Velké kraví dostihy (01/II)
Jeff Smith
Kůstek se dostává na Jarní veletrh zvířat a květin. Podlehne však jiné neřesti a tím jsou sázky. Sázky na Kraví dostihy. Jenže, aby jeho kráva vyhrála musí podniknout určité kroky.
Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: 2015 , CrewOriginální název:
The Great Cow Race, 2015
Druhý díl dostál a v mnohém i předčil má očekávání po přečtení prvního dílu. Vřele doporučuji všem, kteří přečetli první díl a chtěli by se o všech postavách dozvědět, jak se to s nimi bude odehrávat dál. Ani smích vás párkrát za knihu dozajista nemine!
Sice to není na plný počet, protože pár nejasností by se tam s úspěchem našlo, ale strašně to pobaví, čtenář se zasměje, zasportuje a pozná i něco z přírody. Vosa je boží. O zábavu se zde převážně stará Podfukář s Švandou. No, že jim tak trochu nevyjde snad ani není jejich chyba. Ale tak to má být, tak je to správně a hurá na další knihu a další dobrodružství.
Druhý díl nezaostává v ničem za tím prvním, navíc rozvíjí a pokračuje v ději, který bavil už v tom prvním.
Jedu, jedu.
Neflákám se!
Jídlo už tu tři vteřiny stydne!
Přece ho nebudu zas vohřívat!
Dostala mě ta lidožravá včela: Dej sem to cígo!
Jinak situace s Ferdou Kůstkem a jeho parťáky, kteří při útěku z Kůstkova zůstali přes zimu v krásném údolí, pokračuje. Než budou moci odejít, musí oba jeho kámoši, Podfa a Švanda nejdříve zaplatit za ubytování a stravu, tím, že umyjí nádobí. Ale toho je čím dál víc. A navíc, Kůstek si vzal do hlavy, že pro svou milovanou Trnku sežene nějaký ten med. A ke všemu tomu zmatku už se blíží i velký kraví závod. No a další průsery jsou na světě.
Malá ochutnávka:
Tajemná kráva.....čtyři ku jedné
Babča Ben.......šedesát ku jedné.
Veškerý další krávy nastrkáme někam mezi ně. Co myslíš?
Myslím, že sis to právě vycucal z palce.
Jasně, že jsem si to vycucal z palce..........
Opět jednoduše geniální kresba. Například brouk Ted je síla a detailně propracovaná kresba. Dále je tu spousty tajemství, podvodů, ale i srandy a lásky. Tady nezbývá nic jiného než doporučit jako povinnou četbu.
Při čtení této knihy jsem poslouchal Iron Maiden a jejich CD z roku 1980 Killers.
Citát: Když já občas vidím ledacos, ale rozlišit fantazii a skutečnost není má silná stránka.
2010 | Útěk z Kůstkova (01) |
2011 | Oči bouře |
2015 | Velké kraví dostihy (01/II) |
2012 | Čas zabíjet draky |
2018 | Útěk z Kůstkova (barevné vydání) |
Další příběh Kůstky byl rovněž zajímavý, ale už ne natolik jako první díl, tedy pro mě! :)