Pekáč buchet přehled

Pekáč buchet https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/206146/bmid_pekac-buchet-FwG-206146.jpg 4 1200 1200

ONA Redaktorka ženského časopisu, expertka na vaření. Miluje nové recepty, oprašuje staré po babičkách, dobrého jídla se nikdy nepřejí a je pro ni středobodem vesmíru. Sama o sobě říká, že je gastrosexuálka. Sport je pro ni nutné zlo, aby nenakynula jako její milované tvarohové buchty. Jmenuje se Klára. ON Adrenalinový sportovec. V létě leze po horách, v zimě po zamrzlých vodopádech. Sport je součástí jeho života a nedokáže bez něj existovat. Jeho břišní, zádové, hýžďové, no prostě všechny svaly, podle toho patřičně vypadají. Pekáč buchet může spořádat na posezení a nebude to na něm vůbec vidět. Jmenuje se Matouš. Je vůbec možné, aby dva takto rozdílné světy fungovaly společně? Stačilo jediné včelí bodnutí a následná prudká alergická reakce, a bylo to. Náhoda je spojila dohromady, a tak na nich můžeme otestovat hned dvě lidová moudra: že láska prochází žaludkem, a že láska hory přenáší. Další skvělé čtení od Kateřiny Petrusové, které smlsnete jako pralinku. Najdete v něm všechno, co na jejích knížkách máte rády: svérázné postavy, skvělé dialogy, nečekané zápletky. Vtip, romantiku i napětí.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pekáč buchet. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (364)

Cara.17
09.05.2024 4 z 5

Toto dílo bylo podstatně lepší než autorčina kniha S hlavou v oblacích (pejru), která mě vůbec nenadchla a u níž mi krom příšerně vykresleného vztahu hlavních hrdinů vadilo i velké množství vulgarismů.
Tady se naštěstí setkáváme s "umírněnější" hlavní hrdinkou Klárou, která pracuje jako redaktorka ženského časopisu. Klára miluje jídlo (naopak sportu se věnuje jen z donucení) a skrz rozhovor pro časopis se seznamuje s adrenalinovým sportovcem Matoušem...
Podle tohoto kratičkého popisu si určitě každý dovede představit, jak bude příběh pokračovat. Koneckonců je to román pro ženy a to mluví za vše. I přesto si však troufám tvrdit, že vás autorka ve druhé polovině knihy překvapí. Alespoň já jsem takový zvrat nečekala.
Mimo to musím zmínit, že se jí povedlo dobře popsat charaktery postav i jejich vývoj po onom zvratu. Navíc tu jsou jako bonus uvedené recepty na různé pochutiny, takže gastronomičtí nadšenci si přijdou na své.
Celkově tedy hodnotím knihu velmi kladně. Autorka mi díky ní dokázala, že umí psát dobré humorné příběhy i bez použití celé škály sprostých slov.

Kristy.Seb
04.03.2024 4 z 5

Smysl pro humor na tělech knížkách miluju. A to jídlo v tomhle díle bylo božské a to jsem o něm jenom četla! Jen mě mrzí ukončení příběhu, s rim si mohla autorka trochu víc pohrát.


simca9342
27.12.2023 5 z 5

Další vtipný příběh od autorky
( doufám, že nebude poslední).
Klára a Matouš. Shoda podivné a bolestivé náhody aneb v hlavní roli vosa, která upevňuje vztahy :)
Klára: osoba pracující v gastronomii, takže kvůli lásce k jídlu a ochutnávání, které patří k její práci musí bojovat ve fitku. Její tělo každodenní jezení ve velkém nestíhá tak rychle spalovat a dělá si zásoby. Kvůli ním je Klára terčem narážek svého trenéra. Rozhodne se s tim něco udělat. Namísto kolegyně Míši, která po alergické reakci konci v nemocnici bude dělat interview. Ještě ani neví s kým ....

Matouš: mladý muž, samý sval srdcem horolezec a jedlík , má štěstí
, že to, co sní na něm kvůli jeho sportovním výkonům není vůbec vidět.
Přijel na rozhovor, který s ním bude sepsaný.
Klára ani Matouš to ještě neví, ale jedno pracovní sezení jim změní životy.

Recepty na pokrmy zmíněné v příběhu dodávají čtenáři chuť vše uvařit. Kopřivový salát s citrónem jsem měla už několikrát a nezklamal :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pekáč buchet v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených1 673x
ve Čtenářské výzvě411x
v Doporučených81x
v Knihotéce413x
v Chystám se číst350x
v Chci si koupit61x
v dalších seznamech4x