Kulka
Mary Louise Kelly
Když profesorku francouzské literatury Caroline začne pobolívat zápěstí, ani v tom nejdivočejším snu by ji nenapadlo, že preventivní magnetické rezonance odhalí kulku v oblasti krčních obratlů… Šokovaná Caroline se následně dozvídá, že je adoptovaná, protože její biologické rodiče zastřelili v Atlantě, když jí byly tři roky. Ona sama byla postřelena také, ale přežila. Pachatel nebyl nikdy dopaden. Caroline tedy vyhledá novináře, který o vraždě kdysi psal. Ten jí navrhne, že s ní udělá interview, což by mohlo přitáhnout pozornost veřejnosti, aby se o své minulosti mohla dozvědět více. A opravdu, Caroline se začínají ozývat pamětníci – bývalí sousedé, policista, jež případ vyšetřoval či otcův kamarád. Jenomže i vrazi čtou noviny…... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2016 , Knižní klubOriginální název:
The Bullet, 2015
Vůbec mi nesedí komunikace vypravěčky se čtenářem typu "Chtěli by jste vědět, jak vypadal? Tak já vám to teda řeknu..." Taky nerada odhalím vraha dřív, než je potřeba. Kniha mě tudíž nešokovala, nepřekvapila... Na její obranu ji nelze upřít neotřelý námět a čtivost.
Děj mě nijak nezaujal. Hlavní zápletky mi přišly zbytečně přehnané. Chybělo tam napínání. Čekala jsem od knihy víc. Pouze posledních 5 stran bych označila za dobré, proto 3 hvězdičky.
Jsem příjemně překvapena i přesto,že je všechno snadno odhadnutelné. Nicméně knížka má neotřelý námět a člověk čte a čte už jen proto,aby zjistil,co bude s tou kulkou a jak je možné,že jí Caroline má v těle celý život a neví o ní.
Co se mi líbilo,jsou vztahy rodiny Cashionových k sobě navzájem a samotný konec knihy,který není ani dobrý,ani špatný...nebo vlastně pro každého čtenáře jiný dle toho,jak to vnímá a co považuje sám za to správné. Právě konec nutí k zamyšlení toho,co by člověk sám dělal v takové situaci.
Originální konec má taktéž kniha Zmizelá a po dočtení Kulky jsem si na ni hned vzpomněla.
Velmi zajímavé téma. Dávné časy, dávná odhalení... Tak trochu americké. Trochu zklamal závěr, kdy se ze šedé univerzitní profesorky stal bezskrupulozní Zoro mstitel a ... Ovšem čtivě psané a dělení do krátkých kapitol mi taky vyhovovalo.
Neurazí, nenadchne. Vrah se dal odhalit celkem rychle, takže nějaký překvapivý konec se dle mého názoru nekonal.
Od knihy jsem čekala něco trochu jiného, ale nejhorší nebyla. Potěšil mě ten konec, to zjištění, jinak by to byla poměrně nuda. Řekla bych takový thriller pro ženy nebo pro někoho, kdo nechce žádný šílený krvák. :)
Myslím, že zápletka knihy bude zajímavá, bohužel jsem však knihu nedočetla. Skončila jsem u sté stránky s tím, že víc nesympatickou hrdinku jsem snad ještě nepoznala. Úplně mě rozčilovala její chování, jednání a to, jak se pořád chválila a obdivovala svůj vzhled. Asi to nebude tak špatná kniha pro mnoho lidí, já jsem však u ní zálibu nenašla.
Skvělá kniha, po dlouhé době jsem přečetla knihu během dvou dnů. Skvělý příběh, zajímavé zápletky, super konec :) Kniha mně velmi bavila a objevila jsem novou oblíbenou spisovatelku
O této autorce jsem nic nevěděla, náhodou jsem si knihu půjčila v místní lidové knihovně (na vsi toto označení stále existuje) a velmi mně nadchla. A teď vidím, že napsala Zmizelou (film se mi líbil), takže zkusím Temné kouty.
Četla jsem v posteli s pořádnou chřipkou a myslím, že pro tento případ úplně vyhovující. Když stoupne teplota, můžete jí v klidu odložit. Ale nečetla se špatně.
Román jsem dostala jako dárek. Dceři ji doporučila v obchodě jiná zákaznice s tím, že když čtu ráda Agathu Christie, tak tohle se mi bude líbit. Měla pravdu. Sice jsem vrtěla hlavou, že tohle tedy není Agatha, ale zaujatě jsem četla. Když došlo ke zvratu v hrdinčině jednání, byla jsem dějem zklamaná, i vraha jsem poznala několik kapitol před hrdinkou, ale přesto příběh považuji za výborný. Takže ženským čtenářkám a milovnicím Agathy Christie doporučuji.
Neotřelý námět i konec knihy - jedna z knih kde není černobílý děj i konec. Konečně trochu realistický pohled na oběť zločinu - jsme lidi a pomsta je v nás silně zakořeněná...Biblické "Oko za oko" je zde zmiňováno několikrát, žádáme spravedlnost za zlo, které nás postihlo. Ale je možné zlo trestat zlem ?! A je pocit zadostiučinění dlouhodobý, nebo se po čase budete znovu zabývat kulkou? Tou Vaší nebo tou jejich?
Příjemné deníkové zpracování krátkých záznamů ženy s brnícím zápěstím.
Odkládám po třiceti stránkách. Styl vyprávění naprosto otřesný, každou chvíli jsem se divila tomu, co jsem právě přečetla. Chtěla jsem tomu dát šanci, ale každá další věta mě odrazovala.
Těšila jsem se, bavila jsem se, a na konci i zklamala. Bylo to takové rychlé, odpočinkové čtení.
Kniha ve mně nezanechala zvláštní dojem, děj i závěr byly předvídatelné, žádné překvapení se nekonalo. Pohodové čtení, spíš pro ženy. Neurazí, nenadchne. Kdo holduje detektivkám čeká větší napětí a zvraty, což se u této knihy moc nekonalo. Průměrné hodnocení, podle anotace jsem čekala větší drama :)
Tak do 3/4 byla kniha naprosto dokonalá neustále mě udržovala v napětí a já musela číst a číst. Ale ten konec (WTF?)... dle mého názoru katastrofální. Jednání vůbec neodpovídá charakteru hlavní hrdinky, jako by se udělala tlustá čára a místo ní nastoupil někdo jiný, proto 4 hvězdy.
2016 | Kulka |
2016 | Muž s absolutní pamětí / Slib pod jmelím / Dokonalé ticho / Kulka |
Knížka se mi četla hezky, chytla mě od prvních stránek a nápad s kulkou je zajímavý. Jen bych ji neoznačila jako thriller, spíš oddechovou krimi pro ženy.