Kurz kreslenia

Kurz kreslenia
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/410606/bmid_kurz-kreslenia-PR0-410606.jpg 5 10 10

Kniha obsahuje všetko, čo potrebujete vedieť, aby ste zvládli kresliarske umenie - od základných zručností po náročné techniky. Oboznámite sa s nástrojmi a materiálmi, s ktorými môžete pracovať. Ukážky techník vás povedú krok za krokom.

Literatura naučná Hobby Umění
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Drawing, The Complete Course, 1994


více info...

Přidat komentář

karel9045
30.07.2016 5 z 5

Tuhle knihu mám doma už asi dvacet let a pořád mi přijde jako jedna z nejlepších v daném oboru. Dnes už je podobně zaměřených knih hodně, ale s touto se může poměřovat jen málokterá. Mnohdy doprovodné ukázky svědčí o tom, že jejich autoři nejsou dobrými nebo vyzrálými výtvarníky, aby mohli někoho učit. U Stana Smitha se netřeba obávat. Je skvělý. Zvládá portrétní tvorbu, zátiší i krajinomalbu s naprostou bravurou. Obrázky mají patřičný šmrnc, lehkost a komentáře u nich jsou dostatečně srozumitelné. Také oceňuji, že k daným kresbám nepotřebuje používat celou škálu tužek od nejtvrdších po nejměkčí, jak je dnes v módě. Zkrátka Kurs kresby nelze než doporučit všem začínajícím i pokročilejším výtvarníkům a doufat, že se dočká nového vydání.

Katuska001
19.10.2013 5 z 5

Nádherně vypracovaná kniha, k popisu anthey již není co dodat. Teď už jen ty šikovné ruce k tomu ;-)


anthea
10.03.2012 5 z 5

Velmi pěkně ilustrovaná kniha s velkým množstvím různých technik kreslení jako konturová kresba, kresba modelovaná gumováním, otisky skvrn, použití tónovaného podkladu, umazávaná kresba uhlem, monotypy, vosková rezerváž, kresba na mechanicky narušený povrch. Dále jsou zde krásné ukázky kresby krajiny, portréty, postavy, zátiší, interiéry, město, moře, mraky a obloha, květiny a zvířata.