Kuchařka pro zaměstnaného muže
kolektiv autorů , Jan Vlasák , Jiří Janoušek
Stručný receptář přináší téměř 200 receptů jídel všeho druhu a k tomu okořeněn pikantními fotografiemi Ing. Jana Vlasáka
Překvapilo mě, když jsem objevila tuto sběratelskou záležitost, koupila jsem ji kdysi manželovi jako recesi.......a protože recepty nevyhazuji, vylovila jsem a snad někoho potěší. Fotky jsou samozřejmě úúúúsměvné :), takové amatérské, prostě porevoluční boom....ale recepty jsou naprosto normální a vůbec ne nechutné apod. jak se píše v jiných recenzích .Doporučuji jako retro - recesistický dárek :) a skutečně je vidět, jak se pohled na ženskou péči o tělo změnil (ale kdo ví, co zase bude za pár let). Proti gustu....... :):)
Recepty jednoduché nic složitého.Obrázky-některé-pro zasmání.I mně se z toho podařilo vařit a podotýkám,že se to dalo jíst.:-)))
Věřím, že i v roce 1990 šlo o určitou recesi a radost ze svobody něco takového vůbec vydat. (recepty s nahotinkami)
Recepty jsou pěkné hnusy. Fuj. Ale o to evidentně vůbec nešlo. (I když moje teta říkala, že podle toho skutečně vařila.) Foto nahé blondýny, která nese na podnose hlavu mrtvého prasete a bruneta ověšená špekáčky je taky zvláštní a nechutný kontrast.
Líbí se mi ale oslava ženské nahoty v její přirozenosti. Zarostlé klíny a podpaží nikoho tenkrát nepohoršovaly. Naopak to bylo veřejností evidentně akceptováno jako něco ženského a erotického. V tomhle smyslu jde o zajímavou dokumentaci vnímání ženské krásy dob po pádu komunismu.
Takže nelíbí, ale i líbí :)
Legrační, směšné, nevkusné (poplatné době). Fotografie i recepty za nic nestojí. Jiří Janoušek šlápl vedle.
1990 - rok následující po revoluci: erotika se vkládá úplně do všeho, takže proč ne taky do kuchařek. Z dnešního pohledu naprosto bizarní, ale taková byla doba. Tohle by už dneska nemělo šanci vyjít.
Informace pro sběratele: vyšlo roku 1990 a sice ve dvou vydáních; některé fotografie se liší, proto je třeba mít obě vydání.
Pětka už jen za ten rozkošný nápad ve stylu "chlapi sobě". Většinu mužů podezřívám, že pokud se vůbec dostanou za úvodní obrázky, stejně nalistují kolem str. 15 a tam dlouho setrvají, alespoň ten můj by to jistě udělal.
Recepty fajn.