Průvodce světem fermentace podle Farmhouse Culture přehled
Shane Peterson , Kathryn Lukas
Fermentované pokrmy obsahující živé kultury jsou oblíbené a vyhledávané jak pro svoje výrazné a mnohovrstevnaté chutě, tak i díky jejich velmi pozitivnímu vlivu na zdraví zažívacího traktu a podpoře celkové imunity. Dosud ale neexistovala kniha, která by toto téma pojednávala s hlubokou znalostí věci, ale současně i poutavě a srozumitelně. Průvodce světem fermentace podle Farmhouse Culture tyto požadavky hravě splňuje. Jeho autoři, Kathryn Lukas a Shane Peterson, jsou v oblasti fermentace odborníci na slovo vzatí. Seznámí čtenáře s její tisíciletou historií, detailně proberou zdravotní přínosy fermentovaných potravin i veškeré otázky týkající se zdravotní nezávadnosti a bezpečnosti jejich přípravy i uchovávání. Jádrem knihy je ovšem pečlivě vybraná sbírka 100 receptů na zpracování kysaného zelí, rychle kvašené i ve vlastní šťávě fermentované zeleniny a kimči, pálivých chilli omáček, kvašeného ovoce a ovocného želé, kombuchy, a dokonce i alkoholických ciderů a medoviny. Je to prostě příručka, kterou by měl vlastnit každý domácí fermentista – spoustu praktických informací v ní totiž najde nejen ten, kdo se to s fermentací teprve chystá vyzkoušet a přemýšlí o své první skleničce kvašené zeleniny, ale i ten, kdo pokrmy či nápoje touto přirozenou cestou vyrábí už léta.... celý text
Kuchařky
Vydáno: 2021 , AnagOriginální název:
The Farmhouse Culture Guide to Fermenting
více info...
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Průvodce světem fermentace podle Farmhouse Culture. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (2)
Koho láká kvašení, rozhodně doporučuji. Velmi vyčerpávající a z knihy je cítit nadšení. Obsahuje spoustu zajímavých receptů.
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Průvodce světem fermentace podle Farmhouse Culture v seznamech
v Právě čtených | 1x |
v Přečtených | 5x |
v Doporučených | 1x |
v Knihotéce | 5x |
v Chci si koupit | 10x |
Výborně zpracovaná kniha o kvašení. Vhodná pro začátečníky i pokročilé. Určitě nesmí chybět v knihovně nadšených fermentátorů :o)