brambory
štítky
102 knih
Brambory 2016, kolektiv autorů
Miniedice Apetit Brambory, vám nabídne přes 100 receptů z brambor, které jsme pro vás uvařili a vyzkoušeli v redakční kuchyni časopisu Apetit. Mají milion podob a chutí. Jsou základní potravinou. A připravíte z nich vše ... více
Malé dějiny brambor 2005, František Kutnar
Knížka poutavě vypráví o pronikání neznámé zámořské plodiny do Evropy a Čech i o tom, jak se v průběhu staletí stala tato vzácná zahradnická rostlina obecně prospěšnou zemědělskou plodinou. Líčí vývoj bramborářství u nás... více
Pan Brambora a jeho kamarádi - Na cestě do Evropy a do vašich bříšek 2017, Markéta Hrubešová
Vydejte se na plavbu s kulaťoučkým panem Bramborou a jeho kumpány – panem Rajčetem, Rošťandou Slunečnicí, paní Kukuřicí a nerozlučnou dvojkou slečnou Vanilkou a Bobem Kakaovým – a dočtěte se o tom, odkud vlastně pocházej... více
Jak jela mašinka pro brambory 2021, Eduard Hofman
Máte rádi mašinky? Tahle se jmenuje Stopětadvacítka a dostala za úkol dopravit z pole úrodu brambor. Ale ouha, na cestě ji čeká nejedna nepříjemnost. Dostane se mašinka i se svým strojvůdcem, panem Uhlířem, v pořádku zpě... více
Domácnosti našich babiček I: kuchyně, ošatka, spíž 2019, Alena Anežka Gajdušková
Domácnosti našich babiček jsou skromným návodem ke zdravému nezávislému životu, prověřenému denodenní snahou generací žen vést důstojný a přirozený život v souladu s přírodou a svou přirozeností. Kniha přináší ucelený... více
Pochoutky z brambor 1982, Maryna Klimentová
Foto barevné celostránkové. více
Brambory a bramborové pokrmy 1986, Jaroslav Šimek
Základní informace o složení, dietetické hodnotě brambor, přehled jejich odrůd, zpracovatelské úpravy a kuchařská technologie. Recepty na polévky, bramborové saláty, pečivo i moučníky z brambor, přílohy, vč. krajových jí... více
Brambory - Špalíček receptů 2005, Jenny Stacey
Brambory jsou běžnou součástí vyváženého jídelníčku a protože se pěstuje mnoho odrůd s odlišnými vlastnostmi, patří tato kulturní plodina mezi nejvšestranněji použitelné potraviny vůbec. Tato inspirativní, velmi podrobně... více
Speciality z brambor 2007, Enkhuizen Minkowski
Brambory tvoří podstatnou součást jídelníčku, neboť jsou chutné a zdravé a navíc je lze připravit na nejrůznější způsob. Tato kniha vám nabízí množství nápadů, od hráškové polévky s bramborami přes salát Saigon až po rus... více
Brambory pokaždé jinak 2008, kolektiv autorů
Tato kniha nabízí široké spektrum vynikajících pokrmů, které byly připraveny pro lehkou a velmi rychlou přípravu. Tyto rozmanité recepty vás jistě uspokojí, a budou tak přínosem do vaší kuchařské knihovny více
Brambory pokaždé jinak 2008, kolektiv autorů
Brambory pokaždé jinak •rychlé, snadné, vynikající pokrmy z brambor •postup popsaný krok za krokem a reálné doby přípravy •příprava nevyžaduje žádné zvláštní kuchyňské potřeby více
Bramborová kuchařka - 222 osvědčených receptů 2008, kolektiv autorů
Brambory jsou snad nejuniverzálnější potravinou – můžeme je použít jako přílohu, do polévky, do pikantních koláčů, a dokonce do sladkých moučníků. Existuje nespočet variant jejich použití a pokaždé budeme žasnout nad kul... více
Líný brambor 2024, Jory John
Objevte svět, kde pohodlí gauče vládne všemu! Brambůrek z gauče má všechno na dosah a nemusí hnout ani brvou. Ale co se stane, když vypadne elektřina a on se ocitne tváří v tvář skutečnému světu venku? více
Brambory - Více než 100 nepostradatelných receptů 2009, kolektiv autorů
Brambory jsou kulinářsky všestranné a mají vysoký obsah vlákniny i nízký obsah tuku, což z nich dělá zdravou potravinu. Najdete zde recept pro jakoukoliv příležitost, ať už hledáte vydatné jídlo pro rodinnou večeři, nápa... více
100 a 1 bramborových jídel 1991, Jana Frolíková
Recepty z brambor: polévky, saláty, hlavní jídla, přílohy a moučníky. Třetí vydání. více
Brambory: Šlechtění, pěstování, užití, ekonomika 2013, Bohumil Vokál
Publikace shrnuje nejnovější poznatky týkající se produkce, užití a ekonomiky brambor. Zahrnuje biologickou charakteristiku bramboru, šlechtění a odrůdovou skladbu, pěstitelskou technologii a techniku pro pěstování, skli... více
Bramborová kuchařka 1991, Lenka Grossová
Recepty na přípravu kaší,šišek,nudlí,škubánků,koláčů a mnoha dalších pokrmů z brambor více
Tradičná babičkina kuchárka 1 - jeseň/zima 2014, Vladimír Horecký
Zemiaky sú nenahraditeľnou surovinou v každej kuchyni. Sú nízkoenergetické a ľahko stráviteľné. Pre ich širokú použiteľnosť ich právom označujeme ako náš druhý chlieb. Môžeme ich pripravovať ako prílohu k hlavnému jedlu,... více
Vaření III 1969, Maryna Klimentová
Další svazek seznamuje dívky a mladé ženy se základními druhy potravin, které potřebují k přípravě pokrmů. Jsou to tuky, brambory, zelenina, luštěniny, houby, ovoce, obiloviny a základní těsta. více
Brambory, rýže, těstoviny, zelenina, saláty 1994, kolektiv autorů
Popis knihy není zatím k dispozici. více