Místo vejce banán
Veronika Chládková , Kateřina Balcarová
Cesta (nejen) do veganské kuchyně.
Nie je to klasická kuchárka, skoro polovica knihy popisuje informácie dôležité hlavne pre nových vegánov, alebo aj pre ľudí, ktorí sa proste zaujímajú o vegánske stravovanie; zdroje bielkovín, vitamínov, železa a vápnika, rady, čo by mal mať každý v kuchyni, a všeličo iné. Dokopy asi 53 receptov na chutné vegánske jedlá, väčšinou ľahko zohnateľné ingrediencie, ku každému receptu fotka, pekný dizajn a prehľadnosť.
+ Líbí se mi, že autorky v receptech pracují s pro nás běžnými a lehce dostupnými surovinami.
+ Praktické rady pro vegany (především ty začínající).
- V některých receptech není uvedeno konkrétní množství surovin (mám ráda, když se mám alespoň od čeho odpíchnout),
- V receptech se dost objevují sójové nudličky a sójový granulát (a tofu, které nejím, ale to beru).
Z různých hodnocení jsem čekala něco jiného, ale nějaké recepty určitě zkusím.
Skvělá kuchařka, úžasný úvod. Jednoduché recepty z dostupných potravin. Jednoduše perfektní.
Hezká úprava. Velké plus za kalorické hodnoty. Čekala jsem od toho ale asi ale něco jiného. Jedna smažená prasárna za druhou. Pro lidi přecházející z klasické české stravy to ale může být dobrým začátkem.
Vyborna, pehledna a dobre pojata kucharka/knizka, ktera se holkam fakt povedla. Recepty jsou super a doporucuju predevsim pro lidi, kteri s veganstvim zacinaji.
Skvělá kniha pro všechny, kdo chtějí jíst zdravěji. A pokud jen krapet koketujete s možností čistě rostlinné stravy, pak tuto knihu mohu jen a jen doporučit - jednoduché recepty včetně rozpisu finanční náročnosti :-) a navíc i skvělé informace o rostlinné stravě a nejen o rostlinné stravě.
Já osobně jsem tuto knihu věnovala rodičům - v rámci zdravějšího jídelníčku mají i dny pouze rostlinné stravy ("kytičkové dny") a tato kuchařka je plná jednoduchých, finančně dostupných receptů.
Jednoducha, prehledna, krasne zpracovana knizka, kterou bych doporucila i neveganum, a hlavne vegetarianum, kteri jsou cas o kousek bliz k teto super strave :)
Jako začínajícímu veganovi mi tato kniha velmi pomohla. Jednoduché běžné recepty. Pěkně vysvětlené a popsané výživové hodnoty a krásné grafické zpracování.
Absolutně nehodlám koketovat ani s vegetariánstvím, natož s veganstvím, ale způsob zpracování této knihy mě rozhodně pro níže zmíněné "kytičkové dny" nadchl. Proč ne.
Zejména výživové hodnoty, jednoduchost a lákavé fotky jsou velkým plusem této útlé knihy.