varilo prvým likvidátorom černobyľskej katastrofy? A kto dal Gagarinovi pred odletom d... více


Život k sežrání 2018, Mikäel Ollivier

Benjamin, pro všechny krátce Ben, žije s matkou na předměstí Paříže, chodí do gymnázia a je v pohodě. Vášnivě rád jí (sem tam i něco uvaří) a sní o tom, že se jednou stane majitelem hotelu na pobřeží v Bretani. Jen ostat... více


Tajný spolek hladových žen 2020, Lara Williams

Robertě táhne na třicet let, pracuje pro módní web a na obzoru žádný vážný vztah. Její snahy dostát ideálům současné ženy pokaždé něco zhatí. Pak ale potká Stevie a společně založí Tajný spolek hladových žen, bezpečný kr... více


Jíme zdravě ve městě i na venkově – Příběhy kuchařů, jako jste vy 2018, kolektiv autorů

Máme za sebou pěkný kus cesty. Slíbili jsme, že připravíme kuchařku podle vašich přání. Tak jsme pracovali 8 měsíců, ujeli 1 438 kilometrů, vařili v osmi kuchyních po různých koutech Česka – a nezapomněli se radit s vámi... více


Dilema všežravce 2013, Michael Pollan

Podtitul: Přírodopis čtyř jídel Autor se ve své mimořádně čtivé práci zaměřuje na velkovýrobu potravin v USA, ovšem jeho poznatky jsou stejně platné pro všechny vyspělé země západního světa. Krom alarmujícího reportáž... více


Francouzské hodokvasy 2002, Peter Mayle

Vyprávění anglického autora o půvabu francouzských kulinářských zvyklostí, o francouzské národní povaze a o anglickém smyslu pro humor, jedná se o kulinářský cestopis. více


Láska, duše a francouzská kuchyně 2013, James F. Twyman

Využijte tuto jedinečnou příležitost a staňte se svědkem neobyčejného setkání autora tohoto pravdivého příběhu, Jamese Twymana, s francouzským šéfkuchařem Rogerem Dufauem, který má vzácný dar - vidět do lidské duše. Jame... více


Jídlo jako jed, jídlo jako lék 1998, kolektiv autorů

Abecední průvodce bezpečnou a zdravou výživou - Je syrová mrkev zdravější než vařená? Většina lidi si myslí, že ANO – v této knize můžete zjistit, proč to není pravda. Mimo jiné se dozvíte, čím po jídle ochráníte své zub... více


Nebe v hubě aneb Chrocht, chrocht 2007, Zdeněk Troška

Vyprávění, fotografie a neuvěřitelných 300 receptů, u nichž se Zdeněk Troška dušuje, že ani jeden není jeho. O to raději jídla připravuje. Dobře si uvařit a dobře se najíst je neochvějnou jistotou v každé době. Proto jez... více


Jak si nabít hubu 2024, Darina Křivánková

Otevřená zpověď známé novinářky o vyhoření, seznamkách a velkých životních změnách Jaké to je opustit zdánlivě ideální manželství, prestižní šéfredaktorský post nebo romantický dům na venkově? Darina Křivánková začínala ... více


Kouzlo domácí pekárny 2022, Iva Trhoňová

Zamilujte si pečení s domácí pekárnou. I s malou domácí pekárnou se dají dělat velké zázraky. Inspirujte se postupy známé pekařky Ivy Trhoňové, která ve vaší kuchyni rozehraje lahodný koncert chutí a vůní! Čekají na ... více


Hlad - paměti mého těla 2019, Roxane Gay

„Jedla jsem v naději, že když budu obrovská, moje tělo bude v bezpečí. Pohřbila jsem dívku, kterou jsem byla, protože té se děly nehezké věci. Ale ona tu je i nadále. Pokouším se propsat zpátky k ní a říct jí to, co potř... více


Super jídlo pro superděti 2018, Tim Noakes

Mezi lidmi koluje tolik rad ohledně stravování, které si z velké části vzájemně odporují. Pro zaneprázdněné rodiče může být snaha se v nich vyznat dost obtížná. Lékař a sportovní vědec, prof. Tim Noakes, šéfkuchař a ... více


Seznamy knih uživatelů