Síla přírodní fermentace - Jedinečná chuť a léčivá síla živých kultur přehled
Sandor Ellix Katz
Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny. Mnohdy se během svého vyprávění pozastaví nad tradicemi nejrůznějších světových kultur. V knize nechybějí ani skutečně jednoduché techniky na domácí výrobu piva, vína i octa (spolu s recepty na cider, medovinu i šumivé víno). S téměř stovkou receptů je neobsáhlejší a nejšířeji pojatou knihou o fermentovaných potravinách, která kdy byla publikována.... celý text
Literatura naučná Zdraví
Vydáno: 2015 , GradaOriginální název:
Wild fermentation, 2003
více info...
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Síla přírodní fermentace - Jedinečná chuť a léčivá síla živých kultur. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (13)
Moc se mi líbí. Na úvod a mezi recepty poutavé čtení. Receptů je přehršel, všechny s reálnými ingrediencemi, jednoduché, srozumitelné. Tuhle knihu do knihobudky nedám ani zanic
Inspirativní. Během čtení jsem hodně experimentovala a zkoušela různé recepty, moje nadšení se ale postupem času někam vytratilo. Moje chyba. Kniha je krásně hravá a nedogmatická. Vždycky totiž něco vznikne a většinou je to jedlé.
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Síla přírodní fermentace - Jedinečná chuť a léčivá síla živých kultur v seznamech
v Právě čtených | 6x |
v Přečtených | 37x |
ve Čtenářské výzvě | 3x |
v Doporučených | 2x |
v Knihotéce | 31x |
v Chystám se číst | 41x |
v Chci si koupit | 30x |
v dalších seznamech | 4x |
Štítky knihy
vegetariánství kvašení, fermentace zdravá výživa
Autorovy další knížky
2015 | Síla přírodní fermentace - Jedinečná chuť a léčivá síla živých kultur |
2021 | Umění fermentace I |
2021 | Umění fermentace II |
2021 | Fermentace |
Skvělá knížka o tomto pár tisíc let starém způsobu zpracování potravin.
Ale i zde platí, všeho s mírou.