Láska nadivoko
Christina Lauren
Lily vyrůstala jako dcera známého lovce pokladů a věčně nepřítomného otce Duka Wildera, a tak neměla pro tuto profesi příliš mnoho trpělivosti… ani mnoho peněz v bance. Zlomit se ale nenechala. S pomocí otcových vzácných, ručně kreslených map vodí turisty na výpravy za smyšlenými poklady do červených kaňonů Utahu a doufá, že se jí podaří vydělat dost peněz, aby mohla vykoupit milovaný rodinný ranč, který otec před lety prodal. Sotva ale platí účty a vše se ještě zkomplikuje, když se objeví nová skupina, ve které pozná muže, jenž jí před lety zlomil srdce, a jehož by nejraději zavedla daleko do pustiny a s klidným srdcem ho tam nechala. Leo Grady vždycky věděl, že v poušti musí počítat s nečekanými zážitky, ale na setkání se svou dávnou, jedinou skutečnou láskou, která se před ním objeví jako přelud v tlumeném světle táborového ohně, připravený nebyl. A stejně tak nečekal, že na jeho pokusy o sblížení bude reagovat tak chladně, jako by mu chtěla dát najevo, že jejich společná minulost je jednou provždy uzavřená věc a že pro ni není víc než jakýkoli jiný zákazník. Výprava do nepřehledné spleti kaňonů národního parku Canyonlands ale není nedělní výlet, zvláště když se na ni vydáte s Leovou podivnou směsicí přátel, takže oběma hlavním hrdinům nezbývá, než překonat dávné problémy a začít spolupracovat. Lily a Leo hledají způsob, jak napravit vlastní chyby – a taky Lilyina otce – a především jak přežít v drsné divočině, kde na ně číhá spousta nebezpečí a navíc nečekaný nepřítel v zádech. Osvědčená dvojice autorek, známá jako Christina Laurenová, nám nabízí svou obvyklou, dobře namíchanou směs romantiky, vtipných dialogů, nečekaných zvratů a zajímavých reálií a navíc přidává pořádnou dávku napětí a exotiky. Příběh se postupně odvíjí z pohledu obou hlavních hrdinů a potěší, jak je u Laurenové zvykem, řadou zajímavých vedlejších postav a skvělými popisy úchvatné přírody amerického jihozápadu.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2023 , JotaOriginální název:
Something Wilder, 2022
Tak tahle knížka se autorkám opravdu nepovedla. Vůbec nevím proč, ale přišlo mi to tak strašně hloupé. Postavám jsem nevěřila ani nos mezi očima. Ze začátku to vypadalo na přeslazenou romantiku, kdy jsem si říkala, že to asi nedám. Když jsem došla do poloviny knihy, tak jsem se modlila, aby to sakra byla přeslazená romantika. Přišlo mi, že autorky se za každou cenu snažily šokovat a pokusily se smíchat romantiku, erotiku, detektivku a dobrodružný román do jednoho příběhu. A to se jim sakra nepovedlo. Všechny postavy se chovají absolutně nelogicky, nikdo vám nepřiroste k srdci a většinu příběhu jen nevěřícně kroutíte hlavou nad tím, co všechno dokázaly autorky splácat dohromady. To, že v některých částech příběhu různé věci na sebe ani nenavazují snad zmiňovat ani nebudu. Takže za mě to byl hodně nepovedený Indiana Jones smíchaný s kovbojskou letní láskou. Mrzí mě, že knihy od autorek mají sestupnou tendenci kvality. Kéž by zůstaly u psaní knih, jako byla série Božský a Vášnivý..
Minulý rok jsem objevila knihy Christiny Lauren, a byla to láska na první pohled. Nenechala jsem si tedy ujít ani Lásku nadivoko. Jak už název vypovídá, kniha je zasazena do zajímavého prostředí, hlavní postavy jsou krásně propracované a ani o lásku není nouze. Krásná oddechovka! :-)
Miluju příběhy odehrávající se v přírodě! Ať už je to romantika, detektivka nebo něco mezi :) Proto jsem se nadšeně vrhla do Lásky nadivoko, do které jsem se zamilovala už díky obálce, která je fantastická!
Hlavní postava Lily si ze všeho nejvíc přeje vykoupit rodinný ranč, který vždycky milovala a přála si tam žít. Její otec, lovec pokladů, ale ranč prodal a zanechal Lily jen malý polorozpadlý domek. Ve snaze vydělat si na ranč a na živobytí nakonec Lily dělá to, co jí u otce vadilo. Podniká výpravy za poklady. Pro skupinky lidí připravuje dobrodružné několikadenní výlety do červených kaňonů Utahu.
Všechno se ale zvrtne, když na další z výprav přijede její stará a největší láska Leo s kamarády.
Tahle výprava se vážně zvrtla a já jsem jen koukala s otevřenou pusou. Tohle jsem vážně nečekala :) Kromě romantiky je totiž tahle kniha opravdu dobrodružná. Jasně, v podání dua Christina Lauren je to spíš absurdní až komické, to nic ale nemění na tom, že tam to dobrodružství je :)
Přála bych si mít na knihu více času, takhle jsem ji četla dlouho a po troškách, což dost zhoršuje zážitek z četby, i tak jsem si to ale užila.
Hra na kovboje a lovce pokladů, spaní ve stanu, přestřelky, divoké líbačky v dešti, téhle knize fakt nic nechybí, přesvědčte se sami ;)
Za recenzní výtisk moc děkuji @nakladatelstvijota
Od Christiny Lauren u nás už vyšlo přesně dvaadvacet románů pro ženy. Já jsem z nich četla jen Nelíbánky, které doporučuji a teď mám za sebou i její nejnovější knihu Láska nadivoko.
V tomto příběhu opouštíme civilizaci a vydáváme se do americké divočiny s průvodkyní Lily Wilderovou a její nejlepší kamarádkou Nicole.
Parta čtyř newyorských přátel si na týden objednala dobrodružnou honbu za pokladem. Budou bez elektřiny, tekoucí vody, sociálních sítí a stanou se pravými kovboji.
A jeden z nich má s Lily společnou minulost, jenže se ze dne na den rozešli, ztratili kontakt a teď se po deseti letech opět shledávají…
Čekala jsem vtipnější příběh. Pár úsměvnějších scén tu je, ale nestalo, že bych třeba vyprskla smíchy. Tady to táhne hlavně prostředí (červené kaňony v Utahu, které autorka velmi dobře popsala) a zápletka (hledání pokladu) a nechybí ani přestřelka, protože co by to bylo za kovboje bez střílení…
Postavy jsou průměrnější, nebyly pro mě ničím zajímavý a obávám se, že na ně hodně rychle zapomenu.
Láska nadivoko je nenáročná romantická oddechovka, u které vypnete, ale (aspoň já) od knihy nedostala nic, z čeho bych byla nadšená.
Jak se tady píše v jednom komentu, že knihy těchto autorek jsou jak horská dráha. Tak to souhlasím. Kolikrát si říkám už nikdy, to fakt byla hrůza a pak jdu koupím novou a jsem nadšená. A to platí i o této knize. bavila mě. Připomněla mi knihy od Lowell, které mám ráda i když tady to bylo proti nim o dost slabší. Přesto jsem spokojená. Napětí, dobrodružství, tajemství a láska, co víc si od tohoto žánru přát.
S knihami od tejto autorskej dvojice je to u mňa ako na horskej dráhe - jedna sa mi páči viac, iná zasa menej. Túto novinku by som však zaradila k tým lepším, a to najmä z toho dôvodu, že ma dosť prekvapila.
Láska nadivoko začala ako taký vtipný romantický príbeh o druhej šanci, kde sa skupinka kamarátov vybrala za dobrodružstvom v kaňonoch a ich sprievodkyňou sa stala bývalá priateľka jedného z nich. Leo bol skôr kluďas, no jeho kamaráti boli pomerne trafení, čo do príbehu vnieslo dávku humoru i bizarných situácií. Často som nad nimi len prevracala očami. Aj Lilina najlepšia kamarátka Nicole bola pekné čislo, takže o zábavu naozaj nebola núdza Myslela som si, že v tejto uvoľnenej atmosfére sa ponesie celý príbeh, ale to som sa dosť zmýlila.
Niekde medzi 30-40% sa príbeh zmenil na "kovbojku". Priznám sa, že až takýto zvrat som nečakala, trochu som zostala stáť s otvorenými ústami, akým smerom sa zrazu príbeh pohol. Miestami som mala pocit, že v príbehu cítim trošičku vibes z trileru, no bolo to príjemné spestrenie deja. Autorky si pre nás pripravili viacero tajomstiev, zvratov a prekvapení. Nechýbali ani akčné scény. Predstava nájdenia dávno strateného pokladu vyniesla na povrch skutočnú tvár niektorých ľudí (a že sa teda poriadne vyfarbili).
Samozrejme, že nechýbala ani romantika. Leo a Lily sa pred pár rokmi nerozišli zrovna v najlepšom, takže teraz medzi nimi vládla pomerne napätá atmosféra. Keď sa o všetkom otvorene porozprávali, zistili, že niektoré veci sa stali inak, ako si pôvodne mysleli a postupne si k sebe opäť začali hľadať cestu.
Páčilo sa mi aj prostredie, v ktorom sa príbeh odohrával (aj keď si neviem predstaviť, že by som sa niekedy vydala na podobný výlet).
Teda uf, vůbec netuším, jak tuto knihu ohodnotit. Dala jsem sice 3 hvězdy, ale pořád si říkám, že jsem asi mírná.
Trvalo mi jí přečíst celých 5 dní a to já čtu takové knihy během dne. Pořád jsem dělala vše okolo jen abych nemusela číst.
Určitě jsem od autorek zvyklá na lepší příběhy a tohle bylo zcela něco jiného.
I když si poslední dobou dávám dost pozor, bohužel jsem se v tomto případě dala zlákat anotací, která slibovala romantický příběh s dobrodružnými rysy a napínavou zápletkou, tedy něco ve stylu L.Howard či E.Lowell. Jenže autorky této knihy se musí ještě moc a moc učit, aby se jim v tomto typu příběhů vyrovnaly. Připouštím ale, že hlavní hrdina Leo se opravdu povedl, jeho postava se mi moc líbila. Ovšem Lily ani její přítelkyně mi moc k srdci nepřirostly. Také děj se mi zdál hodně nevyrovnaný - některé části byly velmi dobré, jenže do toho přišlo naprosto nelogické, zmatené či přímo hloupé jednání některých postav. A ani ty přírodní krásy nedokázaly autorky dost působivě vykreslit. Za mně tedy jen slabé 3* (ale aspoň se mi kniha hodí do ČV).
No, toto bol trošku iný knižný počin od autoriek, na ktoré som už navyknutá. Nebola to zlá kniha, ale čakala som od nej trošku viac.
Dobrodružná cesta za pokladem v červených kaňonech Utahu, se špetkou romantiky a nebezpečí, je ke čtení dobrá volba. Autorky přišly s něčím pro nás trochu novým a mě se to líbilo. Trochu mi zde chyběl typický humor, ale nemyslím, že by to knize nějak uškodilo.
Tak přečtena dalši kniha od osvědčeného dua Christiny a Lauren. Bylo to dobrodružné čtení o hledání pokladu a opětovném shledání. Romantická linka byla moc pěkná, vždyť taky Leo byl absolutně skvělý. Roztomilý matematik z města, který nebyl až tak špatný kovboj. Ale Lily mi z nějakého důvodu až tak nesedla. Bohužel čtenář brzy přijde na to, kdo má prsty v nepravostech, a tak se moment překvapení nekoná. Pro mě byla "detektivní" zápletka opravdu moc průhledná. A něco tomu prostě chybělo.
I tak se to ale moc dobře četlo a na další knihy od těchto autorek se moc těším.
humor turistika romantika hledání pokladů exotika
2013 | Božský bastard |
2014 | Božský cizinec |
2014 | Božský hráč |
2015 | Vášnivý svůdník |
2015 | Vášnivý sprosťák |
Tento román pro mě byl příjemným překvapením. Nečekala jsem, že romantika bude obohacena zápletkou s detektivním nádechem. Nehostinná příhoda, šifry, tajemství, pátrání a nebezpečí vše v příběhu najdete.