Síla přírodní fermentace - Jedinečná chuť a léčivá síla živých kultur podobné
Sandor Ellix Katz
Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny. Mnohdy se během svého vyprávění pozastaví nad tradicemi nejrůznějších světových kultur. V knize nechybějí ani skutečně jednoduché techniky na domácí výrobu piva, vína i octa (spolu s recepty na cider, medovinu i šumivé víno). S téměř stovkou receptů je neobsáhlejší a nejšířeji pojatou knihou o fermentovaných potravinách, která kdy byla publikována.... celý text
Literatura naučná Zdraví
Vydáno: 2015 , GradaOriginální název:
Wild fermentation, 2003
více info...
Podobné knihy (2)
Posvátná a léčivá bylinná piva Stephen Harrod BuhnerPrastaré legendy vyprávějí jak se bohyně slitovala nad lidskými podmínkami života.Tak milovala své dcery, že jim sveřila do opatrování dar piva.Po celém světě se traduje představa, že se pivo objevilo na světě proto, aby... více
Stručná historie neřesti - Jak zlozvyky budovaly civilizace Robert Evans
Historie nikdy nebyla tak zábavná a opojná. Zbraně, ocel a bakterie udělali z nás, pradávných lovců a sběračů, moderního člověka, ale na chlastu, sexu, „dobrym matroši“ a sprosťárnách stojí naše civilizace. Robert Ev... více
Autorovy další knížky
2015 | Síla přírodní fermentace - Jedinečná chuť a léčivá síla živých kultur |
2021 | Umění fermentace I |
2021 | Umění fermentace II |
2021 | Fermentace |