Kuchařka moravských vinařek
Eva Kloudová
Svým obsahem a charakterem se jedná o ojedinělou publikaci, která svým zaměřením podporuje moravskou kuchyni a moravská vína. Jednotlivé recepty jsou systematicky uspořádány dle druhu pokrmů, součástí jsou barevné fotografie originálních jídel. Kapitoly kuchařky jsou vhodně doplněny informacemi o vínech vhodných k příslušnému pokrmu. Dobré jídlo a víno patří s sobě. Kmotrou kuchařské učebnice se stala mikulovská rodačka a herečka Barbora Seidlová.... celý text
Přidat komentář
Když jsem před lety kuchařku dostala darem, byla jsem nadšená, neboť jsem v ní našla spoustu receptů, které jsem znala z dětství - z prázdnin a svátků u babičky. Postupem času mé nadšení opadá, neboť recepty postupně zkouším a bohužel u velkého množství z nich docházím k názoru, že asi byly sepsány sice u dobrého vína, ale "baj oko": někde musím přidat dvojnásobek mouky, jinde už od pohledu ubrat tekutiny apod. Škoda!