Kuře k večeři
Emma Lathen
Detektivní příběh s dobrou zápletkou se odehrává v prostředí dravě úspěšné firmy dodávající hotová kuřata do domu. Vzestup firmy je náhle zastaven neznámým pachatelem, který otráví jednu z používaných omáček. Na jeho odhalení se podílí detektiv amatér, starší víceprezident banky z Wall Streetu, který při pátrání po motivu zločinu využívá svých dlouholetých zkušeností finančníka. (www.mlp.cz)... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 1984 , OdeonOriginální název:
Murder to Go, 1969
Na můj vkus bylo v příběhu trochu moc postav, takže se člověk může začít rychle ztrácet a už pak ani neví (nebo ho nezajímá), o co v určitých momentech jde.
Hlavní hrdina, "amatér detektiv", toho moc nevydetektivoval, pořád stojí někde v rohu a jen všechno sleduje. To mě teda zarazilo, takovou postavu jsem v detektivce asi ještě nezažila.
No nic, čekala jsem trochu víc. Na večer při krbu, když nic jiného není po ruce, asi stačí.
Těch pár stránek, kde se odehrávaly detektivní zápletky, docela ušlo.
Ale ta omáčka okolo... Chvílemi jsem zjistila, že mám přečtené dvě stránky a vůbec to nevnímám.
Docela prima přečtení, knížka je tím, zač se vydává, odlehčené, nekomplikované a patřičně tenké čtení na dovolenou.
Možná zajímavý nápad rychlo-občerstvení, možná zajímavá zápletka... Ale stejně nuda! Ztrácela jsem se v postavách a jejich rolích v příběhu, už tak dost slabém, roztahaném, nezajímavém.. Musila jsem se nutit knihu dočíst, přeskakovala jsem ke konci celé pasáže. Zase jeden ze slabých kousků z edice Čtení na dovolenou, bohužel.
Bohužel se musím přidat k ostatním slabým hodnocením. Rozhodně je námět zajímavý, ale jeho provedení už dosti pokulhává. Ztrácela jsem se v množství postav a občas se nutila dál ke čtení, protože jsem chvílemi u čtení zjišťovala, že se nudím.
Pobavily mě alespoň názvy kapitol...