ONA Redaktorka ženského časopisu, expertka na vaření. Miluje nové recepty, oprašuje staré po babičkách, dobrého jídla se nikdy nepřejí a je pro ni středobodem vesmíru. Sama o sobě říká, že je gastrosexuálka. Sport je pr... více
Vegetariánka 2023, Han Kang
Ten pocit syrového masa rozžvýkaného mezi mými zuby. Jonghje se jednoho dne probudí z krvavé noční můry a její život se začne dramaticky měnit. Ze všeho nejdřív přestane jíst maso. Ovšem v dravé patriarchální společnosti... více
Jídlo na prvním místě 2014, Melissa Hartwig
Převratná kniha shrnující nejnovější vědecké poznatky o vlivu jídla na zdraví. Věda + zkušenosti tisíců lidí + recepty. více
Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete 2020, Karolína Fourová
Výživa člověka se stala jedním z nejkontroverznějších témat poslední doby. Díky internetu a sociálním sítím, kde má možnost sdílet kdokoliv cokoliv, a to hned, se výživové mýty šíří rychlostí blesku. Pro běžného smrtelní... více
Nervy 2020, Raina Telgemeier
Jídlo nás všechny spojuje, ale co když má člověk z jídla strach a bojí se, že mu některé potraviny nedělají dobře? Právě tím si puberťačka Raina prochází, spolužáci si přitom libují v nechutnostech a největší událostí je... více
Mluvit o ex… není dobré pro sex 2018, Alena Jakoubková
Ella je vynikající kuchařka, vaří v obyčejné hospůdce, ale její tradiční česká jídla jsou vyhlášená široko daleko. Robert, její přiženěný bratranec, je též skvělý kuchař, má michelinskou hvězdu ze svého působení v cizině... více
Manazuru 2024, Hiromi Kawakami
Hlavní hrdinka Kei se snaží vyrovnat s tím, že její manžel Rei před dvanácti lety beze stopy zmizel. Netuší, zda je manžel mrtvý, nebo zda od rodiny utekl. V jeho diáři ji zaujala poznámka Manazuru, což je název malého p... více
Čo sa varí v Kremli: (Ako vybudovať impérium nožom, naberačkou, vidličkou) 2022, Witold Szabłowski
Ako vybudovať impérium nožom, naberačkou, vidličkou Prečo s posledným ruským cárom Mikulášom II. zastrelili aj jeho kuchára? Čo sa varilo prvým likvidátorom černobyľskej katastrofy? A kto dal Gagarinovi pred odletom d... více
Život k sežrání 2018, Mikäel Ollivier
Benjamin, pro všechny krátce Ben, žije s matkou na předměstí Paříže, chodí do gymnázia a je v pohodě. Vášnivě rád jí (sem tam i něco uvaří) a sní o tom, že se jednou stane majitelem hotelu na pobřeží v Bretani. Jen ostat... více
Tajný spolek hladových žen 2020, Lara Williams
Robertě táhne na třicet let, pracuje pro módní web a na obzoru žádný vážný vztah. Její snahy dostát ideálům současné ženy pokaždé něco zhatí. Pak ale potká Stevie a společně založí Tajný spolek hladových žen, bezpečný kr... více
Jíme zdravě ve městě i na venkově – Příběhy kuchařů, jako jste vy 2018, kolektiv autorů
Máme za sebou pěkný kus cesty. Slíbili jsme, že připravíme kuchařku podle vašich přání. Tak jsme pracovali 8 měsíců, ujeli 1 438 kilometrů, vařili v osmi kuchyních po různých koutech Česka – a nezapomněli se radit s vámi... více
Dilema všežravce 2013, Michael Pollan
Podtitul: Přírodopis čtyř jídel Autor se ve své mimořádně čtivé práci zaměřuje na velkovýrobu potravin v USA, ovšem jeho poznatky jsou stejně platné pro všechny vyspělé země západního světa. Krom alarmujícího reportáž... více
Francouzské hodokvasy 2002, Peter Mayle
Vyprávění anglického autora o půvabu francouzských kulinářských zvyklostí, o francouzské národní povaze a o anglickém smyslu pro humor, jedná se o kulinářský cestopis. více
Láska, duše a francouzská kuchyně 2013, James F. Twyman
Využijte tuto jedinečnou příležitost a staňte se svědkem neobyčejného setkání autora tohoto pravdivého příběhu, Jamese Twymana, s francouzským šéfkuchařem Rogerem Dufauem, který má vzácný dar - vidět do lidské duše. Jame... více
Jídlo jako jed, jídlo jako lék 1998, kolektiv autorů
Abecední průvodce bezpečnou a zdravou výživou - Je syrová mrkev zdravější než vařená? Většina lidi si myslí, že ANO – v této knize můžete zjistit, proč to není pravda. Mimo jiné se dozvíte, čím po jídle ochráníte své zub... více
Nebe v hubě aneb Chrocht, chrocht 2007, Zdeněk Troška
Vyprávění, fotografie a neuvěřitelných 300 receptů, u nichž se Zdeněk Troška dušuje, že ani jeden není jeho. O to raději jídla připravuje. Dobře si uvařit a dobře se najíst je neochvějnou jistotou v každé době. Proto jez... více
Jak si nabít hubu 2024, Darina Křivánková
Otevřená zpověď známé novinářky o vyhoření, seznamkách a velkých životních změnách Jaké to je opustit zdánlivě ideální manželství, prestižní šéfredaktorský post nebo romantický dům na venkově? Darina Křivánková začínala ... více
Kouzlo domácí pekárny 2022, Iva Trhoňová
Zamilujte si pečení s domácí pekárnou. I s malou domácí pekárnou se dají dělat velké zázraky. Inspirujte se postupy známé pekařky Ivy Trhoňové, která ve vaší kuchyni rozehraje lahodný koncert chutí a vůní! Čekají na ... více
Hlad - paměti mého těla 2019, Roxane Gay
„Jedla jsem v naději, že když budu obrovská, moje tělo bude v bezpečí. Pohřbila jsem dívku, kterou jsem byla, protože té se děly nehezké věci. Ale ona tu je i nadále. Pokouším se propsat zpátky k ní a říct jí to, co potř... více
Super jídlo pro superděti 2018, Tim Noakes
Mezi lidmi koluje tolik rad ohledně stravování, které si z velké části vzájemně odporují. Pro zaneprázdněné rodiče může být snaha se v nich vyznat dost obtížná. Lékař a sportovní vědec, prof. Tim Noakes, šéfkuchař a ... více