Láska na hraně

Láska na hraně
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518876/bmid_laska-na-hrane-7Fa-518876.jpg 4 435 435

Tiernan de Haasové je všechno jedno. Jako jediné dítě slavných rodičů vyrůstá sice v bohatství, ale zato bez lásky. Když rodiče náhle zemřou, ví, že by měla být zdrcená. Ale změnilo se vlastně vůbec něco? Vždycky přece byla osamělá. Protože Tiernan bude plnoletá až za dva měsíce, stává se jejím poručníkem otcův nevlastní bratr Jake Van der Berg. Tiernan se za ním a jeho syny Noahem a Kalebem musí odstěhovat do odlehlých coloradských hor. Všichni tři ji nakonec vezmou pod svá křídla a ona mezi nimi pomalu najde své místo. Také si však uvědomí, že hranice se stírají a pravidla se snadno porušují, když se nikdo nedívá. Jeden z nich ji má. Druhý ji chce. Ale on On si ji nechá.... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: , Ikar (ČR)

Credence, 2020

Barbo(Rella)
předevčírem 4 z 5

(SPOILER) Zvrhlý? Ano. Ujetý? Ano. Úchylný? Ano. Toxický? Ano. ALE to bylo tak strašně dobře čtivý! Nejlíp napsaný spicy scény co jsem kdy četla ever. Tiernan naprosto chápu, v její situaci bych si to celý dala úplně stejně. Co nechápu je rozmluvení K., který mi přišlo hodně nereálný (moc jednoduchý a rychlý). No budiž. Konec totální slaďárna, ale kdo by to nechtěl :D. Jakože za mě asi JO.

Jsem hodně zmatená co se týká hvězdičkového hodnocení, to si musím nechat ještě rozležet prozatím 3,75*.

Reganjames
13.11.2024 5 z 5

Čím začať, čo dodať? Jedinečná bezkonkurenčná, nezabudnuteľná kniha. Silný príbeh o štyroch ľuďoch, ktorí bojujú so svojimi vnútornými démonmi a navzájom sa potrebujú.
Pre mňa jedna z najlepších kníh tohto žánru. No chápem, že to nie je pre každého. Ja mám rada tieto beznádejne rozbité a zlomené typy.
Je to Penelope Douglas, čiže čakajte kopu pikantných scén.

WaspSalander
13.11.2024 4 z 5

Nooooo tak jakožeeee Láska na hraně to určitě byla.
Tak ale co si budeme ... musíte mít asi trošičku zvrhlou dušičku, aby se vám kniha líbila... Jen malinko.
No co.. já jí mám .. a na zimu bych tam šla :D

JaAnička
10.11.2024 4 z 5

Tohle bylo tak...nečekané.

Romantika na bodu mrazu mezi čtyřmi totálně rozbitými a zničenými lidmi, kteří ve snaze zachránit sebe, sebe zabíjí. Jeden nemluví, jeden utápí žal v alkoholu, jeden dělá vše, aby zapomněl, a ona, která jenom hledá lásku...

A láska je právě i to ústřední téma, kolem kterého se točí celá kniha, a ačkoli by se na první pohled mohlo zdát, že jde primárně o velmi žhavý, leč smyslný a zároveň totálně zvířecí, sex, není tomu tak (ačkoli je ho tam od druhé půlky knihy fakt požehnaně).

Jak ale knihu co nejefektněji shrnout? Vlastně se dá řict, že je to kniha hlavně o lásce, o lásce, která dokáže překonat a hlavně vyléčit všechna trautama, která dokáže pomoct človeku nacházejícím se na dně propasti, o lásce, která je rešením všeho. Také je ale o bolesti, o touze a potřebě být milován, o snaze najít domov, které není dáno místem, ale lidmi v něm.

Ta kniha je extrémně toxická a tak k ní taky musíte přistupovat...nečekejte Rosamunde Pilcherovou, ale zvrácenost a setřené hranice morálních zásad.

Dost pravděpodobně nikdo z nás nebude hrdince rozumět, možná jí nebudeme ani chápat, ale budeme jí to přát. Budeme chtít, aby se vyléčila...a nejen ona.

PS: Trochu bych asi vytkla název knihy.. přece jen...Láska na hraně je taková sice zajímavá, ale anglický název má docela silnější význam...

Sančez
08.11.2024 5 z 5

Tak tohle bylo hodně jiné. Žádná romantická oddychovka, bylo to syrové, byly tam vážné témata, ale zvrácené určitě ne. Bylo to hodně čtivé, spicy a vzrušující a drásavé až na dřeň, prostě někdy život takhle vypadá. A někdo zřejmě špatně čte páč přibuzenský svazek mezi protagonisty nebyl a to není spoiler je to řečeno hned na začátku. Tuhle spisovatelku mám ráda. Bylo to perfektnī.

Knihyjsouzivot
07.11.2024 5 z 5

Zvrácený, ale skvělý. Autorka je dokonalost sama

Lucie.285
29.10.2024 5 z 5

Je to čtivé? Bez debat ano.

Je to zvrhlé? Extrémně.

Přečtu si to znovu. Asi ne, ale i přesto jsem se nemohla odtrhnout od čtení.

Autorka se toho rozhodně nebojí a jedno je jisté, všechny další sexuální scény, co budu kdy číst, budou mít co dělat tohle překonat. Knihu jsem musela přečíst na jeden zátah, doufám, že to nevypovídá nic o mém charakteru.

Máme zde Tiernan (17 let), které umřeli rodiče a zoufale celý život touží po pozornosti. Odjíždí ke svému nevlastnímu strýci Jackovi, který má dva o něco starší syny - Noaha a Kaleba. Pokud se připravíte na to, že budete číst všechna různá tabu a zvrhlé scény, tak i přesto Vás to překvapí. Máme zde: age gap, donucená blízkost, MMF scény. Děj je vyprávěn primárně z pohledu hlavní hrdinky, ale je tam i několik kapitol z pohledu mužů. Nakonec jsem se rozhodla dát pět hvězdiček za čtivost, styl psaní a odvahu autorky.

Anne123
27.10.2024 5 z 5

To byla teda pěkně zvracená knížka. Ale četla se sama. Do příběhu jsem se hned dostala. Všechny postavy neskutečně sympatické a důvěryhodné. Až na ten preslazený konec, který jsem ale čekala, to bylo skvělý.

cotaholkacte
11.10.2024 4 z 5

Tohle byla moje první kniha od Penelope Douglas a teda to ale byla zvrácená jízda! V češtině je název knihy Láska na hraně, a i když se mi z toho názvu ježí chloupky, tak rozhodně chápu, proč ho zvolili

Kniha je vyprávěná z několika POV a každá z postav je svým způsobem zlomená a narušená. (Mimo jiné ) je to příběh o traumatech a hledání sebe sama, o vztazích, „rodině“ a osobním růstu.

Místy jsem přemýšlela, jestli jako ten horský vzduch Tiernan vymývá mozek, protože sama si nedokážu představit, jak se někdo dostane do takovéhle situace ale chápu, že kniha má bylt o takové tabu lásce a překračování hranic. Hodně kontroverzní je postava Kaleba, kterého mi bylo líto a měla jsem ho ráda, ale na druhou stranu on byl místy až toxický a nechoval se dobře.

Autorčin styl vyprávění a popisů mě hrozně pohltil, ale hlavně asi nikdy jsem nečetla takhle skvěle napsané erotické scény! Jakože wow… Ale četla jsem v angličtině a v češtině bych se toho asi dost bála.

Bohužel mě neoslovil ten konec, takovéhle happily ever after se k této knize podle mě vůbec nehodí.

U Credence rozhodně doporučuji si předem zjistit, co očekávat, protože nejspíš nebude pro každého. Na začátku knihy je varování a autorka rozhodně nepřeháněla výčtem věcí, které v knize najdete.

4*/5* Asi nejvíc spicy kniha, kterou jsem zatím četla a nevím, jestli se mám stydět, že jsem si čtení tolik užívala Mínus hvězda za ten konec.

IG: @cotaholkacte

lena.o.knihach
10.10.2024 4 z 5

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s @knihkupectvi_luxor za účelem recenze. #spoluprace

O této knize jsem toho slyšela spoustu, ale dokud jsem ji sama nezkusila, tak jsem se ani ve snu nepřiblížila tomu, co se v Lásce na hraně děje. A teď, když jsem příběh jedním dechem přečetla, vám ho prostě musím doporučit.

Tiernan bude plnoletá až za dva měsíce a do té doby se jejím poručníkem stává její nevlastní strýc Jake. Hlavní hrdinka se za ním a jeho dvěma syny (Noah a Kaleb) přestěhuje do odlehlých coloradských hor.

“Jeden z nich ji má. Druhý ji chce. Ale on… On si ji nechá. Tohle mluví za vše a cokoliv si teď představujete si ještě několikrát vynásobte, a i tak to pro vás může být trochu šok, ale stojí to za to.

Já nevím, jak to Penelope Douglas dělá, ale mně ten zvrácený příběh bavil od první strany, a když se přidali támhle chalani na vrcholku hory, nedokázala jsem knihu odložit.

Roux
05.10.2024 4 z 5

(SPOILER) Tohle bylo minimálně zajímavý :) Ne, teď vážně, knížka byla dobrá, chvilku mi tedy málem vypadli oči z důlků, ale naštěstí jsem je včas zatlačila. Nemůžu si pomoct, ale Noah na mě trošku působí jako fňukna. Jake je takový trošku ztracený, ale asi ne není čemu divit. A Kaleb je jak divoký zvíře, naštěstí se dají divoká zvířata domestikovat. Tiernan - mimochodem, děsný jméno, - je celkem fajn, líbí se mi ta její přeměna.

BeeShifer
02.10.2024 4 z 5

(SPOILER) Mně se to moc líbilo. K postavám jsem si vytvořila vztah, kluci byli sympaťáci a bavil mě vývoj Tiernan. Překvapilo mě, že erotických scén bylo v tak dlouhé knížce jen pár, ale zato byly hodně intenzivní. Líbí se mi, že ten příběh není jen o sexu, ale i o životě v horách, vyrovnávání se se ztrátou a sebou samotným, hledání domova. To prostředí Colorada a hor mě fakt moc bavilo.
Co se mi nelíbilo, tak ukrutně špatný překlad a epilog. Ten už na mě byl moc sluníčkový a přišlo mi, že se do příběhu vůbec nehodil. Byla bych spokojená, kdyby příběh skončil poslední kapitolou.

Nika.
23.09.2024 3 z 5

(SPOILER) No, co na tuhle knihu říct... Happy end jako u všech těhle knížek, děj až na incestní zápletku taky... Asi jsem čekala víc

petusska01
21.09.2024 3 z 5

Noooo fíha. Samozrejme som vedela do čoho idem. Aj z booktoku aj z komentárov. Niektorí knihu nemôžu, niektorí sú nadšení. Zaujímavé je, že ja sama sa nemôžem rozhodnúť, do ktorej skupiny patrím :)
Idem rozmýšľať nahlas. Po skúsenostiach s Amo J. a kadejakými dark romance viem, že k tomuto treba pristupovať ako k fantasy knihe. To znamená, že v skutočnom živote je to jeden veľký red flag, neexistuje situácia, kde by som schválila takúto ženu v rodine a takýchto chlapov čo nemôžu prežiť zimu normálne bez orgií (btw začali hneď prvý deň ako nasnežilo?!) ale v knihe s napätím pokračujem v čítaní...
Plusom tejto knihy je originálny námet, (posunutý ozaj za hranice bežného) zasadený do zrovna nie veľmi bežného miesta v horách, kde sa okrem sneženia a sexu vlastne nič nedeje. Plus teda ešte silno traumatizovaný mladý chlap z knihy džungle a citovo oploštené dievča v "rozpuku". No, dialo sa tam toho ozaj dosť a napriek tomu, ten sex tam vlastne nebol ani tak často. Len to bolo tak výrazne a za hranicou, že nám to poznačilo aj zvyšok príbehu.... a do úzadia ide aj to ako sa postavy pekne snažili vyvíjať, prispôsobovať, dospievať spolu, podporovať sa... aj tá záhada okolo Kaleba bola pre mňa zaujímavá a udržiavala ma v napätí.
Zápletka so zloduchmi bola vlastne jasná hneď, ale tiež sa mi páčila tá dynamika a aj slečna Mirai prispela k tomu, že knihu hodnotím relatívne kladne.
Negatívom ostáva, že v skutočnosti by som sa asi s takouto rodinou nechcela kamarátiť :) a celkom mi vadil bud preklad alebo niekedy nelogické vety aj v rámci sexuálnych scén (dýchal na brucho a zrazu bol niekde inde úplne...) a bolo tam toho viacero.
Takže áno, kniha je dosť spicy, ozaj na hrane kvôli rodinným príslušníkom a účastníkom, ale samotné sexuálne scény...no, čítala som "tvrdšie" .
Ten koniec bol odfláknutý, nepáčil sa mi. Epilóg ešte ako tak, ale s ukončením a vyriešením som nespokojná. Tá dynamika príbehu a napätie zo začiatku to vôbec nedosahovalo.

No ja neviem, odporúčam ak máte radi autorku. Ak nie, šupito k Amo. Tam je diagnóz viac než dosť.

ardeas
21.09.2024 1 z 5

(SPOILER) Tak toto boli brutálne orgie.

Neviem ako inak to popísať. Mnohé vety si protirecili, až tak, že to nemohlo byť len prekladom.
Námet zaujímavý, zranená a odstrcena dcéra, ktorá nájde lásku tak, že ju postupne šmyknu 3 chlapi, lebo jej mama povedala, že ten tretí bude po tých 2 skúsenostiach uz jej láska života.

Najviac ma asi irituje že sa všetko nejako len tak vyriešilo a nemalo to hĺbku, ktorú som očakávala a nejaký vnútorný vývoj, ktorý by mal aj zmysluplný proces.

Dočítala som to len z dôvodu, že ako to bude s Kalebom,.. jemu ale očividne stacilo prečítať knihu a uz vedel hovorit,... aké jednoduché čo?

kerr.cani
13.09.2024 2 z 5

Tohle byl jeden velký horečnatý sen. A jestli jste do téhle ujetiny zamilovaní, jste divní a nemáte vkus na knižní p*rno.
Sedmnáctileté Tiernan zemřou oba rodiče a ona je nucená na několik týdnů (než oslaví osmnáctku) odjet k nevlastnímu bratrovi otce Jakeovi, který žije na samotě u lesa v horách, daleko od města. Jeden jeho syn Kaleb nemluví a mizí v lesích na několik dnů, aby přitáhl zpátky celý zakrvácený s ulovenou zvěří. Druhý syn Noah má každý večer v posteli jinou. Podle autorky je ale zřejmě nadržené úplně celé město, při prvním seznámení se Cici jí okamžitě začne navrhovat trojku (šíleně touží po Kalebovi) a pak po ní pomalu skočí kluk z města, který si ujíždí na hodnocení holek a jí jako čerstvé maso musí mít taky.
Všichni ve městě se chovají, jako by kluci Van der Bergovi byli nejlepší alfasamci v širokém okolí a ženy jim padaly do kufru auta samy. Problém byl, že já si je dle popisu představila jako urostlé chlapy s flanelovou košilí, kteří mají mastné vlasy svázané v drdolu, smrdí potem a dřevem a ráno snídají půlku bochníku chleba se salámem a zapijí to pivem.
Když začne sněžit a na půl roku je počasí uvězní v baráku (sice několikrát zmíní vlastnictví sněžného skútru, ale ten je zřejmě do města nedoveze) začne si užívat se strýcem. Když se ale na několik dní strýc z baráku vypaří, zůstane s bratranci sama a co jiného ve třech dělat, než na to společně skočit? Nikomu ale koneckonců nevadí, že se tam tak různě střídají, přece jen to jsou muži prahnoucí po tom, co je jim přirozené.
Erotika v knize sice je, ale až asi po 280 stránkách. A nejsem si jistá, jestli těch pár scén (doslova si teď vybavím asi tři) stálo za to čtení všech 536 stran příběhu, který mi prostě připadal tak divný, až mi to skoro ani ty erotické scénky nezachránily.
Nevím, kde bych těch pět hvězdiček měla v recenzi vzít, protože za mě to byl velký podprůměr a po Troufalé vášni propadák.
Další recenze:
www.instagram.com/kerr.cani

nakavusterezou
27.08.2024 5 z 5

Kniha mě vtáhla od začátku díky skvěle napsaným postavám, s nimiž si čtenář rychle vytvoří vztah. Tiernan i Noah dodávají příběhu hloubku a svěžest, ačkoli mám menší výhradu k jménu Griff (kdo četl, dá mi ještě za pravdu). Ačkoliv je příběh plný emocí a vášnivých scén, které jsou detailně a spicy popsány, knihu bych jednoznačně doporučila.

Salvatoreanne
21.08.2024 5 z 5

Mně se to libi ohromně. Penelope jsem si zamilovala jeji knihy jsou skvele a doufam ze se prelozi vice knih do naseho jazyka.
Co se tyce knihy mne se pribeh libi . Je to zajimavy pribeh . Vsichni chlapci mne chytily za srdce.

adela.hol
15.07.2024 4 z 5

Tiernan zemřou ve stejnou chvíli oba rodiče. Jenže pro ni to zase není tak zdrcující zpráva. Pro své slavné a bohaté rodiče byla totiž celý život prakticky neviditelná. Protože do plnoletosti jí zbývají dva měsíce, jejím poručníkem se stává otcův nevlastní bratr Jake. Odstěhuje se za ním a jeho dospělými syny Kalebem a Noahem do odlehlých coloradských hor. Ač se nikdy předtím neviděli, stávají se nakonec rodinou, která Tiernan tolik chyběla. Ovšem všichni tři Van der Bergovi muži jsou zatraceně přitažliví. Hranice, kterou by s Tiernan neměli překročit, je ale každým dnem tenčí a tenčí.

Kniha je vyprávěna v ich formě, především z pohledu Tiernan, nějaké kapitoly má i Jake a Noah. Proč ve výčtu chybí Kaleb má svůj důvod. Ač se jedná o erotickou knihu, na nějakou větší dávku si musíte počkat až do druhé poloviny knihy. Tam toho ale dostanete vrchovatě. Ačkoliv za sebe bych překročení té hranice volila dřív. Paradoxně ale ne pro ero scény.

To, že se v zimě stalo to, co se stalo, bylo jen vyústěním všeho, co se jim v životě dělo. Vzájemně si byli pomyslným lékem na zraněné duše a nikdo jiný tomu mezi nimi nemohl rozumět. Vzhledem k tomu, koho si Tiernan nakonec vybrala a on si ji nechal, mě mrzelo, že neměli víc scén, kdy by byli jen spolu. Protože zrovna jeho postava měla takový potenciál, že kdyby se autorka zaměřila jen na něj, myslím, že by mě to pohltilo ještě o trochu víc. Proto bych tu první polovinu knihy raději o něco zkrátila, aby oni dva měli větší prostor.

Moc se mi líbil epilog, který to všechno uzavřel tak, že jste si uvědomili, že jinak to skončit prostě nemohlo.

4,5*

Zuzana215
07.07.2024 3 z 5

Nejsem si jistá, co k tomu vlastně říct... při čtení knih, člověk musí zřejmě úplně vypnout a nepřemýšlet...
Trochu mi byl příběh proti srsti, ale chtěla jsem vědět jak vše dopadne..
Kdyby dotyční nebyli z jedné rodiny, tak by mi to nevadilo, protože Havrani od Kate Stewart byli topovka :)
Hlavní hrdinka se tedy rychle otrkala..nejdřív nic a pak vše?
Jak říkám, nápad jistě dobrý...ALE..

sex láska romantika vztahy touha Colorado erotické romány vášeň

Penelope Douglas
americká, 1977