Všechno, co jsme ztratili
Jennifer Bright (p)
Láska a důvěra série
< 2. díl
JSI DOBRÁ. LEPŠÍ, NEŽ SI MYSLÍŠ. Sebevědomá, silná, vždy s úsměvem na tváři – taková se zdá být studentka Hope. A to jenom proto, že věnovala obrovské úsilí, aby vypilovala, jak působit navenek. Aby se vyhnula otravným otázkám na svůj rodinný život, drží si už dlouho odstup od lidí. Při své práci v londýnské kavárně pak ale Hope pozná stále veselého Yeonjuna a spřátelí se s ním. Víc by si nikdy nedovolila. Neodváží se pustit si ho blíž k tělu, i když k němu chová silné city a ani on to zjevně nemá jinak. Hope má zkrátka příliš velký strach, že by mladý muž mohl odhalit její tajemství. Přitom však ještě nezjistila, že i on se pere se svým osudem, který můžou oba navždy změnit…... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2023 , RedOriginální název:
Everything We Lost
Kniha, ktera mne chytila za srdce.
Jsem tak hrozne moc rada, ze jsem ji přečetla. Mela jsem pocit ze citim to jejich jiskření, lasku, přátelství. Smála jsem se a taky brecela. Doporucuji
Po prvej knihe série, ktorá sa mi neskutočne páčila, som sa nevedela dočkať tejto druhej knihy. Očakávania boli vysoké, no bohužiaľ sa nenaplnili.
Kniha nám prináša hlavných hrdinov, ktorí svojim spôsobom nesú podobnú bolesť zo straty blízkej osoby. Hope, navonok sebavedomá študentka, ktorej sa úsmev z tváre nikdy nestratí. Pracuje v kaviarni (krásne prepojenie na prvú knihu), kde spozná častého zákazníka Yeonjuna, ktorému padla do oka a navrhne jej kamarátstvo.
Dejová linka je veľmi pomalá, na čo som pri podobných dielach zvyknutá, no toto bolo tak pomalé, že ma to už častokrát začalo nudiť a musela som si popri tom rozčítavať aj iné knihy, pretože som strácala záujem.
Nevravím, kniha je písaná skvelo, určite si viacerí prídu na svoje, pretože ani podľa mňa nebola až taká zlá. Hlavní hrdinovia sú sympatickí, čitateľ si ich hneď zamiluje. Mne tam ale chýbalo trochu akcie, pretože čítať 300 strán sms typu dobré ráno a pod. by si žiadalo trochu obzvláštnenia.
Na záver dodám, že prvá kniha je za mňa oveľa lepšia, no dajte šancu aj tejto, možno Vám sadne.
Kniha je čtivá a líbila se mi. Nicméně mám ale pár výhrad, kvůli kterým nemůžu dát plný počet. Tou hlavní je, že se toho v knize málo děje, strašně moc stránek zabralo neustále vyměňování sms, ve kterých se řešilo pořád to stejné. Některé věci byly neopak nedotažené, jako například Yeonjunovo vegetariánství. Čekala bych, že když už to tam autorka dala, bude to mít nějaký důvod nebo alespoň vysvětlení, proč se tak rozhodl (jestli životní postoj, zdravotní důvody apod.), takto to tam prostě je jen tak. Jinak ale kniha rozhodně stojí za přečtení, postavy jsou opravdu sympatické a uvěřitelné. První díl se mi ovšem líbil víc.