Kvapky
Matúš Mahút
Cez Mlynskú dolinu pretečie každý rok 6000 študentov, čo je približná kapacita troch autobusov, ktoré tadiaľ premávajú. Každý z nich si tam prináša svoje skúsenosti, plný kufor a fľašu domácej, aby dokázal prežiť viac ako dva semestre. Jedným z nich je aj Mirko, sympatický obézny Oravčan s chuťou naplniť si hlavu vedomosťami a novými zážitkami. Vysokoškolský život je pestrý a plný prekvapení, čo by dokázali zaplniť stovky kníh. Tu je jedna z nich.... celý text
Romány Literatura slovenská
Vydáno: 2022 , Tatran (Bratislava)Originální název:
Kvapky, 2022
Pohodová knižka, veľmi fajná. Určite sa teším na ďalšie knižky z trilógie. Oceňujem použitý slang. Číta sa to veľmi rýchlo a je to nenútené. Trošku pridrzlé, určite nie pre každého, ale mne tento štýl veľmi vyhovuje. Zápletka je taká jednoduchšia a knižka Vás úplne emočne nevyčerpá, ale takým štýlom ani Mahút nepíše a to je úplne OK. Medzi ťažšími knižkami úplne ideálne čítanie.
Kvapky jsem začala číst bez očekávání, musím ale říct, že jsem naprosto nadšená! Lehce se kniha stala mojí comfort knihou. Oceňuji propracovanost postav, všelijaké reference, humor a mnoho dalšího. Pokud jste studenti, nebo rádi na svá studentská léta zavzpomínáte, můžu jen a jen doporučit! Mně to dodalo velikou dávku energie do dalšího roku školy, zároveň jsem se od knihy dočkala veliké lidskosti a pohlazení po duši, prostě to vědomí, že troška těch obtíží a stresu ke studiu patří.
Já osobně jsem si knihu užívala dvojnásob díky slovenštině, to mě na tom moc bavilo a bylo mi ctí se i něco přiučit.