Domácí špajzka: 100 receptů na uchovávání ovoce, zeleniny, hub a bylinek přehled
Kamila Procházková
Urodila se vám letos na zahrádce hromada ovoce, zeleniny a bylinek či jste si přinesli z lesa velký košík hub a potřebujete celou sklizeň rychle zpracovat? Tento praktický průvodce domácí konzervací vám poskytne nejen přínosné informace o základních způsobech uchovávání potravin (mražení, sušení, zavařování, nakládání do soli, kvašení), ale nabídne vám také téměř 100 chutných receptů, které zahrnují jak klasické české zavařeniny, tak i postupy inspirované zahraničím. Nechybí ani praktické desatero úspěšné domácí konzervace. • 5 konzervačních technik (mražení, sušení, zavařování, nakládání do soli, kvašení) • chutné recepty na konzervaci 17 druhů ovoce, 12 druhů zeleniny, 9 druhů bylinek a hub • 10 praktických rad pro úspěšnou a bezpečnou domácí konzervaci... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Domácí špajzka: 100 receptů na uchovávání ovoce, zeleniny, hub a bylinek. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (1)
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Domácí špajzka: 100 receptů na uchovávání ovoce, zeleniny, hub a bylinek v seznamech
v Přečtených | 4x |
v Knihotéce | 4x |
v Chystám se číst | 5x |
v Chci si koupit | 5x |
Autorovy další knížky
2013 | Celoroční plánovací kuchařka |
2019 | Domácí špajzka: 100 receptů na uchovávání ovoce, zeleniny, hub a bylinek |
2021 | Do hrnku a misky – Dehydrované pokrmy zdravě a chutně |
(SPOILER) Půjčila jsem si to z knihovny jako začátečnice v zavařování( zavařuji jen 3 roky) a chtěla jsem něco novějšího. Teorii jsme moc neznala, radily mi předtím příbuzné. Třeba tyndalizace mi přišla jako overkill. Neznám nikoho, kdo by se otrávil ze zavařeniny. A že v ČR zavařování docela frčí.
Vypadá to jako autorská kniha, ale pak jsem přečetla seznam fotek, které jsou ze shuttershock. je jich dost. Některé recepty neměli správný poměr nálevu a zeleniny/ovoce. Prostě to nesedí. Sklenička není vůbec v knize definovaná, takže nachystat a vysterilizovat předem byl problém(vždycky mi něco zbylo, naštěstí).
V knize nejsou žádné vychytávky(třeba to, že trhané broskve musí být 2 dny odleželé, protože jinak nejdou od pecky, mi řekl táta) nebo jak vypeckovat švestku bez rozříznutí). Některé recepty byli dobré, jiné se vůbec nechtěli povést/nedaly provést)
Vizuálně přehledné, ale kdybych si to koupila, byla bych dost zklamaná.