Kuchařka ze Svatojánu 2 - Zahrada na talíři
Eva Francová
Kuchařka ze Svatojánu série
< 2. díl >
Eva Francová si získala velkou popularitu svým blogem Kuchařka ze Svatojánu i stejnojmennou kuchařkou. Její přístup ke stravování a vaření je v něčem novátorský, ale na druhou stranu je také návratem ke kořenům a tradicím. Přináší recepty, které využívají především rostlinnou stravu, jsou zdravé, finančně nenáročné a hlavně chutné. Naše tělo je úžasný stroj, který bezchybně funguje, pokud se o ně staráme. Je skoro neuvěřitelné, jaké škody, rány či otravy dokáže samo napravit, pokud mu nebráníme, ale naopak ho podpoříme. A takovou důležitou podporou je to, co jíme. Co dobrého by mohlo vzejít z nepřirozených nebo špatně zpracovaných potravin, z přemíry chemie, z geneticky modifikovaných plodin, z utrpení zvířat ve velkochovech? Tím vším krmíme naše těla a sytíme svou vlastní energii.... celý text
Přidat komentář
Staročeskou lepenici, rozšťouchané brambory s kysaným zelím, posypené smaženou cibulkou , degradovat na rozšťouchané brambory s nastrouhanou salátovou okurkou je prasárna , další kuchařky už nemá cenu od autorky pročítat..
Recepty v tomto dílu jsou již téměř všechny vegan, což může leckterého masožravce odradit, ale nedělejte to! Ta úžasná jednoduchost a chuťová harmonie jednotlivých ingrediencí je opravdu skvělá a určitě není na škodu si těmito chutnými pokrmy obohatit jídelníček.
PS: Vegan fakt nejsem. :)
Krásně udělaná kuchařka s vynikajícími recepty, nádhernými texty a ilustracemi.
Sice sleduji blog i Facebook paní Francové,ale kniha je kniha. Vyzkoušeno už nekolik receptů z prvního i druhého dílu a pokojenost s nimi.
Zajímavé recepty, první odzkoušen a výtečný. Doporučuji všem co mají rádi zeleninu na různé způsoby...a to nejsem vegan ani vegetarián :)
Výborná kniha, stejně jako první díl :-) I když nejsem vegetarián, natož vegan, spousta receptů z prvního dílů mi moc chutnala a u druhého to bude to samé :-) Knížka mě baví i vzhledem k vsuvkám, které se objevují mezi recepty.
Štítky knihy
Autorovy další knížky
2014 | Kuchařka ze Svatojánu |
2015 | Kuchařka ze Svatojánu 2 - Zahrada na talíři |
2020 | Krizová kuchařka ze Svatojánu |
2017 | Rok ve Svatojánu |
2022 | Kolčava |
Knížku jsem si koupila, líbí se mi recepty i lidskost autorky. Nejsou to jen recepty, ale i další zajímavé informace, třeba o vodě. Kdo má rád hororovou literaturu, tak si tady přijde na své, když autorka popisuje, jak se vyrábí kuřecí granule pro psy.