Kuchařka na cesty
Karel Nekola
Věřte nebo ne, ale i v divoké přírodě či na chatě u lesa s velmi špatným kuchyňským vybavením lze vyrobit mnoho chutných specialit. Autor knihy, zkušený kuchař i cestovatel, má pro vás připraveno mnoho tipů, jak si zpříjemnit někdy náročné, deštivé či jinak úmorné cestování něčím teplým a výtečným do žaludku. Tato kuchařka, plná snadných, rychlých a levných receptů, je určena především pro všechny (vysokohorské) turisty, poutníky, trekaře, vodáky či chataře a chalupníky, kteří mají k dispozici pouze ešus či kotlík (zdatnější z nich třeba i pánvičku) a k zatápění oheň, plynový vařič a maximálně gril. V úvodu se dozvíte mnoho užitečných informací o tom, které nástroje či nádoby si s sebou na cesty vzít, na které koření a jiné ochucovadlo jistě nezapomenout, i o tom, jak cestování snášejí některé potraviny ve vašem batohu. Následuje část zásadní, tedy receptová. V té najdete osvědčené cestovatelské polévky, vydatné vodácké předkrmy a chuťovky, vydatná poutnická jídla z jednoho hrnce a další hlavní chody (ty s použitím turistického salámu jsou samozřejmostí). Jídla masitá i bezmasá, vařená, opékaná i grilovaná. Šťastnou cestu a dobrou chuť!... celý text