kvašení, fermentace

štítky

10 knih

Síla přírodní fermentace - Jedinečná chuť a léčivá síla živých kultur 2015, Sandor Ellix Katz

Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zelen... více


Kvašená zelenina pro zdraví a vitalitu 2015, Karel Machala

Kvašená zelenina je už tisíce let tradiční potravinou snad všech národů. Moderní dobou pozapomenutá zásobárna velkého množství živin se ve 3. tisíciletí stává „vycházející hvězdou výživy“, nově objevovanou nejen těmi, kt... více


Umění fermentace I 2021, Sandor Ellix Katz

Pokud jste fanoušci fermentace nebo se o tomto oboru chcete více dozvědět, něco si doma nakvasit, vybavit si kuchyň, osvojit si opravdu jednoduché postupy, až detektivně si počíst o světě přátelských mikrobů prospívající... více




Domácí vína, piva, likéry a medoviny 2003, Jiří Cibulka

210 receptů jak si vyrobit domácí vína, piva, likéry a medoviny. Kniha obsahuje základní návody k přípravě různých alkoholických nápojů, které lze připravit z běžných surovin doma. Zde je nutno podotknout, že většina t... více


Kvašené potraviny pro vitalitu a zdraví 2016, Dunja Gulin

Konzumace kvašených potravin může být skvělý způsob, jak přirozeným způsobem podpoříte svůj trávicí a imunitní systém. Kuchařka a odbornice na zdravou výživu Dunja Gulinová v této knize představuje přes 60 lahodných způs... více


Průvodce světem fermentace podle Farmhouse Culture 2021, Kathryn Lukas

Fermentované pokrmy obsahující živé kultury jsou oblíbené a vyhledávané jak pro svoje výrazné a mnohovrstevnaté chutě, tak i díky jejich velmi pozitivnímu vlivu na zdraví zažívacího traktu a podpoře celkové imunity. Dos... více


Umění fermentace II 2021, Sandor Ellix Katz

Umění přírodní fermentace, díl druhý se věnuje pivům a dalším alkoholickým nápojům, kváskovému chlebu a dalším kvašeným obilovinám, misu, tofu a tempehu, masu, rybám a vejcím i fermentaci v širším kulturním kontextu. ... více


Děláme si sami pivo, víno, medovinu, cider, šumivé nápoje a další unikátní speciality 2017, Nick Moyle

Dva žízniví kamarádi, zahradníci Nick Moyle a Richard Hood, uskutečňují revoluci v domácí výrobě alkoholu. Autorská dvojice vás přesvědčí, že vyrábět si vlastní alkoholické nápoje může být překvapivě rychlé, snadné a nen... více


Fermentace 2015, Cosima Bellersen Quirini

Fermentace - Recepty na domácí kvašení. Fermentace potravin je starodávná metoda, nejstarší metoda pro uchovávání a výrobu mnoha produktů. Fermentované potraviny jsou zdravé, velmi přínosné, podporují trávení a posilují ... více


Probiotická smoothies - Recepty pro zdravé zažívání 2018, Eliq Maranik

Zdravé zažívání je klíčem k našemu celkovému zdraví. Objevte pestrobarevné, všestranně prospěšné lahůdky, na něž se vám budou sbíhat sliny – budete se divit, jak jste bez nich mohli žít! Krémové pochoutky s voňavými n... více