Pekáč buchet (2014) | Databáze knih

Pekáč buchet přehled

Pekáč buchet
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/206146/bmid_pekac-buchet-FwG-206146.jpg 4 1221 1221

ONA Redaktorka ženského časopisu, expertka na vaření. Miluje nové recepty, oprašuje staré po babičkách, dobrého jídla se nikdy nepřejí a je pro ni středobodem vesmíru. Sama o sobě říká, že je gastrosexuálka. Sport je pro ni nutné zlo, aby nenakynula jako její milované tvarohové buchty. Jmenuje se Klára. ON Adrenalinový sportovec. V létě leze po horách, v zimě po zamrzlých vodopádech. Sport je součástí jeho života a nedokáže bez něj existovat. Jeho břišní, zádové, hýžďové, no prostě všechny svaly, podle toho patřičně vypadají. Pekáč buchet může spořádat na posezení a nebude to na něm vůbec vidět. Jmenuje se Matouš. Je vůbec možné, aby dva takto rozdílné světy fungovaly společně? Stačilo jediné včelí bodnutí a následná prudká alergická reakce, a bylo to. Náhoda je spojila dohromady, a tak na nich můžeme otestovat hned dvě lidová moudra: že láska prochází žaludkem, a že láska hory přenáší. Další skvělé čtení od Kateřiny Petrusové, které smlsnete jako pralinku. Najdete v něm všechno, co na jejích knížkách máte rády: svérázné postavy, skvělé dialogy, nečekané zápletky. Vtip, romantiku i napětí.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pekáč buchet. Přihlašte se a napište ho.

ElikaS
07.02.2025 3.5 z 5

Pekáč buchet od Kateřiny Petrusové jsem si vybrala kvůli Čtenářské výzvě a musím říct, že to byla příjemná jednohubka. Knížka je krátká, svižná a za chvilku přečtená, takže ideální, pokud hledáš něco lehkého na odreagování.

Od autorky už mám za sebou Bavettovy, kteří byli naprosto skvělí, a bohužel musím říct, že Pekáč buchet se jim ani zdaleka nevyrovná. Ale i tak mě to bavilo! Děj příjemně plyne, párkrát jsem se zasmála, ale celkově je to hodně jednoduché.

Co mě ale fakt mile překvapilo, byl závěrečný zvrat. Ten jsem vůbec nečekala a v tomto typu knih se moc často nevidí. Dodalo to příběhu větší hloubku a díky tomu dávám o hvězdičku víc. Jinak je ale knížka přesně taková, jak bych od její délky čekala – nenáročná, pohodová a ideální na jedno odpoledne. Pokud hledáš lehkou romantiku s kapkou humoru, klidně po ní sáhni!

Any26
31.01.2025 4 z 5

Kruciš, to byla fakt moc dobrá knížka, u které jsem se ohromně nařehtala… Navíc každá kapitola začíná receptem na jídla, které jsou zmíněny v dané kapitole. Já osobně se už teď těším až některý z nich vyzkouším!
Samozřejmě, děj je absolutně předvídatelný, všichni tušíme už zhruba dopředu, jak to skončí --- ale prostě jako oddechovka naprosto ideální a za jeden až dva dny je to zblajznutý. Celá knížka je taková sladká laskominka.

rumova_kulicka
23.01.2025 4 z 5

Příjemná oddychovka, ke které jsem se dostala skrz čtenářskou výzvu. Trochu mi připomínala romány Lenky Lanczové.

Kniha Pekáč buchet v seznamech

v Přečtených1 708x