O výživě přehled
Veronika Pourová , Andrea Jakešová
Srozumitelně podané informace o výživě, které jsou podložené vědeckými studiemi a ověřené praxí samotných autorek – nutričních terapeutek z poradny Ne hladu. Dozvíte se, jak jednoduše vylepšit svůj jídelníček, jak rozumět složení a označení potravin a podle čeho je vybírat, dočtete se, jak se vyznat v záplavě mýtů ve výživě, jak je rozeznat od ověřených informací, a na závěr se dozvíte, jaké je úskalí většiny populárních diet prezentovaných na internetu, které mají leccos společné.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize O výživě. Přihlašte se a napište ho.
Skvěle napsáno a popsáno velmi srozumitelně. I pár receptů a vzory jídelníčků. Jen ty ilustrace se mi moc nelíbí.
Velmi povedená kniha pro zjištění základních faktů o výživě z ověřeného zdroje. Graficky je kniha slabší, což je škoda. Doporučuji sledovat Ig účet autorek.
Knižní novinky (50. týden)
08.12.2019
Kniha O výživě v seznamech
Tak tohle mě hrozně bavilo. Napsáno stručně, jasně, srozumitelně, zajímavý výběr témat a kapitol. Doporučila bych to přečíst každému, kdo se chce dozvědět něco o zdravém stravování, o dietách, mýtech (mléko do kafe nee, ovoce jenom dopoledne, vynechávat přílohy, nejíst po 17 hodině, maso plné antibiotik apod.). Pro mě to bylo hrozně poučné, ne vždy člověk souzní s výživovými poradci, ale tady to pro mě všechno dává smysl :)