Kuře k večeři
Emma Lathen
Detektivní příběh s dobrou zápletkou se odehrává v prostředí dravě úspěšné firmy dodávající hotová kuřata do domu. Vzestup firmy je náhle zastaven neznámým pachatelem, který otráví jednu z používaných omáček. Na jeho odhalení se podílí detektiv amatér, starší víceprezident banky z Wall Streetu, který při pátrání po motivu zločinu využívá svých dlouholetých zkušeností finančníka. (www.mlp.cz)... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 1984 , OdeonOriginální název:
Murder to Go, 1969
![Etvel Etvel](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/139236/m_etvel-wGJ.jpg?v=1639260830)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Na můj vkus bylo v příběhu trochu moc postav, takže se člověk může začít rychle ztrácet a už pak ani neví (nebo ho nezajímá), o co v určitých momentech jde.
Hlavní hrdina, "amatér detektiv", toho moc nevydetektivoval, pořád stojí někde v rohu a jen všechno sleduje. To mě teda zarazilo, takovou postavu jsem v detektivce asi ještě nezažila.
No nic, čekala jsem trochu víc. Na večer při krbu, když nic jiného není po ruce, asi stačí.
![Magrata15 Magrata15](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/104216/m_magrata15-66191bc7171d4.jpg?v=1712921543)
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
Těch pár stránek, kde se odehrávaly detektivní zápletky, docela ušlo.
Ale ta omáčka okolo... Chvílemi jsem zjistila, že mám přečtené dvě stránky a vůbec to nevnímám.
![Jadla Jadla](https://www.databazeknih.cz/img/users/29_/29436/jadla-FbV.jpg?v=1542889263)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Docela prima přečtení, knížka je tím, zač se vydává, odlehčené, nekomplikované a patřičně tenké čtení na dovolenou.
![grillica grillica](https://www.databazeknih.cz/img/users/19_/19320/grillica-RYp.jpg?v=1554324678)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Možná zajímavý nápad rychlo-občerstvení, možná zajímavá zápletka... Ale stejně nuda! Ztrácela jsem se v postavách a jejich rolích v příběhu, už tak dost slabém, roztahaném, nezajímavém.. Musila jsem se nutit knihu dočíst, přeskakovala jsem ke konci celé pasáže. Zase jeden ze slabých kousků z edice Čtení na dovolenou, bohužel.
Bohužel se musím přidat k ostatním slabým hodnocením. Rozhodně je námět zajímavý, ale jeho provedení už dosti pokulhává. Ztrácela jsem se v množství postav a občas se nutila dál ke čtení, protože jsem chvílemi u čtení zjišťovala, že se nudím.
Pobavily mě alespoň názvy kapitol...