Jako blesk
Lauren St John
Kůň za dolar série
< 3. díl
Casey a Storma čeká po Badmintonu a Kentucky třetí velký závod v řadě: Burghley. Pokud zvítězí, zapíše se jako nejmladší vítězka všech tří závodů do historie. V sázce je ale mnohem víc: její láska k Petrovi i přátelství s trenérkou Angelikou, bez které by Casey svých úspěchů nikdy nedosáhla. Obojí ohrožuje pohledný Kyle, „sen každé dívky“, a zároveň jeden z nejlepších trenérů military v celé Anglii. Ale nic není, jak se zdá… Čemu dá nakonec Casey přednost? Starým přátelům, nebo slávě a životu v luxusu? Její rozhodnutí možná leckoho překvapí… Ve třetím pokračování oblíbené série z prostředí jezdeckých závodů tentokrát hraje hlavní roli umění odpouštět a schopnost uvědomit si, co je v životě opravdu důležité…... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2015 , Albatros (ČR)Originální název:
Fire Storm, 2015
Poslední díl knižní trilogie, Kůň za dolar. Upřímně, pořádně nevím co k této knize napsat. Její čtení mě ze začátku vůbec nezaujalo, ale jak příběh začal nabírat na obrátkách, ponořila jsem se do příběhu Casey více, než v ostatních dílech.Objevují se nám zde nové postavy s velmi bohatou historií a mnoha tajemstvími, které se během příběhu krásně odhalí. Neočekávaný zvrat který se blíží ke konci knihy nabírá na obrátkách. Vždy se snažím, aby mé texty byly bez spoilerů, a proto k situaci paní Smithové napíšu pouze, že mě to dostalo do kolen a nějaká ta slza ukápla. A ne zrovna jednou. Zakončení série je vskutku srdcervoucí. I přesto, že mi tato trilogie nějaký ten pátek ležela nečtená v knihovně, jsem velmi ráda, že jsem se do ní pustila a zažila si tak příběh dokonalého spojení dvou duší. I z koně, který měl smrt opravdu za dveřmi, se může stát šampion military. A i přesto, jak je kniha zpracovaná, si tentokrát odnáší 4 hvězdy z 5. Jedna dolů za nudnější začátek.
Prosím, neměl by někdo 2. a 3. díl na prodej pro dceru? Nemohu sehnat :-( Předem děkuji. Katka
Zakončení série se povedlo. nejvíc se mi líbila změna Annina chování. ta holka není tak špatná.... :D
Opravdu moc pěkná trilogie. Kdo je citlivka, určitě nějaká ta slza bude. Nejvíce se mi líbí první a poslední díl, ty jsem přečtla za jeden večer. Autorka ukončila knížku tak, jak jsem to vážně nečekala. Povedený konec:)
Jak jsem u minulých dílů říkala, nejúžasnější trilogie všech dob! Člověk si u tohoto dílu hodně pobrečí, pokud je citlivka, jako já. Velmi mě překvapilo to s tou dodávkou a paní Smithovou, ale nebudu napovídat ;). Jedním slovem: dokonalé.
Tato trilogie je opravdu skvělá, ale stejně by mě zajímalo, jestli by se kobylka, která vystupuje v tomto díle opravdu ke Casey vrátí nebo ne. Potom by mě zajímalo, jestli ten Grand Slam opravdu vyhrála, když jí připočetli trestné body a jezdec, co skončil na prvním místě, jí dal tu trofej. Opravdu jsem tyto knihy četla jedním dechem a rozhodně se k nim jednou vrátím :)
Tuhle trilogii miluju a tohle byl skvělý závěr. Pouto Storma s Casey bylo po celou dobu pevné a zažili mnoho těžkostí. Moc jsem měla ráda Angeliku, ale v tomhle díle jsem byla ohledně ní smutná. Celá trilogie měla krásné obálky, z kterých jsem měla ještě větší radost ze čtení. Peter byl velice milý přítel a detektiv McLeod byl rozhodně příjemný společník. Ten konec rozhodně tuhle trilogii skvěle zakončil a jsem spokojená. Co všechno se stalo od prvního dílu, kde obyčejná dívka Casey se svým otcem zachránili koně Stroma od hrozného osudu za jeden jediný dolar. :)
NikyMedy a Linu - nebude, série knížek se nazývá trilogie a to jsou tři knížky. Vyšla už tahle a je třetí a poslední
Už mi to trošku přišlo na jedno brdo (podobná zápletka jako v jiném dílu), ale konec byl skvělý! Myslím, že fanynky koní a hlavně jezdectví si sérii moc užijí!
Na to, jak mě druhý díl nebavil, tak třetí mi to vynahradil se vším všudy. Možná na pár much. Je pro koně, který skáče cross country na světové úrovni, problém přeskočit zamčenou branku? Nemyslím si. Od začátku jsem si říkala, že Casey bude mít ohromný problém jezdit v životě jiné koně, protože zná jenom Storma a ten tu taky nebude věčně, takže jsem ráda, že tento problém nebyl v tomhle díle ponechán náhodě. Závěr jsem si teda představovala trochu jiný a zase mi ubral na dojmu realističnosti, protože takhle manipulovat s výsledky podle mě nejde. Jinak jsem dostala vše, co jsem si po prvním dílu přála. Hvězdnou kariéru Rolanda Blua a co se děje s paní Smithovou. Už takhle jsem brečela, asi by mě to rozsekalo, kdybychom osud sledovali dál a kniha neskončila stupni vítězů. Byl to strhující závěr a skoro bych si přála čtvrtý díl. Myslím, že nadhozené téma by bylo také zajímavé, ale je jasné, že už by to nebylo ono.