Láska na francúzskom vidieku
Victoria Brownlee
Láska a sýr série
< 2. díl
Ella prežila hektický prvý rok v Paríži. Musela si zvykať na európsku kultúru, pendlovala medzi dvomi potenciálnymi objektmi lásky a objavovala stovky druhov syra. Jej život sa konečne ustálil a už pol roka žije s predavačom v obchodíku so syrmi, Sergeom a je im spolu úžasne. Ich pohodu však naruší Ellino nečakané tehotenstvo. Serge sa rozhodne kúpiť pre rodinu dom a presťahovať Ellu z veľkomesta na dedinu – na koziu farmu. Ella síce z nápadu nie je nadšená, ale sľúbi mu, že dá životu na vidieku šancu. Serge má plné ruky práce s chodom farmy, Ella sa zas snaží zapadnúť medzi domácich a vymýšľa, ako by sa dala stodola prerobiť na kaviareň a obchodík so syrmi. Pomoc jej ponúkne šarmantný, anglicky hovoriaci cudzinec Chuck. Serge sa začne správať obozretnejšie k ich novému spoločnému priateľovi. Sú základy ich vzťahu také pevné, aby prežili ďalšie nástrahy v láske?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2022 , MetaforaOriginální název:
Escape to the French Farmhouse, 2019
Já jsem s dalším pokračování o hlavní hrdince moc spokojená. Bylo to takové idylické a přesto se hlavní hrdinové museli poprat se spousto problémů. Takhle nějak to může být i v životě. Bavilo, doporučuji.
Druhý díl ze série Láska a sýr, kde se Elly vysněná Paříž promění v kozí farmu. Přišlo mi vhod, že autorka lehce shrnula co všechno se odehrálo v prvním díle.
Trochu mě mrzí, že se tento díl tolik netočí kolem sýra a vína. Ano kolem Sergeova kozího sýra ano, ale ani ten nebyl dost popsaný. Jako je to jasné když Ella otěhotněla, ale mrzelo mě to.
Tímhle dílem se mi Ella dost zprotivila. Přišla mi chvílemi sobecká. Stále lpěla na rekonstrukci domu, ale přitom se dá rekonstruovat i bez velkých peněz, nebo aspoň zútulnit. A hned by měla vyřešený i problém s nudou. Dál mě štvala její neupřímnost a zatajování. A završila to ke konci tím, že sotva porodila hned si dala Sushi, šampaňské a sýry. To se ve Francii nekojí nebo co? Vím, že někteří nad tím mávnete rukou, ale mě tohle vadí.
Za mě druhý díl vycházet nemusel.
Z prvního dílu jsem byla nadšená, tak jsem se okamžitě vrhla i na dvojku. Bylo to stejně čtivé, sýrové, zábavné a romantické. O krapet méně zajímavé, ale na knize to neubírá. Doufám, že bude pokračování :)
Pokračování příběhu Serge a Elly nebylo špatné, ale už mě tolik nenadchlo jako první díl. Nerada bych ale mým hodnocením knížce uškodila, protože za přečtení urcitě stojí.
Ještě teď po dočtení jsem příjemně "francouzsky" naladěna. Kniha se opravdu velmi dobře čte, hlavní hrdinové jsou sympatičtí a jejich životní peripetie působí uvěřitelně. Nejde jinak než oběma fandit. Jednoznačně je to povedený romantický příběh, který stojí za přečtení (a to nejen v létě).
Kvalitativní propad. Nápaditost není, humor chybí. Hrdinka je otravná. Po svém milém by chtěla zázraky, otevřenost, ale sama je neupřímná.
Nová životní etapa Serge a Elly se mi líbila a smlsla jsem ji stejně rychle, jako kousek dobrého sýra. Tak se posaďte a vychutnejte si nová dobrodružství, nové životní zkušenosti a nové kousky sýra. Léto přichází a tato série je pro teplé dny jako dělaná.
Tato kniha je pokračováním knížky Láska a sýr v Paříži. První díl jsem nečetla, ale vůbec to nebyl problém. Příběh je milý a vtipný. Velice dobře se čte. Příjemné oddechové čtení na léto.
láska Francie venkov romantika sýry kozy žárlivost farmáři sýraři, sýrárny život na vesniciAutorovy další knížky
2019 | Láska a sýr v Paříži |
2020 | Láska a kozy na venkově |
Victoria Brownlee píše velice čtivě, s lehkostí, její styl je svěží, dojemný a vtipný, text nikde nezadrhává. Celkově jsem se skutečně moc bavila. Knihu jsem nemohla odložit a opět jsem si k ní zakrojila nějaké ty chutné sýry, abych si vytvořila tu správnou atmosféru. Je nutno podotknout, že kniha Láska a sýr v Paříži byla o něco lepší, ale zklamaná jsem rozhodně nebyla.